Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kikopiztam pár elinténi valót ha a saját földeden motorozni akarsz.
Galus Hy

Az elvi engedély 1 hónap az önkormányzatnál, mert testületi döntés. A hattástanulmány 2-3 hét mire az ember összerakja. A zajmérés kicsit bonyolult mert átlagterhelést számolnak. Valamint grotex mert ha nincs pálya akkor, hogy tudod szimulálni a zajterhelést, de ne firtasd. odaállítassz három motort tiz percig félgázon motorztok aszt annyi. A csávó a sikerdíjért úgy csinálja hogy megfeleljen. Ha rosszak a fetételek úgy se kezd hozzá. Az eredményes előhatástanulmánnyal a földhivatal elvileg egy nap. de biztos lessz egy hét.

Minimum 5 hektár kell egy krosszpályához általában a legelők 7-8 koronások azaz 5 hektár x 7 aranykorona azaz 35 x 18000 ft földvédelmi járulék.

A változtatási vázrajz kb 1 hónap. Amikor a földmérő átadja a mérést is elvégzi és kicölöpöli. Neked ott kell csak lenni.

A bányakapitánysághoz csak bemész és kitöltessz egy nyomtatványt. A térképész időpontot ad de egy két héten belül megvan. Az önkörmányzat a működési engedélyt 3 hónapon belül ki kell adnia ha minden rendbe. Ha kérnek tervrajzot az útmérnök 1-2 hét alatt megcsinálja.

Az illetékes önkormányzattól kell kérni egy elvi engedélyt. Az engedélyek beszerzéséig nem szabad semmit csinálni. A büntetés irtózatos és vissza kell állítani az eredeti állapotot. Az első lépés egy környezetvédelmi előhatástanulmány. Tudok embert rá 80 - 150 között van. Az ára a talaj minőségétől függ és hogy van e ház 1000 m-en belül. Ha van sajnos zajterhelést kell mérni. Ennek erdeményétől függ, hogy a földhivatal átváltja e. Ha igen, akkor el kell indítani az átváltást. Szántót nem lehet. Csak 10 aranykorona alatti legelőt. A földvédelmi járulék 18000 ft aranykoronánként./ hektár. Kell csináltatni egy változtatási vázrajot egy földmérővel, ez kb 70 000 és kimérteni ez 40 000 körül van. A bányakapitányságtól engedélyt kell kérni az 1 m-t meghaladó földmunka miatt 2000 ft. Aztán túrhatod. Ha megtúrtad, a geodéziai köpontól kijön egy térképész és berajzolja a változást ehez regisztációs díjat kell fizetni, hogy a műholdasok ne jeletsenek fel, ez 67 000 ft. Végül az összes papírral be kell menni az önköormányzathoz és működési engedélyt kérni, Nekem még meg kellett terveztetni egy útmérnokkel 145 000 ft volt.
Vagy beszélj Zöldemberrel a Monori pálya tulajával.
Nem a bürokrácia jön hanem a büntetés . Nem kevés. Kérdezd meg a Komlói dirtpark tulaját . Mi mennyi engedély kellet hogy ott a saját földjén erdejében motorozni lehessen. A buzi zöldekről még nem is beszéltem...
Ezzel azért vitába szállnék...maximum feljelentenek, és jön a bürokrácia...
Ez sajnos nem így van... Még a saját földedet sem használhatód arra amire akarod.
A saját földeden/erdődben nem szólhatnak bele sem a zöldek, se az erdészek, senki. Csak tulajdoni lappal tudd igazolni, hogy te vagy a gazda...
Ma Gyálon készült képek....
Lehet, hogy túl fiatal vagyok még,de én ezeket a körülményeket szeretem endúrózáshoz
Igen, sajnos pl Bakonynánán tényleg lehetne olyan pályát összehozni, h még a külföldi menőknek is tetszene talán, csak ugye Kacsáéknak is abból kell "gazdálkodni" ami adott, a zöldek meg erdészek nagyon behatárolják a dolgot... Jb-ben, ahogy Raks írta tényleg nehéz lenne másképp elhoznia dolgokat, a hely miatt. Na de mindegy, örüljünk h van legalább egy ilyen sorozat, addig amíg pedig nem lesz szárazabb idő maradnak a homokos pályák : )
itt azért elég furcsán rajtolnak a srácok...
Mindenkit szeretettel várunk!
Persze, hogy nem...ezek a sztárok saját pénzből még letépő fóliát sem vesznek, nem hogy levegőt...
hallo emberek.
szűletett egy új elado verdám , a motor 2004-es XC 450 ,amcsi model, exc futomű, 18-as kerék, 4-es válto, frissen felujitva az egész blokk, ÚJ henger, Dugo ,hajtokar , váltoban cseréltek fogaskereket, Új vezérműtengely, és a szelepek is cserélve új cromosra. KZ Racetech által átszelepelt futomű 95 kilora, és a blokkot is ő csinálta.
A motort 5 kiloban számoltam be egy munkagépbe, annyiért elviheti bárki, amugy joval többért vesztegetik öket a neten.
tel.: 20 387-7107
nem poénból ül motorra.
Azzal tesztel ahonnan megkeresték. Ez eddig a honda és a ktm /pletyka szinten/.
Ahogy nem véletlen a one industries cucc sem.
Ilyen saras időben?
Sziasztok!
Holnap endúrózik esetleg valaki Érd-Sóskút-Biatorbágy környékén,mert akkor szívesen csatlakoznék!
Szerinted amíg nincs állása, addig nem motorozik? És ha motorozik, akkor vajon mivel tegye, hisz gyakorlatilag az összes géppel versenyzett már?
Az fix
Tőlem tanulta
Kiprobál,mindent Ez a Reed..
De jól teszi