A tiedben talán még lehet, az enyéimben már nem. Alu öntvény, a kar maga a szilent háza. Hibátlan, de ha cserét kér, nem 5000, hanem 50000 😅 (most csak mondtam egy példát, mielőtt valaki kiguglizza a Bárditól 😁)
Ha rám célzol, öreg komám, elárulom, hogy a 15 éves 230 ezret futott hármasomban még nem volt a futómű megbontva - és minden hibátlan, nem kotyog, lötyög semmi.
Viszont van egy Vivarónk is, 15 éves az is kb. túl a fél millión - na ott pl. elvárnék egy szerelhető kerékagyat, de nem, ott is préselt, egyszerhasználós... tehát már a teherautókat is így nyomják... ☹️ Kotyog mint a fene, sztem rég csereérett.
Régi Mercikben szerelhető kúpgörgős csapágyak, 300 ezrenként kimostad, beállítottad, és kész, még 1 millió km után se kellett cserélni.
Nem tudom, de két autóm van, egy 2014-es, meg egy 2018-es, de mindkettön szerszám nélkül tudok égőt cserélni...
Kerékcsapágyat még utoljára a 2005-ös Swiftemen kellett cserélni, de filléres dolog volt...
Nem-nem! Ha gari után kiég a 300 ezer forintos LED-fényszóró, akkor egy pici kocc a kerítésoszlopnak (bocsika), és megcsináltatom CASCO-ra, 10% önrésszel.... 😆
Te járnál ma egy 5 lóerős Ford T-modellel, ha sose romlana el? Azóta "picit" növekedtek az igények, mind menetteljesítmény, mind komfortosság vonatkozásában. Egy 30 éves "átlagautót" sem szeretnél ma, akkor se, ha soha nem romlana el. Nulla volna a biztonsága, sokat zabálna / szennyezne és még klíma sem volna benne. De simán a megjelenése miatt sem kellene (nem a 30 évvel ezelőtt extrém, luxus kocsikra, sportmodellekre gondolok, hanem a nép akkori átlag autójára), mert kiment a divatból. Értsd: egy Fiat Ritmo-ra, vagy egy 120-as Skodára gondolok.
Mert 1x összerakós, elromolva-eldobós, szerelhetetlen minden porcikája. Régen nem égett a lámpád, akkor a legelső kúton vettél 500 Ft-ért egy izzót, oszt csá - ma meg elviszed márkaszervizbe, ahol 300 000-ért kicserélik az egész (LED-es) lámpatestet... szóval életben lehet majd tartani a maiakat is, csak nem éri meg.
20 éve nincs olyan autó, amin a kerékcsapágyat állítani lehet. Ha kottyan, cseréld egybe az egész blokkot... meg sorolhatnám vég nélkül.
Ma reggel: https://index.hu/kulfold/2021/...
Ma este, tehát picit később: https://index.hu/kulfold/2021/...