Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a targoncások még mindig buzik ám
Na mi van semmi anutázás két karácsony között
szerintem beteg az a csávó, nem is kicsit. az elborult elme és a zseni között nagyon vékony a határ
Csípem én is a csókát, egy zseni a maga nemében. Minden filmje a saját önálló stílusa körüli kilengés, kísérletezés, imádom a munkásságát.
az aljas nyolcas nekem annyira nem jött be, ellenben a django elszabadul nagyon odabaszós
Tarantino film, úgy kell kezelni. Amúgy zseniális, mint minden ami Tarantino .
A Becstelen brigantik fikció, de jópofa legalább. Pár éve jött ki a Sztalingrád orosz-hollywood-i átdolgozása, hát az egy retek szar lett. Látványvilág rendben, harckocsik végre nem festett falemezekkel idétlenül beburkolt szirszarok, de attól még egy elrugaszkodott valami, túlheroizálták...
Nem teljesen így van.A németek is benzines motorokat használtak,csak vastagabb volt a páncél.Ellenben egy sima híd nem mindig birta el őket és az ingoványt se szerették.
Az M4-nél a tartalék lőszer a jobb oldalt elöl-hátul és bal elöl volt tárolva a lánctalp felett.Képeken jól láthatóan ott van a ráhegesztett páncél is.Azért a személyzet is élni akart.Így a homokzsákoktól a a farönkökig mindent ráaggattak. Gyárilag változtattak ezen ezek W jellel ellátott gépek a wet vagyis vizes lőszertárolókkal ellátott verziók voltak.Gyakorlatilag glykollal és vízzel kevert rakaszokban tárolták a cuccot.
Amúgy nagyban segített a németeknek a krupp féle 88-as átütő ereje,gyakran keresztben átvitte az egész tankot.
A ruszki fronton rengeteg felrobbanó tankot filmeztek.
Bár ott volt a Guderian féle idézet egy korai T34/76-osról.
"ha ezeket sorozatban gyártják elvesztettük a háborút"
Van egy jó könyvem Robert Kershaw-tól. Megy a Sherman menetoszlop egyszer csak felrobban az első. Azt mondja a másik mögötte lévő tank parancsnoka: "Eszembe sem jutott, hogy a Sherman fel tud robbanni." Aztán később odaálltak egy kilött Tiger I mellé és mindent megértett. A Sherman egy játékszernek tűnt mellette.
A németek Tommy sütőnek hívták, a jenkik meg Bronson öngyújtónak mert állandóan felrobbant benne a benzin.
Az egyik Top Gun-os cikk így kezdődik: Túl magas, túl vékony a páncélja, a lövege meg egyszerűen hatástalan.
Detto. Tömjénezték a Dunkirk-et én meg végigpörgettem olyan uncsi volt. Halál 50 órája, Sztálingrád, Ellenség a kapuknál, Ryan közlegény, Sólyom végveszélyben, Katonák voltunk. Ezek jó filmek. Persze van még pár.
Nya szóval akkor az M4-es.
Nos a gép magán viseli az elméleti háború minden problémáját.
Még a hadbalépés előtt lóhalálában tervezték gyalogsági támogató szerepkörre.A Lee tank( ami elvetélt ötlet volt) motorja,futóműve és alváza felhasználásával.
Így az a rövid csövű 75mm-es löveg csak bakák kiugrasztására és ágyúállások ellen jó volt.
De ez igaz volt a német PZ3-asokra is.
No itt elértünk a gyengéihez.Könnyű vékony páncélzat,gyenge fegyverzet,magas sziluett.
Jó pár dolgot házilag majd gyárilag javítottak rajta.PL a lőszertárolók mellé kívülről plussz páncélt hegesztettek újabb hosszúcsövú 76 mm-es löveg bár Bradley szerint ez is csak fényezte a német páncélt.
Nos a legjobb WW2-es változat szerintem az angol firely volt a 7 fontos britt löveggel.
Azért voltak erősségei is.Az egyik hogy tévhit miszerint mindenhol tigrisek és párducok lestek rájuk.Azok nagyok,nehezek és kurva kevesen voltak,nomeg az üzemanyagellátás is szívás volt.
Egyszer olvastam valami tank parancsnokot németeknél,külön tervezni kellett útvonalakat nem csak úgy elindulni.Még a partfal szögét is számításba kellett venni ha lefelé mentek mert beakadt az ágyú ha meredek volt.
Nos az csóri M4-es gyors volt,sok volt belőle,karabantartás igenye kevés volt, a torny kurvagyorsan körbefordult és volt lövegstabilizátor.
No harci helyzetben 1:5 ös veszteséggel számoltak.
Viszont nagyon ritka volt a tank-tank elleni 1:1-es csata.Általában amint beakadtak egy keményebb ellenállási gócba telcsiztek a légierőnek és szétbombázták az egészet a francba csatagépekkel.
A nagyobb veszély a lesben álló stug rohamlövegek és a 88-as páncéltörő állások voltak.

És szerintem minőségben nem de hadászati célok miatt egy T34/85-ös jobb volt.
Akkor a The Thin Red Line még neked való lenne, a szokványostól elrugaszkodó mű a témában.

http://youtu.be/LCmlOhsIwBk
a becstelen brigantyk nem volt rossz, az még bejött, de ettől komolyabbat nem tervezek nézni ebben a témában
Ami ténylegesen jól fel is dolgoz 1-1 eseményt, az valóban felzaklató lesz...semmi hadi romantika, meg hősiesség, csak szimpla emberi kegyetlenség, tehetetlenség és borzalom jön át, ha tényleg érdemben akarják bemutatni mi történt.

A Ryan közlegény megmentésében nagyon meredek a partra szállás, de utána az is mesefilmmé változik.
Az ellenség a kapuknál korszakalkotóan jó, nincs túl sok filmes túlzás, szépen bemutatja hogy küldték be a vágóhídra szerencsétlen kiképzetlen embereket.
A Fury meg a lentebb említett 1-2 reálisan bemutatott részleten túl szintén mesefilm.

Ha valaki egyszer egy 3 órás filmdrámában be merné mutatni a 2. Magyar Hadsereg tényleges katasztrófáját a Donnál, esetleg a Bp-i 50 napos ostromot és az utána lévő hetek kegyetlen fosztogatását és erőszakoskodását, az lenne csak igazán felzaklató.
Én szívesen megnézem a háborús filmeket, főleg ha van igazság alapja...
Nem rég "néztem" a Dunkirk-et számomra értelmezhetelen volt, bealudtam rajta

Abszolút favorit a Halál 50 órája
Az mocskosul jó film
a háborús filmeket nem szeretem, pl a normandiai partraszállás is annyira borzasztó volt nézni hogy egész felzaklatott
Hasonló, amikor megkérdezték a zsaruk a tipikus kalapos farmotoros Skodás papit, hogy mégis miért fordult ki index, szétnézés és elsőbbség adás nélkül a mellékútról, pont egy keresztben érkező elé:
" há' 25 éve járok erre ki a telekre, a faluban minnnndenki tudja, hogy én reggelente itten szoktam kifordulni..." egyszerre vicces és ijesztő.
én tegnap ugrottam be a teszkóba elemért, ott alig volt nép, igaz már elég este volt
kaptam egy szörny írót aztán nem volt elemér benne
Persze, a film az film, de a Fury egy elég komoly témát dolgoz(ott volna) fel, picit adhattak volna az esztelen mű-heroizmus helyett a valóságra is. Az viszont jól be lett mutatva, hogy erőszakos vadbarmok voltak az amcsik is, nem szent életű szárnyas lovagok. Plusz a film közepe táján az oldalról a bozótból a német gyalogság által kipukkantott Sherman is egy valósághű pont volt.

A Star Wars-nak amúgy csípem a sztoriját, megnézem majd a mostani részt is, amint időm engedi.
Vééégre ithon
Alapból tömeg undorom van, de amit lemüvel 1-2 ember nahhh az kabaré
Nincs az a pénz h idén még1x boltba menjek

A legszebb parkolási szituációkat is ilyenkor lehet látni
Papa neki megy a tűzijátékos bódénak, majd üvöltözik az eladóval hogy mit keres itt ez a bódé, tagnap még itt se volt....

Hááát szakadtam a röhögéstől
belegondolsz alig van film ami racionális, azt azért nem sokan néznék meg
én nem vagyok starwars rajongó, az első 3 rész tetszett annakidején, most sem rossz de inkább mér csak érdekes, én mindig azt látom benne milyen korszakalkotó volt ez szűk 40 éve
ehhez mérten nézem a többit is pl az első 3 rész nem lett volna annyira gáz, ha ez nem előzményfilm, a legújabbat még nem láttam, gyerek látta neki tetszett
amúgy szerintem kár volt az eredeti sorozatot folytatni, meg kellett volna hagyni annak ami anno volt

az a tankos film meg inkább bizarr volt mint vicc.
A köztes események voltak kiszámíthatók...
Olyan ez a Zsivány egyes, mint a Fury...A Fury-nak is nagyon lelkes a rajongó tábora, csak azt felejtik el, hogy egy full fiktív, idétlen film, ami közelében sem jár a racionalitásnak. Álcázás alól kiugró Tigris tank, harckocsi western párbaj, pörögnek forognak ott a sárban, katasztrófa.
A végéről nem is beszélve, mikor a lerobban Shermannal 40 percen át küzdenek egy teljes német páncélgránátos század ellen, szaladgálnak keresztbe a tank előtt, 2-3 fős magánakciókkal meg puskákkal támadják, röhejes.

A valóságban véget ért volna a film már akkor, mikor a Tigris a bozótból célba vette őket...a keresztútnál meg veszteség nélkül kipukkantották volna oldalról, vicc az egész.
Kiszámítható
Baszki, ha egy ismert pontra kell beállítani a végét persze hogy kiszámítható
Nem is neked címeztem. Tudod miről van szó, ez a munkám.