Hát ez szivató.Csibének raktunk fel megszakítót ujat és 200 km nél leesett a pogácsa.Ezért nem lesz soha már a Simson Dió Pogi.Az alakatrészek már csak névleg azok.De ebből láthatod szerszámtáska kell hogy legyen.
A led project alakul,tettem fel videót yutubra tomika511 nél láthatod. https://www.youtube.com/watch?...
plusz itt.
A motor....ez a motor ma megszivatott....
Történt ugyan is ,reggel szépen lábujhegyen ki araszoltam a kapun...ugye nehogymár már felébredjen a család......és egy lökéssel le gurultam az utcánk végéig ami kereken 800 méter. Gondoltam ott majd szépen elindítom.....na ezt gondoltam én kis balga. Tegnap amikor hazaértem nem volt baja. Ma meg ott rugdostam 5:15-től.....5:50-ig az utca végén.....gyertya csere....gyertya csere hátán. Meguntam és szépen haza toltam simot. Szóltam a főnőknek hogy ma szabin kéne lennem. Le vettem az oldal deknit....és nyitva volt a megszakító...akár hogy forgattam a lendkereket....a megszakító mindíg nyitva volt.Na bazmeg....9-ig vártam a motorosbolt elött...lendkeréklehúzó és megszakító ügyben.Haza érve...mindent döntök szét ahogy kell...és kicseréltem a megszakítót,első rugásra ketyegett a gép. A régi....azaz nem is régi megszakító....szorúlt a tengelyén...nehezen járt,egy csepp műszerolaj és most olyan mint az új.
Melyhöz hasonló jókat kívánok kendteknek is
A villogót most elgondolva azért ugy csinálom meg,hogy a 2x20 wattot is elbirja,legalább 4 A esre.Akkor bármihez mehet.Lehet pld hátul lED elöl izzó,vagy forditva.
A telóval jól jártál el,sokat számít a lepucolás.Ahogy írtad úgy jó lesz az smt led,a villogást meg vagy relével vagy ellenállással meg lehet oldani.Építem az új gépem(pc),1 db leddel a gyári ventiszabályzóra kötve akár ki is kapcsolhatom vagy ha feltekerem akkor nem kell világítás a szobába.... Az mondjuk igaz,hogy a 12 kg-s minőségi acélházra epoxizva(a ház a hűtés) is bemelegíti a gépház elejét...de legalább télen kevesebb lesz a fűtésszámla!
Pont olyan led sorból fogom csinálni,amit irtál.Asztalon szépenmegtápolom15 v-al ,bekötve egy helitrimmert azzal belövöm a tápfeszt szigoruan 12 v ra-a led táp becsatlakozásnál,majd megmérem az akkor beállitott R értéket,és fix előtétet kötök be utánna a heli helyett.Csak ezt a 12 ledes és a 3 ledes variációra is meg kell csinálnom.
Láttam villogó smd ledet videón,marha jó fénnyel sárgát,bár kicsit gyors,mert 1.5 öt villog 1 s alatt,de indexbe qva jó lenne.
Nem vettem,csak néztem-de megegyetztünk abban hogy a gyári 1 gb az nem 756 mb,mint ahogy ők mondták.Mérgemben hazajöttem,nekiláttam,és a 10 mb helyemből a telón csináltam 150 et.Fele rendszeralapot legyalultam,szinte csupasz lett,de most működik mint a golyó.Megy a fényképező,minden gyors.Ezt a hülye huawei rendszert lebutitottam ugy hogy szinte semmi plusz nem maradt rajt.Minek a qva sok lehetőséget tárolva tartani?Egymillió gyári cucc,widget,stb.Na most nincs rajt semmi szinte.De tudom használni qva életbe.
Sima smt ledsort is használhatsz,ami minőségi.Talán még találok olyant amit fehér-piros-kék-re köthetsz a szekrényben.13-13,5 voltig simán bírja,lefele meg jóval többet is enged.De havernál vannak komolyabb ledek is,2*1,5cm-de ha megtápolom rendesen,akkor 1 méterről belenézve csillagokat látsz(annyi hátránya van,hogy qrvára melegszik-PC hűtőbordára szoktuk applikálni). Vettél telót?
Az autókra-motorokra való ledes égők már ugy vannak méretezve,hogy birják 15 voltig.A mezei led szalagok azok kényesek a 12 v ra,mert a rászerelt kis korlátozó SMD ellenállás arra van méretezve,a +2 v ra már melegszik,meg a ledek is skat kapnak.
A Hondán a helyzetjelzők még mennek! Azt olvastam, hogy érzékenyek a túlfeszültségre! Majd valamikor kiszedek PC-tápból ilyen 40 A-es 12V-os stabilizátor alkatrészeit.
Max 3 ezerből az egész átalakitást ki szeretném hozni-anyaggal,mindennel együtt.Helyesebben a kondi nekem ugye nem lesz benn,mert kell az akku az inditómotor miatt.
Ezek egy sz..t érnek.Olyan ledekből van hogy az összfényerő nem ér egy db szalagraszerelt nagyfényerejűt,ami ráadásul sokkal nagyobb szögben sugároz.Valamin ismerős boltos szerint sorra hozzák vissza ,rövid idő után a ledek rohamosan égnek ki bennük,a fehérben is.Nem véletlen ennyi az áruk.A led szalag szupererőssel métere 3-5000 ft,10 cm en 6 db van.3 val levágható,mindenhova betehető-ragasztható,nedvességálló.
Meg keresem a videót
A led project alakul,tettem fel videót yutubra tomika511 nél láthatod.
https://www.youtube.com/watch?...
plusz itt.
Történt ugyan is ,reggel szépen lábujhegyen ki araszoltam a kapun...ugye nehogymár már felébredjen a család......és egy lökéssel le gurultam az utcánk végéig ami kereken 800 méter. Gondoltam ott majd szépen elindítom.....na ezt gondoltam én kis balga. Tegnap amikor hazaértem nem volt baja. Ma meg ott rugdostam 5:15-től.....5:50-ig az utca végén.....gyertya csere....gyertya csere hátán. Meguntam és szépen haza toltam simot. Szóltam a főnőknek hogy ma szabin kéne lennem. Le vettem az oldal deknit....és nyitva volt a megszakító...akár hogy forgattam a lendkereket....a megszakító mindíg nyitva volt.Na bazmeg....9-ig vártam a motorosbolt elött...lendkeréklehúzó és megszakító ügyben.Haza érve...mindent döntök szét ahogy kell...és kicseréltem a megszakítót,első rugásra ketyegett a gép. A régi....azaz nem is régi megszakító....szorúlt a tengelyén...nehezen járt,egy csepp műszerolaj és most olyan mint az új.
Melyhöz hasonló jókat kívánok kendteknek is
https://sites.google.com/site/...
Láttam villogó smd ledet videón,marha jó fénnyel sárgát,bár kicsit gyors,mert 1.5 öt villog 1 s alatt,de indexbe qva jó lenne.