huu....ez zsír volt nagyon !
durván nyomtátok.....alig mertem néha odanézni.....
még jó hogy tele vagyok fájdalom csillapítóval...mert különben kiugrott volna a szivem a helyéről ...
Követtétek a motocrosst? A Tím Hángöri is indult és a 26. helyezést érték el. Németh Kornélnak műszaki gondjai akadtak, Szvoboda nagyon jól mert, Firtosvári is jó volt, bár most volt elősször ilyen bevetésen. Ha nem jött volna be a műszaki hiba, akkor.. Talán... De így is gratulálok nekik !
ma mgcsinaltam egy hegyet amit eddig még senki bazz.
jah meg kis freenek ma megdöglött 52 óránál a högombája, meg is fort először életébe, majd rövidreártam a ventit és mentünk tovább.
egy megszokott csapat megy....évente többször mennek ugyanarra a helyre.
végül is mi is olyan helyeken jártunk ahol a madár sem jár....senkit nem zavartunk
max a szállára jöhet szólni valaki.....de az meg magántulajdon...
Szerdánként rendes délelőtti műszakba kell menjünk gyakorlatra a Felxtronics Internacionáléhoz. Be is osztottak a Leika részlegre az egyik haverommal ahol távolságmérőket kellett bekalibrálni ileltve tesztelni. A távolságmérőt egy kutyaház szerű dobozba kell berakni, majd beállítani stb... 6 óra múlva már olyan profin ment, hogy csak na. Aztán beütött a krach, azt hittem, hogy én vagyok a távolságmérők Dzsörvisze. De tévedtem Ahogy tettem be a távolságmérőt valahogy kicsúszott a kezemből és berepült a kutyaház legbelsejébe és leverte a mikrofonját. Ja, és a termelésvezető mellettem volt, a gép meg majdnem szétesett akkorát csattant. Egy fél óra alatt kivettem a távolságmérőt, a szar mikrofont meg visszatettem, de onanntól folyamatos hibát írt ki... remélem nem szólnak majd érte
Nem tudom, csak mi Somogyiak vesszük ilyen lazán az olaj témát?
A lényeg, hogy teljesítse az adott gépjárműhöz tartozó normákat és kész. Ja, meg hogy legyen olcsó ! Tőlem aztán lehet ELF, Motul vagy Pölöskei szörp is. A Castrol az vagány meg olcsó is.
Ti aztán termeltek rendesen, nem volt erőm az egész beszélgetést visszaolvasni...
Visszatérve az olajos témára.... Haver a Bergjébe (FE650) teszkós olajat tesz már egy ideje... És jön-megy vele. Meg és néztem, az 5 literes flakonba majdnem úgy lötyög, mint a szódavíz. Csak színes. Meg más az illata, és ebből nem tudsz fröccsöt csinálni
Viszont komolyan mondom, semmi baja a motorjának.
csak ugy elmondom nem nagy dolog egy turbonak megfelelni mint olaj, ha 25.000 vagy 200.000 fordulat.
a turbo tengelye olaj nyomás (csapágyakon) ül amikor forog, azért fontos hogy amikor meleg az olaj akkor tépjük a turbot mert ha nem a tengely kopik és a lapátok bele érhetnek a házba és akkor hiszti vna.
a diesel motorokba való olajaknak 2 fontos tényezőt kell teljesíteniük, a jobb szennyező anyagok felfogását és semlegesítését és magasabb kompréssiónak köszönhetően jobban kell tapadnia mint egy átlagos olajnak. a tobbi az viccc.
#116 idén, 5-szörös bajnok lehet(4 már megvan ). 1év alatt,nem 5 év alatt!