Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Volt már olyan amikor volt?
A 40 tonnás kamionok mennek (24 tonna áru) 1 Euró/km áron. Néha alatta is....
"2000forintos órabérben ácsol úgy hogy önálló munkát végez akár rajzról is"
Mert egy hülye. Miért nem dolgozik magának, vagy valakinek aki megfizeti?
Van ertelme visszaolvasni?
Mert neked nincsenek igényeid.
Nekem vannak.
Alá kellet betonozni egy olyan betonnal, ami vízáteresztö és nem fagy fel (itt van még tél, meg hó). Ehhez tudni kell, hogy mit és hogyan, kell hozzá betonkeverö, meg szaktudás vizszintes felületet csinálni 30 négyzetméteren. Aztán erre egyenesen, kifugázva felrakni a 60x60-as nagy lapokat, amik szintén vízáteresztö fugával vannak és fagyálló módszerrel leragasztva. Aztán lett egy méter magas fal, ami egy méter széles is, bele lett integrálva grillem, az aljába szekrények vannak. Mindez gránitból, ahol a köveket méretre kellett vágni, amihez egy gyémánt korongos flex kevés. Nekem ilyen szerszámaim nincsenek, ahogy vonóhorgom sincs, meg utánfutóm...Ha mindent megveszek ami kell hozzá, akkor is ennyire jön ki a végén, de lehet hogy jó sem lesz...
a közút azért eléggé olcsón szállít
mindenféle "fekete" praktikákkal fűszerezve
ismerek olyan céget aki 150ft/km összegért szállít a 7,5 tonnással, szerinted ebből mennyi maradna meg hivatalosan?
A nagyobb terminálokon már ilyen sínen mozgó nagy automata daruk pakolásznak, szóval talán a méret nem hogy hátrány, hanem elöny...
http://youtu.be/NPXEhH4mEyk
Hogy szükség van vonatókra és soförökre, az sem baj, jobb ha nem szünik meg egy teljes ágazat, na meg valahogy el kell jutnia az árunak a célig is. De pl ide már elég lenne egy elektromos kamion is és a soför is minden nap hazamehetne munka után, nem a kontinens másik végében érné a munkaidő lejárta...
Az ár az egy kényes kérdés. A vasút maga finanszírozza a pályát, a közúton meg az összes adófizető együtt, nem pedig használat arányában. Szóval egycsapásra meg lehet oldani. Pl Svájcban törvény írja elö, hogy a tranzit forgalom több mint a felének vasúton kell mennie.
el nem tudom képzelni egy teraszon mit nem lehet tudni megcsinálni
azt sem hogy 3 youtube videó megnézése után ne tudjak én bármit megcsinálni

biztos van keleten is munkahely, csak győrben(bárhol ami nem purti kelet) jobb a pénz, de ha mind odamenne akkor ott se lenne jobb a zseton mert nem lesz ember hiány
nálunk az van hogy ha berzenkednek hogy kevés a pénz akkor vesznek fel olyat akinek elég

más
itt most ez a csok őrület van, nincs ember az építőiparban, beszéltem egy ismerős gyerekével (kb 3 éve végezhetett a sulival) 2000forintos órabérben ácsol úgy hogy önálló munkát végez akár rajzról is
hát 2 ezerért nem is csodálom hogy nincs ember a tetőre
A hsz.-ek alapján azé' kádár élt, él és élni fog. 😄
Igen itt eu-ban (mivel itt nincs igazi sokáig tartó papírozás csak annyi idő amíg a kalmár leszedi a vagonról ami kb. 3-4 óra) mükszik valamennyire, de itt talán a mennyiség ami problémás lehet na mindig szükség van terminálra és onnan megint kell egy vontató sofőrrel ami elviszi a céghez, csináltam ilyen vonatos-közutas eu-s konténerezést ami így működött, nem volt gyorsabb mint a közvetlen közút, Hollandiából 4 nap volt (láttam mindig a berakodás dátumát) míg közúton ez 3 nap alatt megvolt na meg vicces módon az ára is drágább volt, a két terminál daruzással eggyüttes használati díja, a le-felrakóhoz a vontató díja, a vasút szállítási díja stb., ezek együtt drágábbra jön ki mint egy közvetlen fuvar, a cég akinek ezt 8 hónapig csináltam azt mondta, hogy a holland kormány a környezetvédelem miatt támogatta különben véletlenül sem csinálnák.
👍️
Íni megélne.
De a sok retek, aki otthon veri a brét, mert helyébe viszi a postás a rengeteg ingyen pénzt?
Mi dolgozunk becsülettel, ők meg korzóznak napközben a főutcákon, mert épp semmi dolguk.
Aki nem dolgozok, ne is egyék!!!!
nekem van bejelentett munkahelyem, az hogy csak keveset dolgozom az teljesen lényegtelen
120 nettót kapok minden hónapban, ez kb a minimálbér, ezért 60 órát kell dolgoznom
ha túl sok az órám akkor a 120mellé el van számolva mozgóbérként, bár téli időszakban(meg a buzi vírus hiszti miatt) ettől lehet jóval kevesebb órám is de éves szinten eddig mindig meglett a 12x60
szóval jöhet a munkakerülő státusz engem nem érint
Látod? Ini pl. tuti nem támogatná 😂
"Én továbbra is a "közveszélyes munkakerülő" jogi státuszt támogatom"

Ezt szerinted ki nem támogatná?
De ilyen már soha nem lesz.
Sajnos ezt már senki nem tudja visszahozni.
Nem hinném, hogy keleten 2 millió ember nem dolgozik, ahogy azt sem, hogy keleten a nagyobb városokban nincs munka, meg azt sem, hogy nyugatabbra csak Győr létezik...
A tanulás alatt nem csak a diplomát kell érteni. Egy szakmát...de azt nem úgy hogy papirod legyen róla, hanem hogy érts hozzá...
Na pont ez a lényege, hogy olyan munkát vártam el a pénzemért, amilyet én nem tudok megcsinálni...
Én továbbra is a "közveszélyes munkakerülő" jogi státuszt támogatom, és a kényszermunkát ezek számára. Nehogy már jól érezd magad a kanapén és onnan okoskodj nekünk akik dolgozunk...ja és a fűnyírást is csak férfiak csinálhatnák, nőknek tilos 😂
Ez elméletileg igaz
De gyakorlatilag nem nehéz 2 millió "keleti" születésű ember Győrbe dolgozni mert ott több a pénz
Ez ugyanolyan faszság mint az hogy tanuljunk, mert jó dolog a tudás és hasznos is de ha mindenki diplomával rendelkezne akkor is kell ember a töltőgépre, meg a henteshez hiszen éhenhalnánk
Az hogy 5000 eurót kifizették egy olyan munkára amit te is meg tudták volna csinálni azt jelenti hogy több pénzed van mint eszed
Semmi mást
50.000-böl vásárolni? Ezek?
Max visszaköttetik a villanyt, meg fütenek fával is télen, nem csak szeméttel...
Pedig a szociális hálónak nevezett dolgot olyan tartósan kapja már a kisebbség hogy a második nemzedék nő fel úgy hogy munkát de látott
Amúgy ha az alap jövedelem lenne 50 ezer szerinted mennyien nem mennének el dolgozni miatta?
Pont annyian mint a mostani segélyesek
A + 50 ezer csak arra lenne jó hogy többet vásároljon mindenki ezáltal több munkahely lenne
Hú...részletek? Mit jelet hogy csúnya? mit jelet hogy részese voltál? Láttad, vagy összementetek? te is elestél?, stb?
Az alapjövedelem, mint olyan szerintem is hülyeség. Ha már valamit díjazunk, akkor az legyen a teljesítmény.
Járjon jövedelem annak aki tanul, 18 éves kora után is. Vagy aki mondjuk gyerekeket nevel, vagy öregeket ápol otthon. vagy aki alkalmatlan a munkára, egészségügyi okok miatt. De csak úgy?
Jobbulást kívánok mindenkinek. 😟
Ezek szerint te viszonylag megúsztad.
Lehet tudni mi volt?
Eleve a kamion félpótkocsikat szállítjuk, átrakni sem kell. 30 darab egy vonattal az Alpokon át.
A fel-lerakás daruval pár perc, gyorsan megy, ha van hozzá infrastruktura. Aztán mehet a végcélhoz újra a közúton. Ez gyors és jó hatásfokú megoldás, de olcsóbb ha a kamion végig megy egy 1500 Eurót keresö moldáv vagy fehérorosz sofőrrel a végcélig. Ezek olyanok mint a biorobotok. Dolgoznak egyhuzamban akár 6-8 hetet is hogy nem mennek haza. Ha kell túlvezetnek a cégnek, ha kell bármilyen szar állapotú jármüvel is továbbmennek, nem nyavajognak...
A másik módszer, ami kevesebb infrastruktúrát igényel, a csereszekrény, ami egy kicsi konténer, amit az erre átalakított teherautók maguk át tudnak rakni vonatra vagy arról levenni. Ilyent is sokat viszünk, ilyen esetben 40-50 kamionnyi áru is elfér egy adott méretü vonaton.
Igazából ha többleted van, akkor azt ki kell velük fizettetni. Nem túl bonyolult magánszemélynek elintézni. Azt a pár forintot meg befizeted, meg kapsz vissza az elműtől némi pénzt abból kifutja, és még Tibicsokira is futja