Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Leo, nagyon őszinte leszek, de én picit féltelek: annyira le vagy ragadva az olvasottaknál, és annyira rákoncentrálsz, hogy az ösztön és a valós gyakorlat valahogy elveszni látszik... Persze, hasznos könyv a Harmatié, de szerintem nem lehet úgy motorozni, hogy olvasok valamit, és utána azt görcsösen próbálom átültetni a gyakorlatba, mert az úgy volt leírva...
Én messze nem vagyok olyan tapasztalt, mint itt akárki, de pl. sose jutott eszembe menet közben a lábamat a lábtartón figyelgetni, hogy az most hogy áll, meg hogy nem...
Valahogy próbálj teret engedni az ösztöneidnek is (nem mindegyiknek ), mert a könyv szép és jó dolog, de motorozni nem elméletben fogsz, hanem a gyakorlatban...
nyilván szar időben, csúszós úton, stb, kell használni a hátsó féket is, de én speciel minél kevesebbet igyekszem ilyen időben motorozni. Száraz, tiszta, meleg aszfalton nekem még minden sebességről elég volt az első fék. Ha netán használtam a hátsót, tuti sétálni kezdett a hátulja.
Olyan meg történt, kb 25-30al, hogy fékezéskor hátbavágott a hátsókerék. Tök lassú haladásnál hírtelen belenyúltam a fékbe, mert elöttem satuzott egy autó, és erre simán stoppiztam. Meglepő volt...

Mivel keveset használja az ember a hátsót, sokkal könnyebben blokkol, mert a tárcsa sokkal kevésbé van bekopva.

Én továbbra is azt javasolom, hogy igyekezz minél kevesebbet használni a hátsót, az első szinte minden alkalommal elegendő és megfelelő is. Ha a Hring célegyenesben megfog 200 felettről, akkor nagy baj nem lehet. Nézd meg a Ducati teszteket, mindről azt írják, hogy a hátsó fék mintha nem is lenne rajta.
igen, erről a csúszáshatárról meg a súlypont áthelyezésről is olvastam

végülis pont azért olyan gyenge a hátsó fék, hogy ne tudd hirtelen leblokkolni...szerintem

a gyakorlatban egyenlőre még nem sikerült olyan féktávot vennem, mikor a hátsó kerék elemelkedett volna vagy nagyon megszűnt volna a ráeső terhelés...tehát engem a blokkolás veszélye még nem fenyeget

dehát emiatt olyan változatos a világ, mindenki másképp csinálja
Te tudod. Énnemrégen pont arról olvastam, hogy mekkora hülyeség a hátsó használata, hiszen a fékezéstől előre megy a súlypont, a hátsó kerék tapadáshatáron, ha ezt megfékezed, elkezd össze-vissza csúszkálni, nem tudod irányítani. De nekem mindegy, én ezentúl sem használom.
Akrapovic
Kell az mindenkinek, de van akinek csak egy fél....
mé' is kéne

Akkor most a piros vagy a kék? Valamelyikre tuti szükséged lessz
asszem motorozás mesterfokon

én csak fénymásoltat kértem kölcsön a havertól, akitől a mocit is vettem
mondta hogy ezt mindenképp olvassam el, mielőtt nyeregbe pattanok és tanulás közben is hasznos forgatni

például a kormányzásról teljesen új dolgokat tudtam meg
gondoltátok volna, hogy 20 Km/h felett fordítva működik minden kétkerekű jármű kormányzása?
balra fordítod a kormány és a motor jobbra kezd dőlni, ugyanígy fordítva is

http://youtube.com/watch?v=B8I...
hmm...

ezt a lábhelyzetes infót köszi, megfogadom és ma ki is próbálom

a hátsófékes dologban viszont nem értek egyet veled...direkt mindig használom, még kisebb lassításoknál is, hogy hozzászokjak már az elején
igaz, tapasztalni még nem nagyon tapasztalom, de érezhető és a könyvek is ezt írják hogy kicsi a hátsó fékerő de az a kis rásegítés is nagyon jól jön mindig
esőben például kimondottan azt írják, hogy egyszerre kell finoman a két féket használni

meg állítólag az út csúszósságát is a hátsó fékkel kell letesztelni...blokkolás meg ilyenek

na persze mindezt csak sokat tapasztalt motorosok irományaiból idézem

a valóságban még nem éreztem túl nagy hasznát a hátsó féknek, de szinte mindig egyszerre használom a kettőt és így is akarom megszokni, baj nem lehet belőle
neeem, teee !

hétfő, szerda, péntek edzés meg motor nap ...olyankor nem találkozunk
köszi ánhelína nővér, nem fogom nézegetni

akkor te már alapból is úgy ülsz (fekszel) a motoron, mintha száguldanál?
na lépek...
pááá mindenkinek..
Az "S" Méret az nem ilyen szinű és azon golfozik a maci...
de ééééééédi helyes lehetsz benne a spéci nacival
valami szarakodás van volt nem szereti az oldal az Apple gépeket... mert én azt használok...
hol? dögöljek meg, nem látom
Talán itt láthatóóóó
show it
Hopp akor azt eladták...
amit akartam mutatni egyet vettem kettőt küldtek, nekem "M" méret kelett ....
This listing () has been removed or is no longer available. Please make sure you entered the right item number.