Nem fogod hallani.Alegtöbbje némán müködik, különösen kinti zaj mellett. Mágnessel a a kezedben próbáltad menetközben megállitani, aztán ujra inditani? Megáll mindkét végállásnál rendesen, csak nem indul vissza?
csak nyit a genya, nem csuk be
van a fogaslécen 2 mágnes és ez vezérelné
mondjuk én reed relét nem hallok hogy kattogna(pedig még a bicikli km jeladóját is hallom fasza fülem van), nem is látom hogy lenne
haver vette még vagy 10 éve csak most jutott eszébe hogy fel kellene tenni......
Ezeknek sok esetben hagyományos végállás kapcsolója van, de akkor a tied reed relés? Az is lehet szar, de találkoztam már alaplap hibással is, kinyitni kinyitott aztán baszott zárni. Féluton indul mindkét irányba?
https://safehome.eu/webshop/2-ace-fast
ma feltettük a mágneseket mert volt vele némi gebasz, igaz nem sok időnk volt vele baszakodni mert besötétedett de hiába tologattuk ide oda, nem akarta a jót
nyitni nyitja, meg a lámpa villog. ennyi redmény volt múltkor is, és az infrasorompó kattog, szóval legalább azt simerült jól beállítani
Főként az hogy gyári rendszerű vagy házilagos, ha gyári akkor szárnyas vagy toló. Mi érzékeli a végállást, reed relé vagy nyomaték, esetleg végállás kapcsoló?j
nem is az a lényeg, hanem az hogy az a kurva kapu nem akar becsukódni
mondtam havernak még egyszer nekirugaszkodunk és utána szétverjük azt a szart minél kisebb darabokra
Ja. Nem olvastam, de ugyanezt irtam. De mint irtam dugalj gerincnek hasznos a 2,5, különösen a nullán folyó áram miatt, mert a névleges terhelésnél (sőt, alatta is) is képes melegedni a felharmonikusok miatt.
Felesleges tulzás. Ráadásul dugaljat kurva szar bekötni 2,5-el. Dugalj gerinc a feszültségesés miatt, no meg a nulla a mostani készülékek miatti felharmonikusok miatt is, a többi másfél. De világításnak elég az 1,0 is.
Szó szerint, Ennyire nem akartam belemerülni. Teljesen mindegy, hogy ha egy ratyi kötést összehozol üzembiztosra, másnap kigyullad a ház egy teljesen másik kötéstől, azonnal rávágja a tulaj, de hát tegnap volt itt a szerelő, megcsinálta és mégis kiéget. Ő fog legelsőnek bíróságra rángatni, de amikor mondom hogy életveszélyes az egész, ujra kéne szerelni, akkor azt mondja arra nincs annyi. Bezzeg a csempére, festékre stukkóra bőven volt.
Név hasonlóság miatt már jártam úgy hogy a szerelést követő évekkel későbbi háztűz miatt megszólítottak ezzel kapcsolatban. Nem volt jó reklám, pedig közöm se volt hozzá, max annyi hogy én állítottam helyre.
én letagadok mindent, ott se voltam
mondjuk nálunk aki szakmabeli ha körbenéz fogja a fejét mert egy doboz nincs egy magasságban
akkor már nagyon teli volt a tököm aztán ahol épp lyuk volt a vályogtéglák között ott lett a doboz
Inkább talán használata egyszerünn. A sima üveglap könnyebben tisztán tartható, lehet rá pakolni ha nem üzemel, ha a maradék hővel tudsz bánni, még gazdaságos is.
asszony is akart indukciósat, mindtam neki hogy max a 2 lapost bírná el a hálózat, én azért nem fogok vésni 2 napot hogy tudjon villogni a buzi indukciós szarával, teljesen értelmetlen cucc, szerintem a gáz sokkal praktikusabb
Nagyon sokat tudnék mesélni, miket láttam már. Sajnos erre a szakmára különösen igaz, minél többet tudsz annál több kétséged támad a saját munkáddal szemben is. Ráadásul egyetlen szakmánál se verik rád évek multán a balhét, ha bizonyíthatóan a munkádtól ég le a ház. Itt ha más nem, a biztosító.
.
ami házat haver vett meg ott lopták az áramot, és az összes alu vezeték egybe volt olvadva
szét kellett vésni mindent mert néhol a cső is össze volt horpadva a hőterheléstől
azt csodálom hoigy nem gyulladt ki az egész
Ezt szándékosan nem irtam. Nagy divat lett kerámialapos, azon túl meg az indukciós főzőlap. Azt gondolják hogy az elmegy egy 4 x másfelesen is. De láttam egyfázisra kötve 2,5 vezetéken, mert azt nem gondolják végig, hogy ahhoz már illene a három fázis. Az meg komoly pénz, de hát az indukciós amugyse melegit mert nem süti meg a kezem, ezért áramot se fogyaszt. Jóskapista szerint meg jóaz.
Valóban... csak a kismegszakítót csapkodja le. Hacsak nem 20-25 A az első védelem. De ekkor ugyanott tartunk. 30 év alatt sok érdekes dolgot láttam és megoldást. A keresztmetszet ott ér véget, amikor a konyhába kimegy egy áramkör, az is jó esetben másfeles alu de legyen másfeles réz, aztán van villanysütő, meg mikró, meg most már mosogatógép minden konyhában, hozzá pár apróság, és gondolj hozzá egy vasárnapi főzést. Azé nem irok nagyobb keresztmetszetet mint másfél, mert az bőven elbirja még a 16 A- t és attól nagyobb védelmet nem rakhatsz fel erre a vezetékre, mivel a dugaljak max. terhelhetősége ennyi. De ne gondold hogy a keresztmetszet okoz gondot. Láttam egyes alut is müködni erős leterheltség mellet, hidd el bírja. Akötések nem fogják.
Anno a hetvenes években, csináltak konnektort a konyhába a mosógépnek csak úgy házilag! Amikor kiprobálták volna, a mosógép nem ment,viszont a lámpa kivilágitágitott! Másik helyen ugyanígy ügyködtek,de ott csak magnót akartak működtetni! Az működött is. Nappal! De ha felkapcsolták a világítást a magnó elhallgatott!
én nem értek hozzá,csak láttam,hogy minden helységbe külön megy ,a világitás és a konnektor is külön biztosítékon van helységenként.. + nagyobb fogyasztok külön kapnak(tűzhely ,klima,stb)
van a fogaslécen 2 mágnes és ez vezérelné
mondjuk én reed relét nem hallok hogy kattogna(pedig még a bicikli km jeladóját is hallom fasza fülem van), nem is látom hogy lenne
haver vette még vagy 10 éve csak most jutott eszébe hogy fel kellene tenni......
ma feltettük a mágneseket mert volt vele némi gebasz, igaz nem sok időnk volt vele baszakodni mert besötétedett de hiába tologattuk ide oda, nem akarta a jót
nyitni nyitja, meg a lámpa villog. ennyi redmény volt múltkor is, és az infrasorompó kattog, szóval legalább azt simerült jól beállítani
mondtam havernak még egyszer nekirugaszkodunk és utána szétverjük azt a szart minél kisebb darabokra
inkább minden konnektorhoz egy másfeles
világításhoz meg szinte mind 1mm
Név hasonlóság miatt már jártam úgy hogy a szerelést követő évekkel későbbi háztűz miatt megszólítottak ezzel kapcsolatban. Nem volt jó reklám, pedig közöm se volt hozzá, max annyi hogy én állítottam helyre.
mondjuk nálunk aki szakmabeli ha körbenéz fogja a fejét mert egy doboz nincs egy magasságban
akkor már nagyon teli volt a tököm aztán ahol épp lyuk volt a vályogtéglák között ott lett a doboz
.
szét kellett vésni mindent mert néhol a cső is össze volt horpadva a hőterheléstől
azt csodálom hoigy nem gyulladt ki az egész
én a gázban hiszek......