Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez rendesen igaz. Ezt a tévét néhány hete "akciósan" 350 eFt-ért hirdették. Unokahugomék csak azért nem rendelték meg, mert akkor éppen nem volt opció a szaküzletben történő átvétel.
https://edigital.hu/led-televi...
Köszönöm, hobbypárlás lesz, de hátha sikerül valami jót kifözni
A tisztázásnál arra figyelj, hogy amit meg akarsz tartani az csak illatos, zamatos, kéken égő folyadék lehet.
Amúgy a szarok hamarabb lejönnek mert kisebb hőfokon párolognak.
Cefrét pedig csak tiszta, nem rothadt gyümölcsből.
Fajtaélesztő, pektinbontó, aromafeltáró egyes esetekben pedig habzásgátló kötelező!
Az üstöt SOHA ne tedd tele.
Figyel! A gyakorlott piások olyankor nem veszik be a gyógyszert.
A szívgyógyszerem miatt napi 1 (max. 2) üveg sörre vagyok limitálva. Viszek fotomasinát, ha tudok akkor meglépek és kattogtatok párat a tóparton. Legalábbis ez a tervem.
Akkor szép csendben iszogass a sarokban...
Én meg 3 napig itthon voltam szabin (lázas betegen - de sok bennragadt szabim van még, így egyszerűbb volt), ma délben meg indulok Mátrafüred-Sástóra 3 napos céges fejtágításra / csapatépítésre. Semmi kedvem hozzá, túlzottan antiszociális vagyok az ilyen alkoholizmussal végződő értelmetlen szájtépéshez...
Kibontottam egy beépített szekrényt, h-k parkettázás, azt remélem még idén eljön legalább az asztalos lemérni az új szekrény helyét meg, hogy mégis merre milyen hogyan legyen...
Szép napot nekem megszerezték itt ülök az orvosnál 3x kell sort várni, pedig időpont is van, de beláthatatlan mikor kerül a sor rám.
Most lenne jó a pálinka, mert a szesz az jó stresszoldó.
Magába is, Uram!
Szép napot mindenkiNET!
Elvileg szerintem nem kéne. Má csak azért se mertmár4-5százalékban is mérgez. Mostanság vettem egy háztáji pálinkafözőt aztán olvasgatom a pálinkafözés tudományát, és a cél az elöpárlatban megjelenö metil alkohol teljes kizárása lenne. Arra viszont emlékszem még,hogy a 80 as években a vasutasok módszeresen csapolták a vagonokból az etilalkoholt pálinkacsinálásra, de mivel ugyanolyan mértékben szállitották a metilt is, ök egy kávéskanálban gyujtották meg ls nézték a láng szinét. De az tiszta szesz volt mindig, nem keverék, mivel a vegyiparban csak ilyen volt. Aztán ez alább hagyott és felváltotta az autok üzemeltetésében használható párlatok megszerzése, ami a mai napig is mükszik hol jobban hol kevésbé. Aztán néha megbuknak, akkor alábbhagy mert bezárnak mindenkit, de sose mulik ki.
Én mindenesetre hagynám ott ahol van a kérdéses cuccot, mert valahogy az állambácsi igen haragszik ha jövedékiadós cuccokba mindenféle állampolgárok beleszólnak és elveszik a részesedésüket.
kromotópsavas.... rohadt telefon
minden pálinka (már a cefre is) tartalmaz metil alkoholt is, így a kompótsavas módszer kuka...
Boldog nap.
Megkérdeztem vegyiparban dolgozó laboráns ismerösöm. Müszeres vizsgálaton kivül csak valami kromotópsavas mártogatás ami elég kis metil tartalmat is ki tud mutatni, de házilag szerintem kivitelezhetetlen. Mondta még a forráspontot ha nem tartalmaz más vegyületet, de azzal szerinte felgyujtod a házat. A láng szine meg kis metiltartalmat nem mutat ki viszont kis százalékban is mérgező.
....ezekkel a módszerekkel tesztelhetö. De nem hiszem hogy van aki ismeretlen származékokat vedel a massziv alkoholistákon kivül.
Mire gondoltál, megméred mérleggel vagy egy centiméterrel? De van egzaktabb módszer. Elvégzel egy vegyész szakmát, összedobsz egy mini labort otthon és ennyi.
Ha csa nagyjából arra vagy kiváncsi, hogy egy üveg tartalmát megidd-e, wzekkel
Ha színvak vagyok és bedugult az orrom akkor rácsesztem mert még meg is vakulok a metiltől, igaz a család röhögését legalább hallani fogom. .....valami egzaktabb módszer nincs csak a labor?
De a szaga is szúrósabb már önmagában is a,metilalkoholnak.
Ebböl a lángot már tapasztaltam, a pálnka tényleg kékes mint a gáz, a denszesz inkább zöldesebb. Forráspont szerintem meg csak tiszta desztillációk esetén vezet eredményre.
Elvileg van pár módszer. Etanol égetéskor, a láng kék, metanol – zöldes láng. Forráspont: Etil-alkohol 78 fokon forr 64 fokon a metil.
vörösen izzó rézhuzalra folyatva, etanol szaga rothadt almaszerü, a metil szúrós irritáló szagú.
Rücsköset