Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az olaj lelke az adalék, és a csere. Amikor 5-6000km után lecseréli az ember az olajat, és belerakja a frisset, más lesz.

Gabro még nem válaszolt, hogy lehet-e nála parkolni bent az asztal mellett
Szia

Hondának mi a "gyári" olaja?Mit tesznek bele?
Nekem volt már a régebbi motorjaimba actevo,meg repsol is,lehet béna vagyok,de semmi különbséget nem vettem észre.
Az sv-mbe már kétszer raktam act-evot,az előző tulaj szerint is az volt benne,de van 3 liter motulom,most kíváncsiságból majd azt teszem bele.A kawába meg megy a 10-40 repsol sport.A múltkor kérdezte valaki az olaj fórumon,mit tegyen a 20 éves gsxf-jébe,mert a legjobbat akarja.Kérdeztem is tőle,mit ért a legjobb alatt,mert ahány embert fog kérdezni,annyi legjobb lesz.Ráadásul gondoljon bele,ma a "legszarabb" olaj is jobb, mint amivel 20 éve kijöttek azok a motorok,figyelembe véve a kenőanyagok fejlődését.
ha tényleg érdekel, időben asztalt foglalni mert jövő hétre talán ha két asztal van még.
visszajelöltelek,asszem..
hétvége sem lesz rossz, de a nagy dúrranás a jövő hét szombat,:
ügyvédek és titkárnők party..
Valamikorra össze hozhatnák egy Lightos Bakonyi kört! A lightost arra értem hogy érzéssel megyünk csak
Persze jó lenne ha 4-5 legalább mennénk mocival úgy a király :D
Hááj!

Jelöltem az ojjektumot faszbúkon. Érdekel mikor lesz buli
Majd egyeztetünk! Én most voltam úgy igazán túrázni vele először! Mindig volt valami aztán igazából csak helyben futkostam vele!

Rf-esekel mentünk egyet 15.kén körbe a Balatont... Jó volt nagyon!

Habár én annyira nem szoktam idegenbe kergetni a gépet...
szombat,vasárnap,hétfő= kb.600km..
jöhetsz bármikor..ha süt a nap és a család is engedi,megyek..)
Hétvégén voltatok mocizni valamerre messzebb?
Meg szoktatok csapatostól menni? Nem nagyon van ismerős barát akivel lehetne menni mert a haverok még a robogónál tartanak!

Mondjuk ahogy nézegettem a gép parkotokat max kipufogó gáz lenne szegény kis mocim mögöttetek..
Dj békehadtest toci..
Szép estét!
Hozzászólok az olaj témához és már itt sem vagyok!
Én a robogóba Castrol Actevo-t használok és ezerszer jobb volt mint a Repsol. Lehet nem mérvadó ez a dolog, de meggyőzött. Az XX-be meg gyári Honda olaj megy, amit szalonban cserélnek. 6000 km-et megyek max egy évben. Én sem eszem meg a PR maszlagot. A gyárban sem raknak bele szemetet, miért lenne rossz hosszú távon? (Lásd Szittyyu Ford olaját.) Kocsiba Mobil1 megy, az is jó. Mitől lenne rosszabb, mint egy agyonreklámozott valami? Nna, erről ennyit. Egyébként mindenki azt rak a gépébe, ami szimpatikus Neki. Pont.
Bocs a linket el cs...sztem
http://www.motul.hu/index.php?...
Igazaqd van! Mert az volt! De ha tovább keresed akkor írtam hogy VALÓSZÍNŰLEG mert nem volt kicserélve csak mondva volt

Ja A MOTUL DIVAT?
www.motul.hu/index.php%3Fp%3Dt..." target="_blank">MOTUL history
idézlek téged:

"azért pont pont mert nem akarom minősíteni hogy mekkora ----- volt"
Idézném saját magam!

"És nem arra gondolok hogy szar a Castrol hanem arra hogy ez kicsit talán jobb"

Nincs mit magyaráznom rajta! Kinek pap kinek papné szokták mondani!

És mint írtam én csak meg osztottam egy tapasztatott nekem ez vált be! Nem azt hogy a másik szar! Kettő közt óriási a különbség!
Előbb nem rakott ki mindent ( matematikai példám miatt gyanítom )

Jászberényben vettem
Én olyan hülye fajhoz tartozom aki úgy ítéli meg, mi éri meg és mi nem, hogy ár/érték arányban nézek mindent (minőségben [nagyobb=]x; ár [kisebb=]y; )

Amúgy utánajártam a Repsol-nak, és jókat mondtak, ezért mikor jó ajánlatot kaptam rá (Szerintem Veszprémben, Meteor-ban is annyi lehet) nem haboztam sokat megvettem.
Az új olaj már benne is van a gépben, így bízom benne nem lesz gond vele, de 600km és megtudom.
Ezelőtt Bel-Ray volt benne. Tökéletesen kiszolgálta Lucát, engem is.

Te milyen olajat használsz? (motorba természetesen)
Szavaidból ítélve szerinted a Castrol "nem normális" olaj, légyszi támaszd alá valami egzakt példával
Ne forgassuk ki egymás szavát!
Szerintem nekem azért volt szar mert kamu volt hogy ki van cserélve! ( Kereskedő)

Én is használtam Castrolt nem is keveset! De a nagy mocimnak 1évbe 1X er ki bírom hogy normálisat olajat töltsek bele! És nem arra gondolok hogy szar a Castrol hanem arra hogy ez kicsit talán jobb a blokknak amit hosszú távon meg hálál!
Jászberényben vettem
Én olyan hülye fajhoz tartozom aki úgy ítéli meg, mi éri meg és mi nem, hogy ár/érték arányban nézek mindent (minőségben -=x; ár
Azért mert mert magyar nép nem tudott róla nem azt jelenti hogy nem volt! Csak kb aranyára volt ahogy van is! Ez nem divat!
Sok olyan cucc van amit a mai napig itthon azt se tudja a nép hogy létezik és hogy ne adj isten jobb!
De ha meg nézünk motor boltokat nagy része mit is árul? Castrol valvoline és ennyi kb. A jobb helyeken találsz repsolt, motult is.
Például akkor mi a véleményed az IGOL-ról? és nem iglo halrudra gondoltam
milyen szar lehet a motoromnak, Castrol van benne
Nem háborúzok... mielőtt temetnéd a Ford olajat, a kocsim 2 hete perdült át a 2OO ezredik kilométeren, egy csepp olajat nem eszik a Ford olajból, csak azt teszem bele....na ilyen szar az az olaj.
De a sztereotipiák ellen nem lehet mit tenni, mondták is ne vegyek fordot, mert 6Oezer km után kifingik a TDCI..... hát persze! Pár éve a Motul még a f....ban sem volt, most nagy divat....nem modom, hogy szar, csak azt nem szeretem, hogy most minden más szar... mióta divat lett, minden más, neves olajgyártó cég elfelejtett olajat gyártani!?
Ja csak hogy érveljek! Egy olajnyomást és hőfokot mérő műszer meg mutatná a nem kis különbséget a fos olaj és a jó olaj között! Nekem ez elég RACIONÁLIS

Igaz nem motor! De a kocsimba is kiderült ott igaz Valovilen - ELF párbaj volt! Nem kell mondanom hogy a valvoline felhígult és úgy mond olajnyomás vesztése van! SZAR elfnél ilyenről szó sincs!
Szerintem akkor érdemes motornál is elgondolkodni! De ami még racionálisabb! Egy motornak az olaj a lelke! Amíg új meg minden patent semmi baja nem lesz. Majd mikor öregszik kicsit hamarabb el fáradnak a csapágyak kicsit jobban kopnak a dolgok!
Na abba hagyom mert még a végén háború tőr ki miattam azt meg nem kéne!
ÜDV:Letsgo
Akkor tegyél a motorodba és rá jössz magad! Ez elég racionális?
Amúgy nem azért írtam mert bárkit győzködni akarok! Nekem bevált és sokall jobb a kecske tőle! Te lehet nem veszel észre semmit mert a motorod zsír az enyém az nem mai darab és igaz az órája szerint csak 43000Km van benne de egy 13 éves gépbe kevés az esély ennyi kmre!
Amúgy meg nem az ára alapján ítéltem meg! Mikor meg vettem friss castrollal volt...

azért pont pont mert nem akarom minősíteni hogy mekkora ----- volt

Ezt hagyjuk hogy gyári ford meg shell XD a hordó maximum az gyári!