Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kiírja hogy szerkesztettem ? Ez új dolog, mióta lehet szerkeszteni az elküldött üzenetet ?
Nem baj Lacikám!
Az a lényeg, hogy te mindenkitől okosabb, hozzáértőbb, gazdagabb vagy.
Mi kullogunk utánad.
Vagy ki tudja 😂
Ugye te sem akarod azt mondani, hogy már az elején azt közölte a média, hogy egy oltás nem lesz elég?!
Ezt lehet hogy ők tudták, de a média nem közölte a néppel. Amikor a párod megkaphatta már az első oltást, őgondolom az elsők között volt, még sokáig szó sem volt arról hogy egy oltás nem oltás. Arról volt szó hogy egy oltás is életet ment, aztán hamar kijelentették hogy kell az első oltás csak a másodikkal hatásos.
A Zolitól megszoktuk hogy nem mond igazat, de te ne állj be a sorba. Mondom, semmi baj ezzel, logikus és elfogadom hogy 2oltás kellett, de ezt a média nem közölte a néppel.
https://www.jofogas.hu/budapest/PVC_ponyva__vaszon__juta__napvitrola__zsak__takaroponyva_kereskedelem_115340172.htm napvitorlát szoktam venni tőlük, de van bármilyen ponyvaanyag is
veszel , azt egy hőlégfúvóval összehegeszted
Nem tudom, de amikor én akartam ilyet, akkor maga a gyártó mondta hogy nem olcsóbb csak azért éri meg mert gyorsabban felhúzzák.
Téglafalat én is felhúzom, a betonfödém sem sok idő. Aztán a tető ácsmunka az meg már ugyan annyi mindkettőnél.

De tudod min lepődtem meg? Kocsibeállót hajópallóval és kanadai zsindellyel akartam megcsinálni. Kiderült, hogy a Bramac cseréppel megcsinálni fele annyiba kerül.
csak nekem 7x3,5 kellene
és a 3,5 m széles nincs használtan
6X3-as tároló tetejére minden oldalt lelógva 20cm-t és körbe karikázva 26 rugót mondott egy pesti ponyvás, nem annyira drága újonnan sem, de amúgy bontott kamionponyvát lehet szerezni nem túl sokért.
mostanában a munkabér is nagyon sok lett, még most is drágább lehet ?
Nincs igaza, csak te sem vagy okosabb nála.
Mert drágább mint a tégla és közben meg szarabb, és alig van ember aki értene hozzá.
Egyetlen előnye hogy ha megvan az alapozás, akkor utána 2 hét alatt kulcsrakész.
ha van ponyva akkor az sok spórolás, nekem az sincs
cserép lenne csak oda meg sokkal több vas kellene, szendvics is azért jó mert nem kell alá annyi vas
itt nálunk nincs ekkora szél, plusz ha nem jut be a szél a házba akkor nem durrantja le a mások felét
a 2 végén nyitott vagy zárt fóliasátor is kibír minden szelet, ha a szélirányban lévő megadja magát akkor vége van a sátornak
Én megépítettem a tárolót, de még nem bádogoztam körbe hanem volt kamionponyvám és az lett mindenhol, a tetején akkor is az marad ha körbelemezelem mert nappal tök jól látni a fehét ponyva alatt és így nem kell világítást használni.
tizenpár éve a 60x40x2 volt olyan 2500 aztán most 13500
az átlag fizetés lett azóta kb duplája, de ha még 3x annyi is lett a fizetés a vas 6x lett drágább

amúgy villámgyorsan kiszámoltam nem kell az a tároló, így nem kell elfáradni 😂
majd 200 lenne csak a váz, ehhez a tető szendvics is kb ennyi, az oldalára a bádog meg kb 100
szóval legalább 500 a cucc, plusz némi beton, hegesztő pálca vágó korongok, festék stbstb ami minimum még 50 ezer
meg egy csomó szopás vele, így inkább elmegyek helyette háromfára pecázni ott egy hét "szopás" csak 150 ezer
Ja. Nyugati bért akartunk, hát most nyugati bérért dolgozik a kohász, a rakodómunkás meg a kereskedő.
(Remélem NEM szó szerint értelmezitek...)
akkor jön ki az ellenanyag amikor mér véget ért az aktuális variáns. A birkák meg sorban állnak érte.
Ne bassz......
azóta is emelkedett egy ezrest
Tavaly emelkedett felénk a vas 100%-kal, 20' novemberében 4800 volt a 40X40X2-nek az ára tavaly meg 9400 lett, tudom ez nem egészen 100%, de közel van hozzá.
minden drága
most számolgatok egy 7x3,5 méteres tárló vasanyagát de eszméletlen drága
5 éve fele sem volt
Mert még kurva drágán csinálják, ha az ára is annyira csökkenne ahogy igazából kéne elterjedne.
modulos ház nem rossz ötlet, de valamiért nem terjedt el vidéken
nálunk lehet kb 500 ház ebből egy ilyen modulos van
könnyű szerkezetes se igen van pedig az is fasza
valamiért nagyon ragaszkodik az ember a téglához