Komoly, bár azt hittem ilyenkor a lista árat nézik. Tehát, ha azt mondják, hogy a roncs értéke 150 ezer és a lista ára mondjuk 600 ezer akkor kapnál 450 ezret? De akár te is eladhatod? Mert akkor lehet jobban megéri kiárulni. Vagy nem?
Eladhatom én magam is, de legalább roncs érték áron amit meghatároznak majd. Az alatt nem lehet eladni. (Legalább is az előző motoromnál ez így volt.) Ezért kell a motor baleset előtti árát jól kitalálni, hogy a teljes összeg az enyém legyen.
Amúgy a kárszakértő valami árverést emlegetett, h. segítenek eladni a roncsot, és nem nekem kell vele foglalkoznom, de az a rész nem volt teljesen világos.
Olyat csinálhatsz, hogy te eladod magad és utána fizetnek annyit, hogy kiegészítsék az újat? Mert papíron megválsz tőle occsó pénzért és kiegészítik, utána adod majd el a motort.
Mert hallottam már ilyet, hogy ilyeneket csinálnak. De én nem vágom, csak azt tudom, hogy a biztosítósok az egyik legszemétebb faj. A pénzed viszik, de ha vissza kell adni akkor nagyon nem akarják és mindent kitalálnak, hogy később és kevesebbet kapj vissza.
Ha meg lenne az árajánlat, akkor mehetne tovább az ügy a biztosító fele, mert az a hivatalos okirat arról h. nem érdemes megjavítani a motort. Amúgy meg lehetne, csak rohadt szarul járnék vele, mert a biztosító max 60%-ig térít stb...
A gazdasági totálkár akkor van, mikor nem éri meg javíttatni a motort. Ilyenkor felbecsülik a motor baleset előtti értékét, abból kivonják a roncs értéket és a különbözetet megkapom. A roncsot elvileg segítenek eladni, és akkor megkapom annak az árát is. (Legalább is a kárszakérő ilyesmit magyarázott )
Én most ideiglenesen kivonattam a forgalomból, hogy ne kelljen rá biztosítást meg adót fizetni. Ha meg lenne javíttatva akkor egyből lehetne vele menni.
Fogalmam sincs mikor lesz eredmény, de unom az egészet mert itt a jó idő és nem tudok motorozni
Az most jó vagy rossz? Mert totálkárnál nem úgy van, hogy kapsz érte lőszert, de elveszik a motort? Vagy kapsz lóvét és a motort megtarthatod? De nem lehet forgalomba helyezni soha többet? A totálkárt nem vágom. Mikorra lesz várható az eredmény?
Jó estét!
Köszi a konzolt! Holnap leviszem az emberemhez. Annyira alakíttatom csak át, hogy az ülés felőli első összekötő egyenes lesz, ami betölti a kapaszkodó szerepét. Az egész hátrafelé túlnyúlik a farokidomon majd kb 3 centit, és a hosszabbítás miatt 5 centinként lesz keresztmerevítés. Természetesen az íves véget meghagyom, mert jól néz ki, ha esetleg a platnit is leszedem. Ez az első elgondolásom, de majd a mester megmondja a tutit. Viszont ha kereszttartók behegesztése helyett teli vasat javasol, akkor sem fogok ellenkezni...
Vagy jó éjszakájuk volt! Velem eddig ez még ott nem fordult elő soha!