Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

de addig sok szomjas éjszaka várrá még rá
majd belejön
Na hát én is hányni tudnék, amikor külföldiék idejönnek ás megmagyarázzák nekünk, mit csinálunk rosszul, anélkül, hogy fogalmuk lenne bármiről. Mint mikor pár éve Madonna a koncertjén tiltakozott itt, hogy mennyire diszkrimináljuk a szegény szerencsétlen cigányokat, miért nincs jogegyenlőség stb. stb.

Én Kelet-Magyarországon nőttem fel, az alább leírt esetek mindennaposak, sőt ettől durvábbak is. Nincs olyan ismerősöm, akinek ne lett volna "élménye" cigányokkal. Kezdve az "ellopták a biciklim"-től a "hazáig kergettek"-ig. Egy osztálytársamat leütötték és kiütötték a kezéből a telefonját (14 éves lány volt akkor). Rám azért támadt rám egy banda, mert nem mondtam meg, hány óra van (ugyanis nem volt nálam óra, de ez nem zavarta őket). Gondolom az volt a lényeg, hogy elővegyem a mobilomat én is, aztán csalódottak voltak, hogy szajré nélkül maradtak. Minden gyerek tudja, mikor jön a cigánybanda az úton, jobb, ha átmész a másik oldalra. Volt hogy kisiskolás lányokat vertek meg, hogy elvegyék az uzsonnájukat. A buszon mindenki tudta, mikor felszállnak a cigányok, zsebeket becsukni, táskákat elrakni, és figyelni kell a kezüket. Nem egyszer voltam szemtanúja, ahogy lerugdosnak a buszról egy újabb zsebtolvajt (persze közbe ment a rasszistázás, meg "megyek az ombudsmanhoz" és társai). Ás akkor még csak a vidámabb esetekről írtam.

Vég nélkül tudnám folytatni a sort, ezek annyira természetes és mindennapos dolgok voltak az életünkben, hogy meg sem említettük. Évtizedek alatt sorozatosan megtapasztaltuk, mire számíthatunk a cigányoktól, akkor is, ha egyébként jószándékkal és előítéletmentesen közeledtünk feléjük. Ettől még persze vannak kivételek, de nem engedhettük meg magunknak azt a luxust, hogy egy cigánybandával való találkozás során bármi jót feltételezzünk.

És én még szerencsésnek mondhatom magam, mert nagyvárosban nőttem fel (Debrecen), ez semmi egy kis faluhoz képest, ahol se rendőr, se szemtanú, semmi, teljes a kiszolgáltatottság.

És ezek után idejön valaki külföldről, és megmondja nekem, mennyire rasszista vagyok, és tele vagyok előítéletekkel? Na neee... Olvastam egy jó írást egyszer erről, a lényege röviden: "Nem előítélet: Tapasztalat!" Csak ezt Madonna meg Clintonné meg a többiek a luxusvillából a 300 testőrrel nem fogja megérteni, de a nemzetközi sajtóban kiválóan meg lehet írni, hogy Kelet-Európában hogy diszkriminálják igazságtalanul a szegény cigányokat.
Mindeközben persze a befogadás és elfogadás mintaképéből, Svédországból úgy zavarták vissza a cigányokat Keletre, hogy a reptérről nem engedték ki őket. A nagy baráti mindent tolerálunk Kanadából szintén, amikor pár éve próbálkoztak kiáramolni. Szóval rohadt rasszista Kelet, de nehogy Nyugatra merjen jönni egy cigány se, be nem engedjük őket.
Imádom a nemzetközi politikát.

A másik amitől szintén hányok amúgy, mikor az USA-beli négerek sorsához hasonlítják a cigányokét, mikor az annyira se hasonlít, mint a körte meg az alma. Afrikából erőszakkal hurcolták el az ottaniakat, a gyarmatosítás trófeájaként, hogy rabszolgaként dolgoztassák őket halálra, a fehér ember gyakorlatilag állatként kezelhette őket, ha akarta, halálra is ítélhette büntetlenül; majd "felszabadítás" után sem kaptak jogokat, nem szavazhattak, nem tölthettek be közéleti posztot, még a buszon, éttermekben stb. is elszeparálva kellett ülniük (már ha beengedték egyáltalán), nem beszélve a gettókról, iskolázásról... Hol van ezzel bármilyen párhuzam Magyarországon? Közben meg a rádiók büszkén nyomatják az "Ebony and Ivory" magyar ferdítését, csak éppen k...-ra semmi közünk ahhoz, amiről a dal szól.

Na, kiengedtem a gőzt. Amúgy jó vicces lett ez a topik. :)
Melyik a kakukktojás a három közül?
1. Szója
2. Vibrátor
3. Köménymag

- A köménymag, mert az nem húspótló.
Nos igen dani van ilyen is
Amit írtál magaddal kapcsolatban az egy nagyon szűk keresztmetszet Nos 100 családból hány család is az aki gond nélkül fel tud nevelni 3 gyermeket? 3-4? (fehéremberről beszélek ) Én a másik 97 %-ról írtam mint általánosság.
3 gyereknél hosszú és a leg kritikusabb időszakban eleve kiesik az egyik kereső a családból. Mit tekinthetünk ma átlag fizetésnek? Legyen kézhez 100-120 ezer? Plusz az a kevés amivel vida ildi megtámogat Abból vastagon jut e mindenkinek kenyerére a zsír otthon? Ház fenntartása (fűtés világítás gáz szemétszállítás vízdíj internet telefon autófentartás élelmezés iskoláztatás gyógyszerek táborok zsebpénzek ruházkodás soroljam még? Minek ezt te is tudod Mennyi pénz idő és energia kell egy 5 tagú családhoz Ezt te pontosan tudod. 150-180 ezer családi bevétel ezeket a kiadásokat takarják? Ezmelett félre lehet ebből a pénzből tenni, hogy ha eljön az idő mind a 3-om gyereknek csak egy olcsó 4-5 millás lakásra?Vagy ha már megszületett had küzködjön?
Mikor egy gyereked volt sokkal vacakabbúl éltetek mint most 3-nál
Talán történt valami anyagi változás Valószínüleg a szalag mellől elkerülve esetleg sikerült beindítani egy jól prosperáló vállalkozást?
Nem gondolnám, hogy a másik 2 gyerek után járó kedvezmények halmoztak el jóléttel Mert úgy írtad miután még lett két gyermeked mintha az öledbe pottyant volna ugyanazon körülmények mellett a semmiből valami vagyon
Nos Kinek mitjelent a minőségi élet. 5 tagú családhoz egy családfentartónak minimum 4-5 kilót kell tudni bele tenni a csaLÁDI KASSZÁBA. Vannak ilyenek De nem velük lehet dunát rekeszteni.
Személy szerint én örülök, hogy te gond nélkül tudsz nevelni, tanítatni 3 gyereket akit feltételezhetően ha kilép a való életbe útjára is tudod majd indítani. Gyakorlatilag minden családnak ilyennek kellene lenni.
Sajnos nem ez a jellemző.
Megint nem a hibás húzta a rövidebbet.
Az idióta ott sétálgat.
Csodálatos idióta. Még meg is lett örökítve.
Ennek se a szomszédja a hülye!

https://www.youtube.com/watch?...
Az agyonterhelt salgópolc dőlne az összes kotorékra!

Ha van róla még anyag, tedd ki.
Piszmán Béla Soltvadkert! :D
Jóban vagyok az öreggel,óriási arc,régen oldalkocsis Urallal pörgött,mostanság ETZ 250 a jármű,szval vérbeli motoros a Béla!
Amikor a Totalcar itt forgatott a csettegőkről,mit ad Isten hát nem feltűnt ott is! :D

http://youtu.be/O1EmOD6ZyWU
a múltkor a tescoban szédelgett egy "kiccsalád" 2nő,1kispurgyé meg egy hapsi...egy ott dolgozó srác húzta ki kiskocsin a raktárból az árut,és a papírdobozok ledőltek.
hozzáteszem,hogy a gyerektől több méterre....
ezek+körbevették és elkezdtek vele ordibálni,hogy:-majdem a kisgyerekre dőlt!majd ez lesz+az lesz...
szegény srác jól megijedt.próbált magyarázkodni...
na belőlem+ekkor jött ki a magyar paraszt:mondtam nekik,hogy húzzatok a halál faszára,mert a doboz nem dőlt rá,de még a polc rádőlhet! aztán a szokásos szitkozódás közben elkotródtak...
mondjuk errefelé sajnos elég7köznapi jelenet...
http://indavideo.hu/video/Pisz...

itt van tovább is. el kuncogok a szövegein.
Kicsit hasonlít a Fábry-ra.. Ahogy dumál meg a formája is
de azért mindig van aki felvilágosítja őket erről/arról....

el sem hinnéd , hogy miket tudnak, ill. mikkel vannak tisztában....
Eszük nincs, akár a piócának,de a vérünket szívják.
jaja... szarnak a világra , szarnak ránk...csak basznak, felélnek mindent, aztán továbbállnak...mint a sáskák ...
mi vagyunk a hülyék ...
off. igazad lehet. a főnökömék most voltak dubajban. nincs gyerekük. de az is lehet, hogy ehhez hozzájárult az asszonyka, 7 számjegyű fizetése is.....
de ismerek 7 gyerekes fehér(!) családot. közjegyző az apuka. szerintem sok gyerektelen vagy egykés rosszabbul él náluk. akkor most hogy is van ezzel a gyerekszámmal?
amikor csak egy gyerekem volt, sokkal vacakabbul éltünk. igen, zsíros kenyér időszak is volt. most van még 3 és kösz jól vagyok. a legnagyobb most készül egyetemre és nem hinném, hogy bármelyik rosszabbul érezné magát otthon, mint az unokaöcsémnél, akinek a kiságy felett is lapos tv van. biztos ez a szeretet? de most már legyen valami poén is! on.
offosások után legyen egy kicsit viccesebb dolog. legalábbi szerintem vicces
http://youtu.be/imtLQS2W7CA
én még itthon se......

amúgy már régen rájöttem hogy a cigóknak van a legtöbb eszük, még akkor is ha nehezen mérhető a jelenlegi mértékegységekkel
és mi vagyunk a hülyék hogy hajtunk amíg meg nem döglünk azért hogy másnak jó legyen