Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok a képen látható 2002 RS gépemhez keresnék letámasztó melletti idomot kuplung és fékkart kipufogódobot km/h csigát + bowdenét.
A segítségeteket elöre is köszönöm
Bocsi a kép lemaradt.
Kis érdekesség.
Mostanaban olyan jelenséget tapasztaltam indításkor mintha merülne az akksim.
Első 2 fordulat gyors a többi meg lassult.
Le is fostam a bokámat hogy beszart a majdnem új akksim.
de tegnap már forgatni sem birta, míg majdnem 12,8 volt az akksiban.
Irány a garázs, hibakeresés.
Akksi ,rendben.
Relé ,rendben.
Vezetékek rendben.
Levettem az indító motort probáltam külön forgatni de ereedménytelenül.
Majd előkaptam a tarcsit amit alig 4 hónapja tettem a polcra.
S akkor pilláztam egy nagyon amikor nem tudtam csak úgy elforgatni hogy satuba fogtam. :|
Na indult a móka.
Széjjel bontottam a másikat meg a tarcsit is és csodálkozva tapasztaltam hogy tele van mindkettő VÍZZEL.
Ugyanis az indító van a blokk legaljan és ha mondjuk mossuk a mocit vagy netán esőben használjuk ,vagy elázik akkor ami víz lecsurog a blokkon az rajta keresztül csurog.
És ha a + saruja ( a kis csillagcsavaros ) nincs rendesen szigetelve ,akkor igen nagy szopásnak lehetünk kisgazdái.

A megoldás :

Szétszedni alaposan kitakarítani.
Alkalomadtán csapágyat csrélni stb.
Majd a forgóházra egy kicsiny lukat fúrni amin távozhat a nekíván romboló hatást kiváltó víz.
Ugyanis ha egyszer bejut oda a víz akkor csapdába szorul és unalmában megrág mindent.
Ha ez megvolt akkor sziloval összelehet tenni előtte ném grafitos zsírral összekenni belüről.
A mellékelt képen a kifolyt víznek csak a fele látható.
Na de ha szétvágom a gyári rezót? mert erősen gondolkodom rajta hogy kiszedek belőle minden szart :) Csak egy cső legyen Zajszintet mérnek vajon?
Hát valahogy ez nekem mégse jött be...
A motorral együtt érdekelne
Na ja!
Baszki erre nem nagyon gondoltam még eddig. A feszegetős az tuti hogy egy szívás megpróbálom most akkor így.
Kösz am!
Csak addig amíg ki nem találnak vmi f@szságot.
Engem már az is lenyűgöz, hogy van rajta rendszám :D Én már arra is megadtam volna a sikeres vizsgát :D
Kapaszkodót visszatettem előtte a gyári rendszámtartóval :)
Remélem EÜ doboz és kapaszkodó szíj is volt a motorodon :)
Én úgy szoktam, h már be van akasztva a rugó, és úgy hajtom be a csavart. Tovább tart, de biztosabb módszer, és egy ember is meg tudja csinálni.
Az lehet. De csak a dobot cseréltem vissza
Rossz helyre vitted :)
Valaki meg tudná mondani hogy az olaj pumpát hogy lehet állítani?
Múltkor egy nagyon picivel többet akartam adni neki. Azt gondoltam hogy amin van a bowden rögzítve és arról meg lazítom az anyát és akkor majd úgy lehet állítani...

Meg tud valaki valami jó módszert a kipufogó rugó vissza rakására? Mert én nekem valahogy ez mindig egy nagy szenvedés mire rá tudom rakni ezt a kibaszott erős rugót!
Engem hazaküldtek, h cseréljem vissza
Esetleg valakit érdekelne egy komplett 4 ezer kmt futott phbh 28 karburator? Csere is érdekelne 34mm re ! Elérhetőségem : 06305850581
Ismerős szeretne venni RS125öt, jelenleg egy Husky SM125öt hajt de nagyon bejönnek neki az ilyen gyorsasági mocik.
Szeretne elmenni megnézni párat itt ezeken a környékeken, ő Gyulafirátóton lakik.
Szóval ha lenne kedve valakinek motorozni vele akkor írjon.
És Tiszaújváros környéken ?
végre valaki akinek nem alkatrész kell és nem eladni akar
És ha már itt vagyunk, szigetszentmiklós?:D
Veszprém-Székesfehérvár-Kisbér-Pápa környékéről van valaki aki RS125el mocizik?
Eladók!
egy címet kűldj e.mailben és hlp feladom dadi1095@freemail.hu
Hello ha jo a 99-esre akkor kell. beri1991@freemail.hu az e-mail cimem küldesz rá egy nevet meg egy telefonszámot? valamint h hova mehetek érte?! előre is köszi