"A tavalyi első hat hónapban a 365 darab fix és 160 mobil készülékből álló hazai traffipax-hálózat személyautók esetében 192 682 darab gyorshajtást rögzített, teherautók és buszok esetében pedig 3734 darabot. https://www.napi.hu/magyar_gaz...
Tehát évi közel 400.000 ezer szabálytalankodót kaptak el.
tehát nem négyet, nem négyszázat. 400.000-t!!!!"
Mivel ránézésre gyanús volt az adat így vettem a fáradtságot és a 192682 meg a 3734-et összeadtam, de nekem nagyon nem közelítet a 400 000 db-hoz.
Összesen 196416 lett Bevallom nem vagyok egy pitagorasz de két számot még számoló géppel össze tudok adni, ha nem is mindíg hibátlanul
A tegnapi hős.
"Szerencséje volt az ürgének, valószínű, hogy ösztönösen támadt rá a támadóra, aki nem volt elég határozott és/vagy egyszerűen pillanatnyi előnye volt és egyből lépett. A fotóról ítélve nem a CERN-nél dolgozik, mint kiküldött kutató atomfizikus, az is lehet, hogy napi szinten használja a placcon a "tudást" az életben maradásért és a piac felosztásáért, egyszerűen ráfaragott vele(emberére akadt) a menekülő bankárok réme"
A bújkálás az bújkálás, gödörből, kapualjból, bokorból, kukás autóból. A civil rendőrautó az más, főleg menetből autópályán a belsőben 200 felett alacsonyan repülőket, amiben már van kockázat,..de mint azt a hírekből kiderül, ilyenre nemigen van példa. Állni, és várni..ahhoz tényleg elég a gép, meg valaki aki vigyáz rá, hogy el ne lopják..
A rendőri jelleg nélküli autókból való mérést hogyan értelmezed? Az bujkálás?
""Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a kampány idején az ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét. Berzai Zsolt r. alezredes a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy „az elmúlt három évben a Speedmarathon által érintett napokon hazánkban nem következett be halálos kimenetelű közúti baleset. Remélem, hogy 2018. május 14-e ezeknek a napoknak a sorát fogja gyarapítani.”"" http://www.baleset-megelozes.e...
Tehát a szöveg szerint a fokozott ellenőrzés idején javul a közlekedési morál. Ha ezentúl nem lesznek jól látható, bejelentett mérések, hanem bármikor-bárhonnét, akkor általánosságban fog javulni a statisztika.
És bár a síelőknek ad tanácsot, de pl. Szlovákiában nem 68-nál kattan a gép, vagy akár 60-nál, hanem már 56-tól fizetsz. Fizetek. https://sielok.hu/rovat/auto/c...
De erre hivatkozik a rendőrség Hogy azért a nagy mérési láz, meg bújkálás..közben a pénz miatt van az egész. Azért elég jó hogy a hűde balesetmegelőző dologtól eljutottunk addig, hogy a gyorshajtás szabálysértés, amit eddig sem vitatott senki
Senkit sem érdekel. Beír
Számok.
Lehet a te kezed volt a legmagasabban a Kossuth téren, meg a te neved visszhangzott még akkor is, mikor a többiek már elmentek haza, de hidd el, itt egyetlen embert sem érdekelnek ezek a szar statisztikák. Mindegy honnan szeded.
Mert ebből is látszódik, hogy mennyire nem mozogsz még az elvárt mértékben sem otthonosan a saját országod államapparátus felépítésében. Nem teljesen, csak mint állampolgártól elvárható.
Van a rendőr akinek van információja, lehetne mondjuk Nemzetvédelmis, aztán mondjuk szerződött gépjárműmentős aki a balfaszok vagy a vétlenek autóját szállítja el, lehetne mondjuk igazságügyi szakértő, lehetne közalkalmazott, munkavállaló a rendőrségnél, stb.
A kolléga által el nem hitt adatok (rendőrség létszáma), esetleg a traffikkal dolgozók létszámának becslése után persze nem csodálkozom ezen.
De ez nem is lenne baj, nyilván senki nem tud mindent, még én sem, de hát a gugli mindenki barátja...
Nekem nem is célom a reform, mert tudom, egy fecske sem csinál nyarat.
A lényege, amit a legislegelején leírtam, hogy mindenkinek nagy az arca, csak amikor jönnek a szépen összehajtogatott járművek - és most vegyük külön a vétlen sofőröket - akkor meg a nagy sírás-rívás.
De pont ezt szarom le, SŐT, én pont a vétlenek miatt írtam le a véleményemet.
Ennyi és nem több a több napos kommentháború lényege.
Tényleg.
Ha még leírod ezerszer, akkor se csinálsz vele reformot.
Akkor mit szeretnél elérni azzal, hogy az idődet, energiádat statisztikákra, beollózásokra pazarlod?
https://www.napi.hu/magyar_gaz...
Tehát évi közel 400.000 ezer szabálytalankodót kaptak el.
tehát nem négyet, nem négyszázat. 400.000-t!!!!"
Mivel ránézésre gyanús volt az adat így vettem a fáradtságot és a 192682 meg a 3734-et összeadtam, de nekem nagyon nem közelítet a 400 000 db-hoz.
Összesen 196416 lett Bevallom nem vagyok egy pitagorasz de két számot még számoló géppel össze tudok adni, ha nem is mindíg hibátlanul