Na, az pont jó:) Valahol el van dugva biztos, de két vezetéknek valahol csatlakozni kell a panelra. De a leirás szerint a LED1 is jelzi a mágnes érzékelését és ezáltal a red működését.
A linkednél a második pdf fájl pontosan leirja a programozás és a tanitás lépésit. Illetve ha a mágnest érzékeli akkor aled világit, tehát az is ellenőrizhető. Ha nincs meg nyomtasd ki aztán azzal próbáljatok első körben végig menni minden lépésen.
Passz. Minőség függő. De azt a legkönnyebb pótolni szerintem. A reed relét megy egy műszerrel tudod ellenőrizni hogy átad-e. Ha igen akkor az szar ügy, mert akkor a billenő kör nem működik szerintem, vagy jobb esetben a relé szart be. De uj eszköz esetén ennek kicsi a valószínűsége. Szerezz valami gagyi műszert, keressétek meg a reed kivezetéseit és nézzétek meg hogy át ad-e rendesen ha mágnes közelében van a kapu.
Ezt csináltuk most hogy közelebb kerüljön a mágnes, volt némi fizikai akadálya
Holnap eső lesz akkor nem csináljuk pénteken rászánunk pár órát
Akkor nem kell kapkodni semmivel sem
Utána ismét jöhet a sírás-rívás
Amúgy én a mágnesre tippelek hogy nem érzi
A ferrit mágnes mennyit gyengülhet 10 év alatt? A szerelvény vasak közé volt bedobálva
Van valami tesztüzemmód, alaplapon világítania kell egy LED-nek amikor érzékeli a mágnest. Lehet ezt leoldott kapuval kéne kipróbálni.
Linkelt régebben egy leírást, de már nincs meg.
Ja, meg ilyen fasz mágneses végállásoknál nem hátrány ha érzékeli is a mágnes jelenlétét. Távolságok, kosz, egyéb zavaró tényezők, akár egy darab vas rossz helyen.
Elképzelhető:) De ha nem tanitod be akkor is elkéne indulnia viszafelé, csak baszik lassitani. Ha érzékeli a végállást, akkor azt az irányt reteszeli, csak a másikba inditható. Ezért tud indulni középállásból mindkét irányba, ha jó minden, mert nincs retesz feltétel.
Próbáld meg menetközben hamarabb végálást immitálni. Félő hogy az alaplap szart be, de hátha nem. Fotocellát iktasd ki addig, legalább afelől legyél nyugodt hogy jó.
Komplikát szar.
Be kéne tanítani neki a végállásokat meg a lassításokat.
Próbáltam leírni neki, de messziről én sem vagyok okosabb mint ő.
Lehet elmotorozok azt megcsinálom neki, csak ne rinyáljon már itt végig a szabim alatt
A Wago is szarrá fog égni nagy terhelésnél fél éven belül. Látványosan. Alukötésre nincs csodaszer. Szar az egész. A wago eddig nekem egyféleképpen lett tartós: kapni erre a célra alukontakt pasztát, injekciós fecskendőbe árulják. Na azt a lukakba nyomni, és akkor tartósnak bizonyul többnyire. Persze előtte az alu frissen blankolt, féynes tiszta.
Na nekem könnyű volt nem bele mászni,mivel nem "maszek" voltam! Nem az volt a munkahelyem! A szakmám az,de csak szívességből kellett volna megcsinálni!
Számold újra. 230x 32 = 7,36 kW (cosFi itt nem jön szóba) Persze a C-s kismegszakitó amit a szolgáűltató felrak átenged 36-ot is, de ha minden főzőlap megy mert karácsonyi ebéd készül, akkor a megfelelő keresztmetsztű vezeté ugyan nem gyullad ki, de a tévén kivül tényleg nem megy még a világítás se.
Haggyámá, én majdnem a levegőbe küldtem igy egy házat. Ujra kellet vezetékelni egy régi házat, de a később hozzátoldott részt nem mert az jó volt elvileg. Tényleg réz, szinek ahogy kell. Hozzá is kötöttem szinre szint, gondoltam ha minden szin oké akkor csak olyan csinálta aki látott olyat. Hát nem. Mint kiderült a zöldsárga volt neki a fázis, fekete a védővezető, kék a nulla. Igy aztán a toldott részben elhelyezett gázbojler az áram kiadása után csak azért nem robbant fel, mert a feketére helyezett fázis ami eddig védővezető volt, és a testre lett kötve, nem a fémszövetes gázcsövet izzitotta széz, hanem a vizet. És az durrant ki. De ha a gázcső rendesen le van EPH-ázva akkor simán leveri azutomatát, igy a 16 amperos se ment le, mivel a föld felé nem birt akkora áramot áthajtani a vizvezetéken keresztül. Szóval azóta ezt is ellenőrzöm ha össze kell kötni valamit más munkájával.
Ha egyszerre bekapcsolsz mindent, akkor ennyi.
3 fázisra el szokás osztani, de 1 fázisra is lehet kérni 32A-ert...és akkor nem vágja még éppen le ha megy közben a TV
Alu drót alapból nem rossz, de érdemes lenne wago-t tenni rá. A csavaros csokik mindig kilazulnak és azért melegszik. MEg persze akkor ha túl vékony a drót.
Tud az nagyobb kibaszást is csinálni. Egy háznál szopat egy ideje, de lassan megvan a probléma forrás. Szintén egér, de a gipszkarton mögött valahol a falban, szintén szét gyalázott pár vezetéket. De a fázist sajnos nem vagy nem eléggé. De a nullát és a védővezetőt olyannyira, hogy az áramvédő mindig leold. Mer a fáziszárlatot könnyű megtalálni, a nullazárlatot kibaszott nehéz.
Most miért? Nálam is a gázszerelő csinálta a villanyt, jó szakember az
Aztán meg köpködök, mert ő ugyan használt eltérő színeket, de a szabvánnyal nem volt tisztában, ezért időnként megcserélte, hogy amelyik színen a védőföld ment arra teszi a fázás meg ilyesmi, én meg csodálkozok hogy miért nem megy. Még jó hogy én viszont tanultam villanyt, és a fázisceruzával még a cukros spárgát is megnézem ebben a házban mielőtt rámarkolok. De az is izgalmas volt amikor nullát szakította meg a villanykapcsolóval, a fázis meg ott volt a drót végén mikor lekapcsoltam hogy rátegyek egy új lámpatestet. Oké tudom biztosíték lenyom, de akkor nem látok a pincében, és rajtam kívül amúgy sem kapcsolgatja más.
Amit én tenni szoktam: infra sorompó kiiktatása rövidzár berakásával, kiskapu funkció ha van annka ellenőrzése, ha jó akkor nagyba ugyanez. Ha szarakodik reset aztán ujra tanítás, mert a végállásokat a legtöbbnak be kel tanulnia. A mozgatást a nyomógombos kimenet használatával oldom meg, a relék az irányokhoz ott vannak az alaplapon azokat hallgatni, mérni átad-e. Esetleg felcserélni a mozgásirányt, hogy ellentétesen is ugyanolyan szar-e. Meg mágnessel menetközben megállitani végállást szimulálva, aztán megnézni hogy ujra indul-e visszafelé.
Már az egérnek, mert rásülne a drótra
Nálunk ez volt. Nem tudtuk honnan jön az égett szag. Aztán kiderült a mosógépből. Apám szétszedte és vagy 3 egér bele volt égve a programkapcsolóba
Biztonságos hozzáállás, de sokesetben áramnélkül marad a tulaj. Ami esetleg megoldás, fénykép mindenről és elment. Ha van idő, irásos megrendelő (akár bianko) kitöltése, aztán teljesítési igazolás az elvégzett munkárol pontosan behatárolva. De hát ez óriási macera.........
Többször volt, hogy nem nyúltam hozzá,mert az egész sz@r volt! Vagy mindent, vagy semmit! Főleg,úgy hogy csak szívességet szerettek volna! Úgynevezett gyors elhárítást! Az úgy is maradt volna!
Fontos a gagyi multimétert használni? Van valahol egy 600forintos,meg egy rendes is
Holnap eső lesz akkor nem csináljuk pénteken rászánunk pár órát
Akkor nem kell kapkodni semmivel sem
Utána ismét jöhet a sírás-rívás
Amúgy én a mágnesre tippelek hogy nem érzi
A ferrit mágnes mennyit gyengülhet 10 év alatt? A szerelvény vasak közé volt bedobálva
Linkelt régebben egy leírást, de már nincs meg.
Be kéne tanítani neki a végállásokat meg a lassításokat.
Próbáltam leírni neki, de messziről én sem vagyok okosabb mint ő.
Lehet elmotorozok azt megcsinálom neki, csak ne rinyáljon már itt végig a szabim alatt
3 fázisra el szokás osztani, de 1 fázisra is lehet kérni 32A-ert...és akkor nem vágja még éppen le ha megy közben a TV
Ezért nem értem mi a,szar van vele
Aztán meg köpködök, mert ő ugyan használt eltérő színeket, de a szabvánnyal nem volt tisztában, ezért időnként megcserélte, hogy amelyik színen a védőföld ment arra teszi a fázás meg ilyesmi, én meg csodálkozok hogy miért nem megy. Még jó hogy én viszont tanultam villanyt, és a fázisceruzával még a cukros spárgát is megnézem ebben a házban mielőtt rámarkolok. De az is izgalmas volt amikor nullát szakította meg a villanykapcsolóval, a fázis meg ott volt a drót végén mikor lekapcsoltam hogy rátegyek egy új lámpatestet. Oké tudom biztosíték lenyom, de akkor nem látok a pincében, és rajtam kívül amúgy sem kapcsolgatja más.
Nálunk ez volt. Nem tudtuk honnan jön az égett szag. Aztán kiderült a mosógépből. Apám szétszedte és vagy 3 egér bele volt égve a programkapcsolóba