nah srácok jöjjenek a kérdések...
1. gyujtást ráteszem mi az az elektromos valaminek a hangja ami mozdul?
2. azt hiszem nagyjábol automata ezen a szivató, hol lehet állitani mert ugy felpörög első rugáskor hogy az beszarás, elmegy 4-5000ig lazán és az nem tesz neki jot
ha még eszembe jut valami szolok, és köszi előre is!
A malossi egy tuningcég, ezzel nem mondok újat. Tuning hengerszettek járatása teljesen eltér a széria motorokétól,nem a tartósság a fő szempont! Egy 80-as Dt-ben is simán kell lenni 12bar-os kompressziónak. Különben ha nem áll be a motor járatás közben,ha húzod neki mint a "barom" akkor szerencséd van,de az élettartama sokkal kevesebb lesz mint egy normálisan bejáratottnak!
Érdekessek ezek az 1000 Km-es járatások, nem azt mondom, hogy hülyeség de az enyémet pl 1 órát kellet járatni 4-5000 között :D Ezt írta a hengerszetthez kapott leírás (malossi). Nem lett rossz a bejáratás mert megy mint állat és a kompresszió is 10 BAR fölött van.
Túl alacsony fordulaton sem jó járatni,mert úgy erőlködik a motor! Első 100km-et 4-5000rpm között. 300km-ig már húzhatod néha 6000rpm-ig is,de itt is inkább 4,5000között használd. 300km után már kihúzathatod 7000ig is néha. 500 után már nézegetheted kisidőkre akár a végsebességét is. Ja és az elején 15-30 percenként állj meg pihentetni a motort,ha van vízhőfokmérőd úgy is látod mennyire melegszik!
nemrég átesett némi generálon a 80as dt-m
csapágycsere, fúrás+ dugó&gyűrű csere történt
az tiszta sor hogy több olajjal járok eleinte
de meddig kell kímélni a gépet?
mentem vele 10km nagypapi módon 3-4 ezres fordulaton
ma mentem további 25km max 6 ezerig pörgetve
mikor lehet veretni rendesen terepen?
Olajzáson állítani úgy lehet, hogy a beteszel egy spanolót a bovdenbe, ha esetleg nincs, és azon állítasz, hogy mennyire húzza a pumpát. Van egy ilyen lejtős kiképzés rajta. Nekem fullra van állítva. Így is alig füstöl , max. nagy fordulaton, ha mondjuk hegynek megyek fel. Akkor már azért húzza a csíkot :)
én szerelővel beszéltem kérdeztem tole hoyg elég-e amit kap olajat azt mondta elégnek kell leneni de lehet lehet állitani ha ugy van, de aztáne nem lett hozzá nyulva mert nem kellett. fogalmam sincs igazábol
1. gyujtást ráteszem mi az az elektromos valaminek a hangja ami mozdul?
2. azt hiszem nagyjábol automata ezen a szivató, hol lehet állitani mert ugy felpörög első rugáskor hogy az beszarás, elmegy 4-5000ig lazán és az nem tesz neki jot
ha még eszembe jut valami szolok, és köszi előre is!