Nos, hát az egész regény a társadalom politikáról szól, minimális akcióval.
Ebből a szempontból jól variálták meg, noha jelentősen leegyszerűsítették a konfliktust a tiktok generáció számára, hogy megértsék.
Belekevertek egy kis királydrámát, mert gondolom a trónok harca jól ment, tehát az kell bele, pedig nem igazán volt ez téma a könyvekben.
A legnagyobb bajom inkább az vele hogy kiforgatták a libernyák muciológia hittételei szerint a regény eredeti mondanivalóját. Bár egyenlőre nem jelent meg markánsan minden, de egy kis vallás démonizálás, abortusz propagálás, és már látom melyik kettő csaj fog összebuzulni. A transznemű karaktert még nem sikerült kiszúrni, bár az android eléggé gyanús. Persze egy kis BLM baromság is kiérződött, abból hogy a császárt kegyetlennek mutatta be, pedig a regényben ez sem így volt, vagy nem volt kidomborítva. Nem tudom Sheldont emlékeim szerint nem ölték meg a regényben, bár rég olvastam.
Szóval a regény eredeti váza tetszett a filmben, látványvilág jól eltalált, a körítés meg ugyan az a szabványosított hülyeség ami most mindenhonnan ömlik, és félek hogy ez nagyobb hangsúlyt kap mint az eredeti dolgok, szóval eddig tetszett és még akár jól is alakulhat, de van az a libernyák propaganda gépezet ami ezt is el tudja cseszni. Mint a kedvenc rendőrös sorozatomban, BLM miatt egyszer csak elkezdték nagyon szégyellni magukat a rendőrök meg nagyon megértőek lenni a nigger dealerrel.
Expanse ebben lényegesen jobb és eredetibb. Sokkal hitelesebben mutatja be a társadalmi mechanizmusokat...ahoyg amúgy az eredeti Alapítvány regény is tette.
Az hogy egyedi megrendelésre készült. Az unimogot külföldön vette a vhtp, csupaszon. És erre lett csinálva egy felépítmény. Nincs belőle több, hacsak valaki már le nem koppintotta. De nem gondolnám.
Belinkelsz egy fél éves részeredményt én meg az elmúlt tíz év statisztikáját...
Olyan szinten nem megy nektek a gondolkodás...
Ez kb ugyan az, hogy március óta nem volt hó és fagy, vagyis nem is lesz már többet tél...
Haaaaat, kurvara csak a vázat adta az Asimov regenyfolyam.
Az ilyen totyogos dumalos vilagmegvaltas kavezas közben felé.
Sokat vegigolvastam régen, de mostani fejjel uncsi muciologianak tűnik.
A legelvezetesebb a robotokkal játszódó korai novella gyűjtemény volt a powell és donovan felé tesztek és a robotpszihologus nyanya dolgai, asszem kisgyerekként simán kisutotte az Egyesült robot pozitron agyat. Kérdésekkel.
Vagy a fenysebesseg feletti utazás megoli az embert így a 3 törvény miatt ez leolvasszt minden robotot akit a probléma megoldására utasitanak, de a amerikai robot agya megoldja a gondot.
Stb.
Ami még jó volt a Kaliban, ami egy bevesett törvény nélküli robot volt. 🤔
van is otthon még belőle