A profi cuccokban szerintem lehet cellankent cserelni.
En is inkabb 5x45 cellas blokkokat csinaltam, azokat kotom parhuzamosra, ha megkotlik siman kihuzom az adott blokkot.
Meg aztán sose romoljon el a powerwall, mert egy autó árát kihajigálni nem élmény, ráadásul kérdés hogy meddig birja az üzemeltetést. Tiz év sem igazán rentábilis....
En a lakoauto 12v os projektjet kb 200ah-ásra terveztem, csak a melegvizet vilagitas, szivattyukat uzemeltetve 2-3 napelemmel.
hasznalt cellas 1500 mah/db-al kb 225 cella, 5x 20ah-as blokkokkal tartok 100 nal 60e-ből.
Es ezek kb 300 forintos cellak nem 2500 forintosak.
Egy hasznalhato 48v os 100 negyzetmeteres hazat mennybol vinne el egy bazinagy powerwall?
Es akkor meg a napelem nem gagyi 285w-os 50 rugo/db.
Oké látom én is. És? 859 000 Ft darabjáért. Kölök korunkban akinek ilyen volt az kulák családból származott. Nevetséges na, de amíg van szar addig lesz veréb is.
Nem hiszem ezt a veszek két motort aztán harminc év mulva eladom szöveget. Ha meg valami M-zárolt tétel az meg a fedett helyen álltában ment tönkre. De lehet csak egy nullával több siketedett.
Hogy miért nem.......igaz nem mostani cikk, de azóta mit sem változott a helyzet csak az árak.
Úgyhogy ha valaki azzal jön hogy nem lóg a háza a szolgáltató rendszerén az hazudik.nyaraló talán megy minden más kizárt.
A cikk évi 3500 kwh-val számol,nos az fűtésre nem elég. Nekem tavaly 9000 kwh t termelt és az még csak a fűtés felére volt elég, a februártól terjedő időszakra a fűtés villanyát ki kell fizetnem, bár kevesebb lesz mintha gázzal fűtöttem volna.
Kint sem veletlen mokolnak laptop akkukbol lomizott cellakbol.
Ez a legdragabb resze.
5 v os rendszer nem draga, de egy profi cucc nem ket forint. Tesla, 15kwh. 7500 ojro. https://www.tesla.com/de_AT/po...
Nem gondolnám, az udvarukon parkolt két szerelvényével, az állatok karámjai is ott voltak bent pluszban és a két szomszéd ház az övé, csak a tulajnak van drágább autója a cégnél, persze nem tudom mekkora a cuccos, de igazatok van tényleg olcsónak hallatszik és én is tamáskodtam, de váltig állította, hogy ennyiből jött ki, na mindegy ha találkozok vele akkor jobban rákérdezek, hogy akkor miképp is van ez?
Talán 5 fotót ha csináltam, de azt is a családi albumba, nem felfedezős túra ez most, hoztam a feleségem is. Egyetlen kastélyt néztünk meg Igar Vámpuszta településen még pénteken, de szörnyű állapotban van, nem is látszik szinte, mert erdő uralja a környezetét, sőt már belül is. Kár érte!
Csak gondolj bele egy hasznalhato powerwall tobb mint az egesz cajg.
Ahhoz hogy elvigyen egy komplett hazat futessel, melegvizzel, vilagitassal es haztartasi gepekkel nem eleg 4 autoakku sorba kotve.
Csak kerdes, mennyi egy nyomorult kamionakku?
En is inkabb 5x45 cellas blokkokat csinaltam, azokat kotom parhuzamosra, ha megkotlik siman kihuzom az adott blokkot.
hasznalt cellas 1500 mah/db-al kb 225 cella, 5x 20ah-as blokkokkal tartok 100 nal 60e-ből.
Es ezek kb 300 forintos cellak nem 2500 forintosak.
Egy hasznalhato 48v os 100 negyzetmeteres hazat mennybol vinne el egy bazinagy powerwall?
Es akkor meg a napelem nem gagyi 285w-os 50 rugo/db.
50 a lélektani határ egy jobb állapotban levő simson típusú szopó rollerért
Hogy miért nem.......igaz nem mostani cikk, de azóta mit sem változott a helyzet csak az árak.
Úgyhogy ha valaki azzal jön hogy nem lóg a háza a szolgáltató rendszerén az hazudik.nyaraló talán megy minden más kizárt.
A cikk évi 3500 kwh-val számol,nos az fűtésre nem elég. Nekem tavaly 9000 kwh t termelt és az még csak a fűtés felére volt elég, a februártól terjedő időszakra a fűtés villanyát ki kell fizetnem, bár kevesebb lesz mintha gázzal fűtöttem volna.
Aztán ami elviszi a dagadt valagam ahhoz sok cella kell
Erdélybe jó lett volna. Felfelé visz a villany lefelé meg hoz a gravitáció
Ez a legdragabb resze.
5 v os rendszer nem draga, de egy profi cucc nem ket forint. Tesla, 15kwh. 7500 ojro.
https://www.tesla.com/de_AT/po...
És ez egy hoki bicikli 2500w motorral
Ahhoz hogy elvigyen egy komplett hazat futessel, melegvizzel, vilagitassal es haztartasi gepekkel nem eleg 4 autoakku sorba kotve.
Csak kerdes, mennyi egy nyomorult kamionakku?