Gs 500 egy retek, gyenge motor- a váz kidolgozása meg- a kései spanyol verzióknál elég gyenge. Előnye- extrém alacsony fogyasztás, meg állítólag jó bele a MOL- os 20w- 50 ásványi olaj is. Léghűtés, ami gondozásmentes, cserébe meg melegben elugrik a pébe pár ló... 2 szelepes hengerfej.
Honda CB 500- jó futómű, a kategória legerősebb blokkja- ezáltal jó menetteljesítmények. Elnyűhetetlen ez is mint a másik kettő- elméletileg drágább, de mostanában már szerintem nem. Külsőre talán nem annyira szépséges, de jó kis gép. Alacsonyabb a súlypontja mint az Er-5 é.
Kawasaki Er- 5!
Na erről többet nem mondok, szerinted miért Er-5 fórum ez?
A lényeg: Kényelmes, jónak mondható futómű- kellően erős, és nagyon nyomatékos blokk. 4 szelep, vízhűtés. Utasnak is kényelmes. Kultúrált fogyi- átlag 3,8- 7 liter attól függ mennyien ültök rajta, és mennyivel mentek. A 7 liter- mert bizony ezt is tudja egy 500- as- két személy, full csomag, full gáz- autópálya, ezt egy haverom mérte anno. Szép vonalú motor- egy hátránya van a többiekkel szemben az a hátsó dobfék, de mi azért szeressük így is. Elnyűhetetelen- egy Er- 5 - el szétverheted a másik kettőt az se fog megártani neki! :)
Végseb:
Szutyuki- 140- ig könnyen gyorsul azon felül igen lassikán. Honda vége kb. 195 km/h az elég jól tolja felfelé magát. Er- 5 a vége 175- 180 km/h- 160 ig elég jól megy fel aztán 170 kissé lassabban 180 felé meg már igen lassan.
Er-5 nél számíthatsz még a kipufogó szétesésére ez széria hiba sajna. Sportdobbal orvosolható a dolog! Ár érték arányban ez a legjobb a három közül, meg szerintem a legszebb is! Bár az árr érték arány inkább a CBF 500- al összevetve értendő!
Ha esetleg a Honda felé kacsingatsz- mindenképp inkább a félidomost vedd meg az tuti jobb szélvédelemmel rendelkezik, meg szebb is mint a sima.
Ha Sly felnéz ide ő többet tudna mesélni neked erről a gépről, nemrég ugyan eladta a CB-t de sokat ment vele anno!
Konklúzió: Er5 a legjobb választás!
Meg a W 800, Versys, ZRX 1200, Z 1000 meg ami Kawasaki!
Szutyok ám az íródeák öreg annyának a térde kalácsa.
Szerintem még életében nem ült VTX-en.
Hogy lehet egy lapon említeni egy romet ponyval.
Ennek a gyereknek sztem elmentek otthonról.
Stupid silly donkey!
Ideje lenne már