Szerintem nem, persze a monarchia vezetésének a döntéseihez szükségszerűen igazodni kellett.
A habsburgok ellenszenves brigád volt (nekem) a kezdetektől, és a fegyverszünet aláírásánál is távol voltunk az érdekeinket nem képviselték.
A dualizmus valljuk meg értékteremtő korszak volt, Ferenc József is másként látta és kezelte a dolgokat mint 1949-ben.
A világhatalomra törő, királyokat eltakarító, új világot kialakító erők számításába nem fért bele egy birodalom, egy erős életképes ezeréves ország európa mértani kellős közepén-ahogy Ronis is mindig megfogalmazza.
haggyá mán..feri macskályának veszek ilyen kicsit..repül az ötszentes... ..nekem a miller tévék jönnek be...gagyi 500herzes nem kell..nem téliszalámi lyez
látszik hogy leszarod az irásaimat te fasz...már irtam hogy közelitóleg.
15.500ccm vagy menyi volt..mert irtam.. de minek me lÉÉszarsz...
hatvankilences ferensz...én csak nem értelek benneteket.. bizotos Nagy arszok vagtok ti is valami fhórumon...há mén me ott vetitel...
látod...én it vetitek..mert itt vannak az agressziv agresszzor endúróSOkk...
vágod...
nincs hari...mert nem vagyok ari
ferinek kűggyé gumit.. de ne valami szar misleny szarpilótát..nam epresset...mert azt szereti...ha hajtva van az ember http://www.youtube.com/watch?v...
mert ezen a fhórumon ilyne barátai vannak...-a helyes..sÍrók http://www.youtube.com/watch?v...
Feri minden tiszteletem a tiéd... szivesen vitázok veled bármiröl ... de hülyeségekel nem tudok... márpedig ebben amit írtál nagyon sok az össze mosás...
abban az időben az ország lehető legjobb lépése volt a nyugati kereszténységhez valo csatlakozás, gyakorlatilag megindult a fejlődés utján....a sámánság butaságaiban valo további hit biztos hogy nem vitte volna előre az országot, ez tény... és azt se felejtsük el hogy tőlűnk joval keletebbre se pogányok az emberek évszázadok ota , sőt inkább évezred ota , hanem szintén keresztények, csak őket ortodox keresztényeknek nevezik.
igen ... pont ezért mondtam hogy nehéz megitélni azokat a zürzavaros időket simán ilyen sarkitottan.....
ami a tény hogy csunyán elbántak egy nagy országal, és az utána jövő politika sem tudta ezt helyre hozni....probálta... de.... mint tudjuk jöttek a 2.vh megelőzö és egyenes uton kialakito folyamatok... szoval...
Igfazad van,mar elotte kellett volna a megfelelo helyzetkezeles....ez lett a sorsunk.
Azert azt sem ertem,h mikent lehetett a nepet meghluyiteni egy ilyen tanacskoztarsasaggal is....persze a haboru utani szegenysegben lehet barmivel lehetett volna?
réjj.. ez a trianon dolog is sokkal összetettebb mint gondolnánk....
nem akarok most bele menni a szomszéd országok már a háboru elötti követeléseitöl, a benes féle háttér ármánykodástol a belgrádi szerződésig, a román hadsereg betöréseitöl terület szerzéseitöl , az olasz hadjáratba és az összes részletbe.....
de az biztos hogy nem lehet igy lesarkitani hogy gyenge politikusok voltak akkor, akik nem elég jol képviselték az ország háboru utáni érdekeit és ezért lettünk szétdarabolva ilyen undorito szégyenteljes formában....
akit érdekel olvassa el, elég tanulságos történelem lecke...
mondom az öreg verdáktól nix jobb