Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A drága kocsival - motorral kapcsolatos véleményeddel nagyrészt egyetértek, viszont a "nézelődős" sebességgel azzal nagyon nem.

Ha országúton mennél 70-80-nal, akkor nem a tájból látnál többet, hanem a visszapillantó tükörből. Engem legalábbis a kis 125-ösön pont az frusztrált, amit Pipi írt: a seggemben a kamion menne (90-nel), és meg nem bírok, mert szemből fúj a szél, vagy éppen van egy picike emelkedő. Nyomja a légkürtöt, vagy beletol az árokba mert akkor önti el a sz@r az agyát és kezd az előzésembe, amikor éppen jönnek szemből is. Engem rohadtul zavart, néha szabályosan halálfélelmem volt a lassú motorkán.

Kizárólag ezért váltottam az imádott kis 125-ösömről a GéeSöccázra. A forgalom ritmusát bármikor röhögve tudom tartani, ha tömörülés van, akkor simán ott tudom hagyni a bandát, utána meg mehetek a számomra kényelmes tempóval tovább. Nagyon ritkán "száguldozom. Autóval dettó.
Nézelődve az út melletti érdekes dolgokat meglátva, és később oda visszamenni . Én sem énekeltetem mindig a magas"C"-n mert akkor vadászpilótának mentem volna! 17 km-re volt tőlünk a repülőtér!
sosem siettem sehová sem...
én motorral is azt a 60-70 körüli tempót szeretem, tudok nézelődni
mostanában elég sokhelyen voltam az 50 es robogóval az meg eszerűen kurva jó, igaz pl pádisra felfelé ment 25-30al mert majd megellett a 140 kilóm alatt de nekem akkor is tetszett a dolog
a sebesség sosem vonzott se a sok lóerő, drága kocsik-motorokat is leszartam mindig
én mindig azt néztem hogy a 10 millás kocsi helyett inkább heverészek itthon 3-4 évet és járok egy 500 ezressel
te amúgy milyen jellegű ember vagy ini?
Ha nekem 80-al kellene poroszkálnom, akkor inkább kiszálnék, elhajítanám a gyújtáskulcsot azt járnák trolival vagy metróval
Hogy a picsába tucc 80-al 2-300 km-ert megtenni hogy a francba nem tolnak le a kamionok az útról? Nem zavar amikor a seggedbe áll 10 cm-re azt nyomja a légkürtöt????
Én sem tartom be a szabályokat, motorral és kocsival is óra szerinti 60-65-tel megyek a városban, és 100-110-zel a sima országúton (90-es helyen), mindezt stresszmentesen, teljes lelki nyugalomban. Ha meglátom a trafit akkor sem fékezek, mert belül vagyok a büntetési tételen... Hát a f@szom nem kéne még?
Ácsi, motoros tezsvírem!

Amióta bevezették az objektív felelősséget és a hozzá tartozó magas büntiket, azóta nemigen van megállítás, nemigen van helyszíni bírság.

Viszont ahol ötvennel lehet menni, ott csak valós 68 km /h fölött (a legtöbb autó és motor sebességmérője ilyenkor már 70-75-öt mutat!) büntetnek, alatta senki, soha nem is fog hozzád szólni.
Na, akkora tűréshatár viszont már nem a "véletlenül picit gyorsabban mentem" kategória, a büntetés legalsó tételét is már "akarni kell"!. Országúton 105 km/h fölött (óra szerint 110-115..) jön a legkisebb bünti. Hát mi a faszt akartok? Ha gyorsabban megyünk (mert gyorsabban akarunk menni...) akkor legyen pénz az évi egy-két 30-60 ezres csekkre is.
"De ez csak az én véleményem"

.....nem...
Én szerintem:
Ha mindenki betartaná a sebességhatárokat, keresnének mást amiért megbüntethetik az embert. (Egésséügyi csomag, gumik szavatossága, hajszálrepedés, vagy bemattúlt lámpa, rosz károsanyag kibocsájtás, stb És ha azt is betartanák jönne a következő. Merthogy a bejövő büntetés összege előrre megvan követelve, és azt teljesíteni kell!!
A végén már “ nézd már nincs rajta sapka”...
De ez csak az én véleményem
Két ügyvezető beszélget:
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?
nem mondom hogy a sebesség túllépés miatt van a sok baleset, szerintem a többsége anélkül is megtörténne
de az előírt sebességet betartani a legkönnyebb, még gondolkodni sem kell hiszen az óra mutatja
engem nem zavarna hogy mérik a sebességem, én miskolcra is el tudtam menni 80as tempókkal, csak időben el kell indulni
egyébként tavaly tettek lápát
de előtte 25 évig közlekedtem arra és szó szerint tolni kellett lefelé a gyalogost a zebráról. Ez amolyan megszokott dolog volt ott, mert egy reggeli és délutáni csúcsba attól az egy helytől símán beállhat az 52 és az 54
A 2. bekezdésedet már pedzegetik, ne feszegessük.
szerintem meg ha mindenki betartaná és ha tényleg egy káosz lenne akkor biztos megcsinálnák jobbra
amit meg mondasz gyalogos átkelőt tennének lámpát és el van intézve..

ha mérnek nem mindegy hol teszik? az lenne az ideális ha mindenhol mérnének, sőt minden autóban lenne gps alapú mérő ami egyből küldi a központba az adatokat
aztán havi bontásban jönne a csekk
a balesetezőket kellene jobban megszorítani.....

amúgy az a hiba hogy túl sok ember közlekedik, egy csomó embernek nem is kellene csak a kényszer ráviszi
és a jelenlegi struktúra nem ennyi közlekedőhöz lett tervezve
Akitől egy picit többet vártam
Ini akkor egy kicsit gondolj bele.
ha mindenki betűről-betűre betartaná a kreszt gyakorlatilag megállna a forgalom Nem csak a sebbességre gondolok pl. kecsón tudnék neked belvárosi főúton olyan gyalogátkelő helyet mutatni ahol ha az első autós betartaná a kerszben írottakat akkor gyakorlatilag reggel fél 8-tól du. fél 7-ig ott állhatna ott, a kocsisor vége meg kiskőrösig érne
Nem a sebesség méréssel van az alap probléma, hanem azzal, hogy, hol, mikor és milyen módon végzik. Ha a sebesség ellenőrzés alapcéljából indulunk ki akkor a kukás autó hátúljáról történő, vagy hajnali méricsikézésről, legjobb indulattal sem lehet feltételezni, hogy az előírt biztonságmegelőzés a célja. A vita onnan pattant ki, hogy van aki azt mondja, hogy azért mérnek sebességet, hogy pénzt tudjanak behajtani(ezen az állásponton vagyok én is) van aki meg azt, hogy kevesebb legyen a baleset. Nos a helyzet az, hogy nem kevesebb hanem több a baleset, a lopva, bújva-kúszva történő seb.hat ellenőrzés csak a költségvetésnél érte el a célját a baleseti statisztikákban nem
Van.
Tűzoltóságnál még viccet se kell mesélni, csak egy furcsa megjegyzést tenni és séta
Vagy szakszervezeti elnöknek lenni
Az se hálás poszt
Megrémülté' mi!?
a vicc miatt?
szerintem ilyen nincs
Én pl mindig betartom.... soha nem megyek 130 felett.... lakott területen
nevetett?.....nemrég főnökvicceket mesélt egy kolléga és a főnök nevetett.....a kolléga 2 hét múlva már nem ott melózott.....
Én felolvastam neki, nevetett ..szerintem átment
én csak azt nem értem hogy mit rinyál mindenki a sebesség mérés miatt
a közút használahoz a kresz elsajátítása és betartása szükséges, ez nem lehetőség hanem feltétel
ha a közút kezelő 10km/h sebességet ír elő akkor annyival kell menni

érdekes a kurváknál senki sem rinyál hogy a 30 perces menet miért nem 40 vagy 50 percig tart
A felelősség alóli kibújás nem ismer határokat.
Ebből pár sor simán jellemző az asszonyra
Álmok álmok, édes álmok.....
O1G