Van ennek irodalma, vannak alapszabályok, mint pl. az aranymetszés, ezeknek olvass utána, meg csinálj sok képet és ne félj belenyúlni. De első sorban ne a színekbe! Nem a HDR-től lesz jobb a képed.
Sokkal fontosabb a megfelelő "képkeretezés", vagyis a képkivágás, a kompozíció megalkotása.
Persze, látod, sokat lehet ezen segíteni utólag is, de ne a színkorrekciókkal babrálj, hanem alkoss korrekt kompozíciót és finomhangold, javítsd utómunkával. A lényeg, hogy a szemeddel tudj komponálni.
Amikor már 10ből 6-8x jó lesz a kivágás, akkor elkezdhetsz a színekkel, effektekkel játszani.
Alap: a kép a fejedben kell megszülessen. És utána kell lekattintanod.
teljesen igazad van így hogy a két kép egymás mellett van amibe belenyúltál sokkal mutatósabb lett
kell még kísérletezzek sokat, de idővel csak jó lesz
Lehet, hogy én látom csak ferdének ezt is? Amúgy ez már sokkal jobb...
Már csak a témát kéne megtalálni...
Meg picit hosszabb expoval kisimulna jobban a vizfelszín.
És ha az ég a fontos (mi más?), akkor a mutass többet belőle, a tükröződés legyen kevesebb. Vagy legalábbis legyen pont fele-fele, most a víztükör a nagyobb felület.
Amúgy a zöld 3szög, mint kompozíciós eszköz, igen jól sikerült, csak nekem picit túl fent van.
Nézd meg egymás mellett a 2 kisképet, a bal a te eredetid, a jobboldaliba picit belenyúltam (csak crop, meg vízszint).
mondtam már, hogy benned még én se látom meg a szépet..hiába fejlesztem amúgy ne vedd komolyan..kell az élcelődés egy ilyen helyen ha nem gúnyolnak ki sose fogsz fejlődni..így arra törekedsz, hogy legközelebb dicsérjenek
Üdv!
Én nagyon szeretem a HDR hatású képeket,sokat is csinálok.
Ez viszont nekem már túl erős.
Még annyi,ha közelebb mentél volna(persze ha ez lehetséges),hogy ne legyen benne ennyi minden biztos ütősebb lehetne
Üdv mindenkinek!
Köszi a kommenteket a képhez,szines tükröződés nélkül tényleg jobb lenne
Itt a stúdió ahol készült
És a hozzávalók:550D a 55-250-nel,tojástartó,salátástál,zseblámpa
Köszönöm a tippeket, legközelebb próbálkozom tovább. A bociról annyit hogy a Nyíregyházi vadasparkban kb 15 perce vártam hogy ne a seggét tudjam fotózni tudtam hogy egy kissé béna a kép, de ezért kértem véleményt.
Sokkal fontosabb a megfelelő "képkeretezés", vagyis a képkivágás, a kompozíció megalkotása.
Persze, látod, sokat lehet ezen segíteni utólag is, de ne a színkorrekciókkal babrálj, hanem alkoss korrekt kompozíciót és finomhangold, javítsd utómunkával. A lényeg, hogy a szemeddel tudj komponálni.
Amikor már 10ből 6-8x jó lesz a kivágás, akkor elkezdhetsz a színekkel, effektekkel játszani.
Alap: a kép a fejedben kell megszülessen. És utána kell lekattintanod.
kell még kísérletezzek sokat, de idővel csak jó lesz
Már csak a témát kéne megtalálni...
Meg picit hosszabb expoval kisimulna jobban a vizfelszín.
És ha az ég a fontos (mi más?), akkor a mutass többet belőle, a tükröződés legyen kevesebb. Vagy legalábbis legyen pont fele-fele, most a víztükör a nagyobb felület.
Amúgy a zöld 3szög, mint kompozíciós eszköz, igen jól sikerült, csak nekem picit túl fent van.
Nézd meg egymás mellett a 2 kisképet, a bal a te eredetid, a jobboldaliba picit belenyúltam (csak crop, meg vízszint).
Jobban tetszik!
Én nagyon szeretem a HDR hatású képeket,sokat is csinálok.
Ez viszont nekem már túl erős.
Még annyi,ha közelebb mentél volna(persze ha ez lehetséges),hogy ne legyen benne ennyi minden biztos ütősebb lehetne
Köszi a kommenteket a képhez,szines tükröződés nélkül tényleg jobb lenne
Itt a stúdió ahol készült
És a hozzávalók:550D a 55-250-nel,tojástartó,salátástál,zseblámpa
Zema te kötekedsz?
LX