Miért nem mennek gyorsabban?
Egyszer beragadtam én is 100km-en keresztül ilyen hókotrók mögé. Hidd el én is már a zöldsávban is megelőztem volna.
Az úton amúgy kotrás nélkül is teljesen jól lehetett haladni, a kotrók csinálták a gigadugót.
Volt a nyolcvanas évek végén egy IZsfurgonom, amit 30ezerér vettem enyhe hajtókaros hanggal, amit egy idősebb kókler tanácsára megspékeltem 3doboz finissel és láss csodát elment nálam vagy negyven ezret, majd másik évben huszonvalamennyiért eladtam egy nyírségi orknak, aki még simán hazament vele én meg ott helyben az ótópiacon vettem megpótolva egy 2t Trabant kombit. Finis kéne inkább abba.
Ez manapság is megy, a szervizekben jellemzően nem nézik meg, hogy adott kamionba melyik váltóolaj kell a váltóba/difibe és azt töltik amit gondolnak ami miatt 5-600000km után elkezdenek zajosak lenni és nem kapcsolni, olyankor jön ez a régi trükk, bár már kevesen használnak fűrészport hanem inkább gépzsírral tömik meg és attól egy darabig megint mennek amíg nem törik el valami odabent, amit 4 éve vettem ott a difibe tettek nem belevaló olajat a szakszervizekben és hát zúgott, én beletettem a belevaló 85W-140-est és azóta csendesebb lett bár nem tette helyre, hogy 750000km-es át a rossz volt benne, de most 1 milla fölött is még mükszik és még nem tettem bele zsírt.
Nem nem ez közben történt és vérkomoly volt annyira, hogy bár van fentartásunk, de úgy fogjuk csinálni különben ha nem lesz jó akkor az lesz, hogy mi taknyosok basztuk el és a teljes felelősség a miénk, mondjuk ha így is tönkremegy akkor is, de hát ez van.
Óóóó, de ez nem egyszerű pasztázás hanem tudományosan levezetett megoldás amivel szemben én és a tulaj jelenleg szkeptikusak vagyunk, de merünk mi ellentmondani az öregnek? Mivel a gumit köszörűvel kell aprítani így állítólag nem lesz annyira apró, hogy a hengerfalra kerülve odatapadjon és besüljön a dugó hanem csak keringeni fog és csillapít ahol kell, ezt az előadást azért hallani kell, a végén lelkesen bólogattam, hogy így lesz.
Egy uaz-on? Mikor probléma ez? Az öreg aszondta, hogy csak annyira kell kilyuggatni mint amekkora gumiszemcséket köszörülünk le, mivel csavaros a szűrő így érdekes lesz, de szerintem simán megoldjuk.
Egyszer beragadtam én is 100km-en keresztül ilyen hókotrók mögé. Hidd el én is már a zöldsávban is megelőztem volna.
Az úton amúgy kotrás nélkül is teljesen jól lehetett haladni, a kotrók csinálták a gigadugót.
https://pumatools.hu/-merestec...