A képeken egyébként az egy héttel ezelőtti állapot van, ennél már sokkal előrébb tart a dolog. (a drájvra dátum szerint folyamatosan tologatom fel a képeket, ott lehet őket nézegetni ha érdekel)
Mivel nálunk a házba munkásruhában nincs bemászkálás, ez meg egy 78nm-es különálló épület amiben van garázs, műhely és egyéb szabadidős helyiség, így (szerintem) alap hogy legyen normális wc és kézmosási lehetőség. (persze lehet az udvaron a kerti csapnál, vagy egy vödör vízben is kezet mosni mikor könyékig olajos vagyok, vagy kimenni a kertbe bokorba h&gyozni, de ez télen nem annyira szórakoztató mint megnyitni a vízcsapot vagy kinyitni a wc ajtót)
A zöld mennyezet ma megszűnik, de nem lesz egyhangúan fehér a helyiség. (másrészt olyan sok minden nem fog meglátszani rajta, mert ez nem egy koszos kazánkovács műhelyként fog üzemelni)
Épp kérdezni akartam a kép láttán, hogy télleg WC van a műhelyben?
Jó az a ződ, nekem teccik, nem kell mindennek fehérnek lenni, azon meglátszik minden, meg ha má' ilyen jó kis kecót csináltál (WC, konyha, mosogató) akkor legyenek színesek a szobák!
Sokat haladtál, látod, milyen jó, hogy nem itt a fórumon lógsz egész nap
Egyébként van olyan üzemmódja (pl. az auto mode az itthoni klímánknál) amiben ezt megcsinálja magától, nem kell vele foglalkozni. Akkor van gond a munkahelyi klímánkkal is, ha valamelyik nagyeszű kollégám télen csak fűtő üzemmódra kapcsolja, nem pedig "ha kell fűt, ha kell hűt" üzemmódra. (a karbantartó klímások mondták mikor reklamáltunk "már megint sz&r ez a sz&r" hogy nem feltétlenül a klíma a hülye, szóval próbáljuk meg Feeling üzemmódban használni és lehet hogy nem lesz többet ilyen vele)
Nálunk az irányító terem is mennyezeti klímával van fűtve, télen néha előfordul nagyobb hidegben hogy "lefagy" a kültéri egység, olyankor át kell kapcsolni két-három percre hűtésre és leolvassza magát. Onnan pár napig megint nincs vele gond. Ez csak -8 fok felett van, egyébként nincs vele gond.
Ja, wc is lett telepítve, nem jó mindig beszaladgálni a lakásba ha az ember épp melós cuccban van, vagy a kertben csinál épp valamit.
Az a műanyag ajtó lesz elé betéve ami a képen is van, még a vízcsövet és a tartályt kell felraknom ha kész a festés, meg tavasszal a szennyvízcsövet bekötni a falon kívül a régi aknába a kertben és üzemkész. Mellette meg lesz egy konyhai mosogató is, mivel nemsokára konyhabútor csere lesz a háztartásban.
Akarok még csinálni egy új satupadot, és persze motorszerelő asztal is lesz bent.
Nálunk üzemel amit Lacitól vettem (bár a beltéri egység légterelő zsaluját meg kell néznem mert nem akar kinyílni csak félig, valami elengedte benne magát)
Nem fűtök, az álló ventilátor pörög bent most is hogy gyorsabban száradjon a festék. Kaptam két kicsi lecserélt gázkonvektort (teljesen jók, nagyanyámnál üzemeltek, csak ősszel mindig tökölni kellett velük az első begyújtásnál és megunták)
Jövőre kitisztítom őket és az egyiket beállítom oda ahol a pözsó áll, az melegen tartja majd mind a két helyiséget. (jövőre körbeszigetelem az egész épületet)
Eddig. Elég is volt... Van egy kis előtető a bejáratnál arra csináltam korcolt bádog fedést a zsindely helyett elég jó lett szerintem. Persze az egész el volt bontva mert előbb a csatornát kellett feltenni.
Itt nem volt hó, csak eső.
Egész eddig tartott a tető projekt?
Én is most vagyok a célegyenesben a műhellyel, ma festettem át a falakat másodszor.
Holnap átkenem a mennyezetet fehérrel (volt némi maradék festékem amit világoszöldnek kevertem anno valamihez, de kórháziműtőzöld lett belőle, azt felkentem alapozónak még a múlt héten...rémes látvány)
Aztán felrakom a konnektorokat, bekötöm a világító testeket, na meg vágok még pár polcborítást és keretet osb-ből, aztán ennyi. (mindjárt megnézem van-e kép a "műtőről")
Az akna beázással csináltak valamit?
A zöld mennyezet ma megszűnik, de nem lesz egyhangúan fehér a helyiség. (másrészt olyan sok minden nem fog meglátszani rajta, mert ez nem egy koszos kazánkovács műhelyként fog üzemelni)
Jó az a ződ, nekem teccik, nem kell mindennek fehérnek lenni, azon meglátszik minden, meg ha má' ilyen jó kis kecót csináltál (WC, konyha, mosogató) akkor legyenek színesek a szobák!
Sokat haladtál, látod, milyen jó, hogy nem itt a fórumon lógsz egész nap
Az a műanyag ajtó lesz elé betéve ami a képen is van, még a vízcsövet és a tartályt kell felraknom ha kész a festés, meg tavasszal a szennyvízcsövet bekötni a falon kívül a régi aknába a kertben és üzemkész. Mellette meg lesz egy konyhai mosogató is, mivel nemsokára konyhabútor csere lesz a háztartásban.
Akarok még csinálni egy új satupadot, és persze motorszerelő asztal is lesz bent.
Jövőre kitisztítom őket és az egyiket beállítom oda ahol a pözsó áll, az melegen tartja majd mind a két helyiséget. (jövőre körbeszigetelem az egész épületet)
Egész eddig tartott a tető projekt?
Én is most vagyok a célegyenesben a műhellyel, ma festettem át a falakat másodszor.
Holnap átkenem a mennyezetet fehérrel (volt némi maradék festékem amit világoszöldnek kevertem anno valamihez, de kórháziműtőzöld lett belőle, azt felkentem alapozónak még a múlt héten...rémes látvány)
Aztán felrakom a konnektorokat, bekötöm a világító testeket, na meg vágok még pár polcborítást és keretet osb-ből, aztán ennyi. (mindjárt megnézem van-e kép a "műtőről")