Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia!

1. Szebb lenne a kép ha meredekebb szögből fotóztad volna a házakat, tehát a kép bal oldalán lévő zavaró fa, és a a legszélén a beton nincs benne, hanem az út kifut balra, és az lenne a kép széle. Az fasza vezetővonal lenne, és jó lenne a távlatpont. Plusz a kép jobb oldala üres, a komponáláskor a jobb szélső házat közelebb raktam volna a kép jobb széléhez.
2. A hold szarul néz ki, nem kerek, olyan, mintha hosszú záridős kép lenne, de 10 mp-nél ennyit nem mozdulhatott volna el. Ha önkioldóval lőtted, akkor be sem mozdulhatott a gép, így arra gyanakszom, hogy sok felhő volt, és ahogy a hold megvilágítja a felhőt, azért tűnik más alakúnak. Az ilyen képeken a holdat általában utólag teszik a képre, egy másik expóból.
3. Tetszik, hogy az egyik ház megvilágított a többi meg nem, de nem eléggé, utómunkával a két szélső házon még sötétítenék. (levels, brightness + contrast)
4. A hold felett sok a hely, jobban megvágnám ott a képet. Mivel az út is keresztirányú, így tök jó panoráma hatása lehetne.
5. Időpont. Szebb lenne a kép a kék órában, ahol a nap már lement, de még nincs éjszaka, és a világoskéktől, sötétkékig megy az átmenet az égen. Ha nem elég szép a természetes átmenet, akkor gradient szűrő.
6. Az utcai lámpa kiégett, ami normális, hiszen éjszakai képeknél a fényforrás mindig kiég, de túl nagy a kiégett felület. Ez az egyszeri fénymérésből akad, és abból, hogy valószínűleg a kép közepére mértél fényt. Abból is látszik, hogy a csillagszórónak ott kellene lennie, de a nagy fénygömbnek nem, és nagy is a fénygömb. Ha nem akarsz különböző helyekre fényt mérni, és több expóból összerakni a képet, akkor játszani kell azzal, hogy hova mérsz fényt. Vagy fel kell rakni egy ND szűrőt, bár nem tudom milyen géped van.
7. Control pointokkal a zöld és a lila szín szaturációját megemeltem volna, hogy erősebbek legyenek a színek a fényben lévő területeken. A többi részen pedig akár lejjebb vittem volna.
8. Szeretem a lens flare-t mesterségesen, és valósan is (a lencse becsillanása), de a kép jobb szélén lévő kék becsillanás nem szép, egyrészt, mert homályos, másrészt mert egy van belőle. PS, spot healing brush, vagy clone stamp tool, és eltűnik.
9. Belezoomolva zajosnak tűnik, de lehet, hogy csak a relatív alacsony felbontás miatt látom így. Ha zajos, akkor noise ninja, vagy topaz denoize, és állványról mindig iso 100. Vagy ami a legkisebb.

Nagyjából ennyi a véleményem.
Két napja,álványról önkioldóval,10 másodperc. Tippek?
Biztos tudod, de:
ne iso-t álíts ha sötét a kép, hanem inkább exponáld felül. Kapcsold be a csúcsfény, és sötét részek megjelenítését, így látod mi sötét, és mi égett ki. Aztán az FÉ eltolásával kompenzáld, ne az iso-val!
Ha állványon van a gép akkor felejtsd el az iso állítgatást. iso100 mindig. De f22-nél, 30 sec-es záridővel nem lehet sötét a kép!
Ha meg nincs távkioldó, akkor önkioldó!
Paintben rakod össze a képet?
Jobb ha eleve paintben fotózol, és dosbox-ból töltöd fel!
Jpeget rakok össze de nekem egy finepix a 820-as gépem van ami tud 8,3 megapixelt, egyteljesen mezei alap ketyere. Majd töltök fel képet ami szerintem jobb csak nem akarom telerakni az oldalt az én képeimmel. És még annyi hogy paintbe átméreteztem a képet hogy fel tudjam ide tölteni.
Szóval. Éjszakaiban, tűzijáték, meg nem tom már milyen módban lehet állítani a rekesznyílást, viszont itt nem lehet se iso-t állítani, se fehéregyensúlyt, szinte semmit. Hosszú záridővel ugyan ez..viszont azt lassú szinkronos vakuval tudom nyújtani kicsit, bármilyen módban. Valami ilyesmire gondoltam a rekesznyílásnál is, hogy valami másfelé állításával kicsit tudnám módosítani, de ezek szerint nem
Mit, mire szeretnél állítani?

Én nem nagyon vettem használtan elektronikai cuccot, úh ezt nem tudom.
Csak abban a módban ahol lehet, ott meg más beállítást nem lehet amit szeretnék... szerintem legalább egy bridge gép lesz ebből rövid időn belül érdemes ilyesmit használtan venni?
Hát állítsd abba a módba ahol lehet...
A trükk meg az, h lőni kell egy olyan gépet ami tudja!
Sajnos nem minden módban lehet rekesznyílást állítani a gépen..nincs esetleg valami trükk, hogy valami más állításával lehet a reksznyílást növelni/csökkenteni
22.00 elmúlt, beszélhetsz már csúnyán.
k...a jó!
Akkor ott vmi nem oké a beállításokkal. Du linkeltem a PM magyar kezelési útmutatóját, nézd meg azt is!
Vagy jpeg-et raksz össze, és a tömörítés miatt változik.
Photomatixal raktam össze és 5expoból áll a kép, csak még azt nem értem hogy megcsinálom a képet állítgatom de mielőtt mentem a program kicsit átfaragja magának
Oké Oké!
Megvan a pontos sztori
Nem volt nálam a kioldó zsinór és ISO200-on nagyon sötét volt,ezért kellet érzékenyebbre állítani.
Majd megbeszélem a tulajjal hogy bújjon be közé oszt körözzön a lámpájával
ISO800?
Én még annyit tettem volna, hogy egy távkioldóval ellátott vakut tettem volna a 2 kis bódé közé és a 30mp-es expo közben elvillantva, vmi kisebb teljesítménnyel, meg esetleg valami színszűrővel.
De ehhez már plusz technikák kellenek...
ISO800 nem kell.
Állványról ISO100.
Örülök hogy nektek is tetszik
Nagyon sokat nem tudok írni a készítéséről...megvártam hogy kicsit sötétebb legyen,állványra tettem a gépet
ISO-t alacsonyra és a rekeszt meg szűkre állítottam időzítő bekapcsol és asszem 30mp záridő volt.
Jobb lett volna még hosszabb záridővel
Végülis azt asszem a telefonom is tudja...
Nem mintha az órás képed nem lenne jó, nekem ott csupán az óra elhelyezésével akadnak problémáim, de technikailag elég jó, pláne, hogy már ismerjük a know-how-t!
És egy képre ráhúzott hdr skin, nem hdr!
Látod, ez tényleg jó kép!