Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentenek, hogy nem real name, és akkor a facbúk. Sok a buzifaszköcsög ott
Jelenleg 7°C van a helyiségekben.
Még nem mert esőmentes idő kell hozzá hogy ne legyen min. 2 napig vízutánpótlás ha felkenik a cuccot. (ha már fagyni kezd kint akkor jönnek)
Ki fog kitiltani?
Cső, ha nyomatod a féccbukon a kormány propagandát, ki leszől tiltva onnan
Megnéztem nagyon fasza lesz.
Az akna beázással csináltak valamit?
A képeken egyébként az egy héttel ezelőtti állapot van, ennél már sokkal előrébb tart a dolog. (a drájvra dátum szerint folyamatosan tologatom fel a képeket, ott lehet őket nézegetni ha érdekel)
Mivel nálunk a házba munkásruhában nincs bemászkálás, ez meg egy 78nm-es különálló épület amiben van garázs, műhely és egyéb szabadidős helyiség, így (szerintem) alap hogy legyen normális wc és kézmosási lehetőség. (persze lehet az udvaron a kerti csapnál, vagy egy vödör vízben is kezet mosni mikor könyékig olajos vagyok, vagy kimenni a kertbe bokorba h&gyozni, de ez télen nem annyira szórakoztató mint megnyitni a vízcsapot vagy kinyitni a wc ajtót)
A zöld mennyezet ma megszűnik, de nem lesz egyhangúan fehér a helyiség. (másrészt olyan sok minden nem fog meglátszani rajta, mert ez nem egy koszos kazánkovács műhelyként fog üzemelni)
Épp kérdezni akartam a kép láttán, hogy télleg WC van a műhelyben?
Jó az a ződ, nekem teccik, nem kell mindennek fehérnek lenni, azon meglátszik minden, meg ha má' ilyen jó kis kecót csináltál (WC, konyha, mosogató) akkor legyenek színesek a szobák!

Sokat haladtál, látod, milyen jó, hogy nem itt a fórumon lógsz egész nap
itt minden fasza :D
Akkor ott szerintem méretezési gond lehet.
nálunk automata minden a külső radiátorok lefagynak akkor átirányítja külső olvasztásra. Ja csak ez ha hideg van olvaszt 40 percet fűt 20at.
Egyébként van olyan üzemmódja (pl. az auto mode az itthoni klímánknál) amiben ezt megcsinálja magától, nem kell vele foglalkozni. Akkor van gond a munkahelyi klímánkkal is, ha valamelyik nagyeszű kollégám télen csak fűtő üzemmódra kapcsolja, nem pedig "ha kell fűt, ha kell hűt" üzemmódra. (a karbantartó klímások mondták mikor reklamáltunk "már megint sz&r ez a sz&r" hogy nem feltétlenül a klíma a hülye, szóval próbáljuk meg Feeling üzemmódban használni és lehet hogy nem lesz többet ilyen vele)
Nálunk az irányító terem is mennyezeti klímával van fűtve, télen néha előfordul nagyobb hidegben hogy "lefagy" a kültéri egység, olyankor át kell kapcsolni két-három percre hűtésre és leolvassza magát. Onnan pár napig megint nincs vele gond. Ez csak -8 fok felett van, egyébként nincs vele gond.
Ja, wc is lett telepítve, nem jó mindig beszaladgálni a lakásba ha az ember épp melós cuccban van, vagy a kertben csinál épp valamit.
Az a műanyag ajtó lesz elé betéve ami a képen is van, még a vízcsövet és a tartályt kell felraknom ha kész a festés, meg tavasszal a szennyvízcsövet bekötni a falon kívül a régi aknába a kertben és üzemkész. Mellette meg lesz egy konyhai mosogató is, mivel nemsokára konyhabútor csere lesz a háztartásban.
Akarok még csinálni egy új satupadot, és persze motorszerelő asztal is lesz bent.
Már vannak jók csepptálca fűtésest kell venni. A++ kéne legalább SCOP 4.1 fölött amire van olcsó áram tarifa.
Téle többet olvassza a kültérit mint fűt, tudom 10éve van itt ilyen szar meg a stúdiót is azzal fűtenénk ha télen fasza volna de nem az.
Klímát ne vegyél fűteni
Nálunk üzemel amit Lacitól vettem (bár a beltéri egység légterelő zsaluját meg kell néznem mert nem akar kinyílni csak félig, valami elengedte benne magát)
Nem fűtök, az álló ventilátor pörög bent most is hogy gyorsabban száradjon a festék. Kaptam két kicsi lecserélt gázkonvektort (teljesen jók, nagyanyámnál üzemeltek, csak ősszel mindig tökölni kellett velük az első begyújtásnál és megunták)
Jövőre kitisztítom őket és az egyiket beállítom oda ahol a pözsó áll, az melegen tartja majd mind a két helyiséget. (jövőre körbeszigetelem az egész épületet)
Klímát akarok még venni azzal akarok fűteni csak még nem tudom pontosan milyen legyen...
Alakul ez mint púpos gyerek a prés alatt. Lesz benne wc is? Tök jó. Fűtesz most ott valamivel?
Eddig. Elég is volt... Van egy kis előtető a bejáratnál arra csináltam korcolt bádog fedést a zsindely helyett elég jó lett szerintem. Persze az egész el volt bontva mert előbb a csatornát kellett feltenni.
Van.
Itt nem volt hó, csak eső.
Egész eddig tartott a tető projekt?
Én is most vagyok a célegyenesben a műhellyel, ma festettem át a falakat másodszor.
Holnap átkenem a mennyezetet fehérrel (volt némi maradék festékem amit világoszöldnek kevertem anno valamihez, de kórháziműtőzöld lett belőle, azt felkentem alapozónak még a múlt héten...rémes látvány)
Aztán felrakom a konnektorokat, bekötöm a világító testeket, na meg vágok még pár polcborítást és keretet osb-ből, aztán ennyi. (mindjárt megnézem van-e kép a "műtőről")