Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én ezért vágtam ki a barackfákat, egész évben szaroztam vele és 5 évből 4x lefagyott a gecibe
amúgy a petrólámpás buli a legjobb, ki kell próbálni működik-e gázolajos higítással mert vagy 2000ft a petróleum literje
Na meg a faszomat. Van összesen 3db kajszi, az elmúlt 10évben 2x volt rajtuk értékelhető termés, összevissza vannak az udvarban, majd veszek a piacon lekvárnak 😂
Nekem nem ér ennyi munkát az a 20-30kg barack.
ha van egy szivattyúd meg egy műanyag kút akkor pár összevert végű csövet dugsz a slagokba és lehet tesztelni
amikor +1 fok van elkezded öntözni, és amikor jégmentes a fa abbahagyod
Ma remélem a havazás nem tette tönkre a barackot, de a holnapi fagy már kérdéses. Mi egy igazi katlanban vagyunk, az összes hideg oda ül be, nyáron tök jó páralecsapódás miatt de ilyenkor fokozott szopás.
egyszer csináltuk már túlélte a sárgabarack, ilyen fél méteres jégcsapok lógtak mindenfelé
nagyüzemileg nem éri meg, a világon nincs annyi kút meg szivattyú ami ezt elbírná
ha tippelnem kellene egy nagyobb fa öntözése a legoptimálisabb porlasztással is bevenne 50-60 litert percenként
a füstöléstől nincs jobb ha szélcsend van, az inkább ami hatásos a nagyobb tábláknál
otthoni környezetben 5-6 petróleum lámpa a fa alatt is érne valamit, bár a -4 fok szerintem sok lenne a lámpának is, persze ehhez is teljes szélcsendnek kell lennie
az általad említett szélgépek azért hatékonyak mert a kisugárzási fagyok a talajfelszíntől indulnak, jellemzően 2 méter magasság körülre már az enyhébb fagyok fel sem érnek, aztán ezek a szeles cuccok a fenti melegebb levegőt összekeverik az alső hidegebbel
Hát, szerintem ha ez tényleg megàllnà a helyét akkor csinálnák nagyüzemben. Ehelyett baszott drága, baszott hangos szélgépeket Telepítenek.
A gond hogy egyforma kene a tobbihez kepest.
KTM kizart.
28100.-
Ktm-est vegyél az 84euró/4db +relé.
Kínai 2500 fríposttal 😁 Trijumpfnál 25000
Lehet tippelni mennyibe faj egy uj index,ilyen.
a fagyás hőt ad át a növénynek
akkor kell elkezdeni amikor még nem fagy és egész addig amíg az összes jég le nem esik a fáról
mert ugye az olvadás meg hőt von el a fától(is)
De mi ebben a logika ? Ha a víz ráfagy, akkor a jég alatt a fa is. 🤔 pláne hogy már hullajtja a virágát a barack, szépen bevan rakódva. Ez megint vinni fog mindent.
Ez működik, csak melós. Főnököm permetezővel szokta.
ha egy fád van akkor ez nem rossz ötlet
bár a -4 kicsit sok ehhez is
8 éve nem bagózok, nem bánom.
Kavehazi hangulat, mar csak egy szivarka hianyzik :D
Öntözzétek a fákat este, ráfagy a vízpermet és a víz fagy meg így a fának nem lesz baja.
Na pont ez a bajom nekem is. Bohóckodok egész évben a gyümölcsfákkal, aztán majd lesz nagy semmi.
ma este meg el fognak fagyni a pálinkafák
felénk -4 a jóslás ezt nem bírja ki a kipattant rügy sem, a virágvmeg végképp nem
1 fok volt reggel, kapával jöttem délben hordta a havat a szél, most meg pirít a nap. Már száraz a flaszter.
Dehogy,olyan hideg van hogy eszem ágában sincs motorozni.Brrrrrrrr.
Új plekót próbáltad már?
Mondjuk az életben nem,max a perben fontos ha a hunyó megállapítás kérdéses.
A keresztezodesBE behajtas elott barhol, nem kell pont a tabla vonalaban. Ahonnan belatod a forgalmat. A lenyeg hogy az allo kerek meglegyen. KRESZ szerint legalabbis.