Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze,azzal is menni fog,csak több delej kell hozzá.
De nemsokára úgyis kész a prototípus és kiderül.
Gyulám látom nem értetted meg hogy ITT ebben az esetben a videón ACÉLDRÓTTAL vágnak.
Ott nálatok a gyárban nyilván ellenálláshuzal van, de ez itt a paraszt változat.
"én ezt a gravitációs keretet elfelejteném" Az lehet, pedig ez jobb. Ahol fekszik a drót, ott lesz elvágva az anyag.
A csuklóssal ahogy hajtod le, az elején kezd el vágni és megy végig a vonalon. (vagy nem) Ha az elején nem jól állítottad be (mivel kell hozzá egy megvezető sín is az asztalon) akkor nem lesz jó a vágás. (ha megnézed a gyári vágókat, azok is egy keretben mozognak egyszerre)
Régen volt egy NDK-s gyerek építőkészlet,volt benne kis elktromos fúrógép,meg egy hungarocellvágó is,u-alakú volt,kb.tíz centis huzalhosszal,4.5-voltos elemmel szépen vágott,ennyi is elég volt vékonyabb cellhez.
Igen,ellenálláshuzallal kevés áram kell,épp az a lényeg hogy a a teljesítmény a huzal ellenállásán disszipálódik hővé.Persze Ábrusnak is menni fog, az vashuzallal,csak oda sokkal több áram kell.
Mondja nekem,a műszerésznek,aki ezt javítja!
Ne izgass fel,mert küldök neked postán,van a műhelyben pár spulnival!
Néztem videón suhancok szimpla akksi töltővel vágtak, úgy is ment.
A drót szinte mind1, csak ne réz legyen én ezt a gravitációs keretet elfelejteném, egyszerűbb lenne egy csuklón a keret, oszt' csá, függőlegesen vágna az is. Mint egy karos papírvágó.
Egyrészt az nincs itthon, másrészt egy kipróbált technológián ne változtassunk.
Talán a CO hegesztő huzal is jó lehet
Nem Gyulám, nem cekász, hanem: "Hegesztő trafó 40 A és sima 1,2 mm lágyhuzal" azaz magyarul: kötöződrót.
Nem acéldrót,hanem cekasz ellenálláshuizal,itt nálunk 0.8-1.2 mm van használatban a zacskós vákumhegesztő gépeken.
Mindegy, mivel az áram így is-úgy is körbeszalad, viszont az ív és a szikrázás nagyon különböző lesz.
Ha "hagyományos" rutilos elektródával hegesztesz (pl. ESAB OK46.16, régen ER21 vagy ER23) akkor a negatív "lyukba" megy az elektródafogó kábele. (szögvas, laposvas, zártszelvények hegesztése)
Ha bázikus pálcát használsz (ritka eset, bár én szoktam pl. ESAB OK55.00) akkor meg az elektródafogó megy a pozitív lyukba. (bázikussal valamivel nehezebb ívet fogni és jobban szikrázik "pattogósabb az ív" viszont szebb a varrat és erősebb is, ezt szerkezeti acélokhoz, vastagabb falú csövekhez használják, hagyományos hegesztőtrafóval váltóárammal ez nem működik)
Józsi,a heggesztövel kapcsolatban mindegy melyik polusra kerül a heggesztöpálca és melyikre a test?
Ahogy Laci is írta, nem.
A hegesztésnél is gyakorlatilag rövidzár van, arra tervezték a trafót. 40 ampert ír a videó alatt, 1,2mm-es acéldróttal, sima váltóáramú hegesztőtrafóval.
Én megpróbálom vékonyabb dróttal, először 10 amperrel, aztán majd kiderül hogy meddig kell felemelni. (hasonló van nekem is)
https://hegesztescentrum.hu/he...
Amikor hegesztesz, akkor tulajdonképp rövidre zárod... és azt is kibírja. Ne tekerd fel nagyon az áramot, ki kell próbálni, mennyi az épp elég.
Nekem ez van
Szia.
Nem tesz kárt a heggesztöben?
Azon a bőr kanapén gondolkodom amióta említetted, csak a szállítása lenne problémás.
A sűrű fogas, fémhez való lappal simán vágod
Az 5 centist én is késsel vágtam, viszont ez 10-es, ezt már macerésabb.
Sok mindennel el lehet vágni, dekopírral biztosan nem Ami éles, az viszi, ami fogazott, az szemetel. Én sniccerrel vágtam, igaz, az csak 6 centis volt.
Így van, a hcell vágás egy nyűg, én dekopírral vágtam még 15 éve mikor építkeztünk, szállt mindenfelé a morzsalék és tapadt mindenhova. Ez a fűtőszálas cucc nagyon emberbarát.