tegnap a csengeryn jöttel a NKFig utannam a körforgotol feher vectra,?
ja a motort az iden nem valoszinü hogy sopronban latni fogod
amugy nekem is a pir feher jön be
Sziasztok tud valaki valamit az R1-esről?2009-esre gondoltam!Én ezeket találtam!Mondjuk a szürke az kurva jól nézki!Remélem ő lesz a szerencsés választás:D
Én is igy jártam. Szintetikus volt benne, És nem volt vele semmi baj. Eljött az olajcsere ideje YAMAHA tanácsolta az ásványi olajat. Na akkor elkezdte enni, meg nagyon kemény lett a váltó! Már teljesen be voltam szarva. 1000-km volt az ásványiba mikor lecseréltem megint szintetikusra hátha az olaj miatt szarakszik, és láss csodát megjavult a váltó és az olajat sem eszi!
Ugyanezt mondták nekem is egy másik Yamahába, meg azt hogy hangos lesz tőle a blokk meg hogy a váltó nehezebben, darabosabban működik majd. Én azért beleöntettem: váltó mint a vaj, egy decit nem kellet utántölteni 3500 km eltelte alatt mondjuk a zajosság szerintem nem lett jelentősebb, de nem vagyok egy vájtfülű.
Úgyhogy tapasztalatból mondhatom a Castrol Power1 Racing(R4) mehet bele.
Persze ez a 2002-es modellre vonatkozik, lehet történtek változások. Például a szolgálati FJR 1300-ban Castrol power1 fullsyntetikus olaj van és nem eszi,,,,,ez 2600 Ft/liter a www.formula3000.hu oldalon.
A www.olajshop.hu oldalon 1500 Ft/liter és nem full syntetikus, hanem ásványi alapú. A yamaha hungáriánál azt mondták nyugodtan tehetek bele power1-et fullsyntetikus olajat (annak idején R4 volt a neve) ha után akarom töltögetni állandóan......
A yamaha hungária a Castrol Actevo GP 20W50-et ajánlotta 2005-ben mikor a motort vettem vagy a hasonló sűrűségű Motult. Azóta már van Yamalube a yamaha saját olaja, gondolom most ezt ajánlják hozzá, mert ez lett kifejlesztve direkt a yamaha motorokhoz
Legjobb tudomásom szerint nincs ilyen(de azért hallgassuk mag a többieket is)
Csak fullszintetikus legyen!
Az enyémben most:10W-40 SHELL-ULTRA 4,van.
Aminek litere:2800HUF kb.
Nekem ezt öntötték bele 1000-es szervíz után.
ird a keresöbe hogy sitzkeil