Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ökörök... 🤣
körforgóba még olyat se láttam, pláne műfűvel a villán 😅
biciklis mind hülye, ők a targoncások lelki társai 😄 😄 😄
Értem szerencse ritka, bár tökmid1 mennek agyatlanul.
hát nagyot röhögtem 🥺
Mint lejjebb írtam nem mindenhol, pl. A lajosmizsei körforgóban a bringaútnak van elsőbbsége ami nem túl okos, de így van.
én sem láttam még körforgóban ilyen alkalmatosságokat(kezeit széttáró)
Az egy vicc vót, te nyomi 😁
Értelmezési probléma vagy diszlexia? 🤔
Megyek mindgyá arra, megnézem jobban, kinek mi van. Nem régi ott a felfestés, tavaly variálták át. Biztos belül lett leválasztva a bicóút.
bajod neked van a kresszel te azt írtad, hogy elsőbbségadás táblánál mindenkép meg kell állni pedig nem.(ujjával nemet mutató) Ha nincs kinek elsőbbséget adjál akkor nem kell megállnod mint ahogy a körforgalomba érkezéskor sem(kezeit széttáró) A stoptáblánál meg mindenkép meg kell állnod ha jön valaki ha nem(kezeit széttáró) Cegléden a május 1 ruhagyári kereszteződésnél-nél volt egy időszak amikor a rend éber őrei bőszen szedegették a zsettát még éjfélkor is ha nem álltál meg nulla forgalomnál(kezeit széttáró)
Nyilván ez a gyakorlat, de itt most szabály értelmezés megyen 😃
Gázos a helyzet egyébként, mert OK, hogy te a 3szögtől jössz lendületben, de az adott pontig hosszabb is az utad - szóval ha a macisajtos elindul kis késlekedéssel, pont találkoztok. És ő joggal számíthat rá, hogy te majd megállsz, akár bent a kereszteződésben is.
persze mert buzi pestieknek ez kell 😂
bezzeg a tarlós idejében nem volt ilyen 😁
Körforgóban nem közlekedhetsz biciklivel, rollerrel, a bicikli úton igen ami kívül a szélén van körbe, és mindenhol elsőbbséget adó tábla van nekik.
Akkor te vagy a 2. sofőr, akinek baja van a KRESZ-el 😁
A 3szöged alatt nincs olyan kiegészítő tábla, hogy "ha innen jön, vagy onnan" Elsőbbséget kell adnod mindenkinek, akinek van veled szemben.
nemrég volt a neten ilyen kresz qwíz, 10-ből 6 ot tudtam helyesen az egész jó nem? 😁
Na most volt ilyen kérdés, ha stoptáblánál nincs felfestés akkor hol kell megállni? A tábla előtt, a tábla vonalában vagy a kereszteződés szélénél(kezeit széttáró) Asszem a tábla vonalában ikszeltem oszt buktam a kérdést(gondolkodós)
Itt a hibás gondolat menet,mert tételezzük fel valóban a stop táblásnak lesz elsőbbsége attól a macisajtos még úgyanúgy kigurulhat,neki nem kell megállni csak elsőbbséget kell adnia.
elsőbbség adás táblánál nem kell megállni(ujjával nemet mutató) Akkor az stop tábla lenne 😆 Részint olyan helyekre raknak ilyen táblát ahol a te forgalmi helyzetedből is belátható az az útszakasz amire kikanyarodni szándékozol(kezeit széttáró) Ha menet közben meg tudod állapítani, hogy biztonsággal kihajthatsz a keresztező útra akkor nem állsz meg esetleg azért lassítasz, hogy ne sodródj ki a hátsókerekes bömbivel 😅
én ezt annó valahogy úgy tanultam, hogy a körforgó az az út ugyanolyan folytatása. Ha balról nem érkezik senki akkor megállás nélkül haladhatok tovább. Kifelé viszont indexelni kell(kezeit széttáró) Ezt egy rendőr is mondta már amikor egyszer este 10 kor cegléden a vasúti felüljáró utáni körforgónál zéró városi forgalomnál, szóval nulla autó volt az úton, jövök ki a körforgóból a rendőr meg elbújva egyszer csak leint és azt mondja, hogy nem jeleztem kifelé jövet(kezeit széttáró) Én meg mondom pedig indexeltem(kezeit széttáró) Lekérte a papírokat mindent rendben talált aztán jó utat kívánt(kezeit széttáró) Azóta sem tudom, hogy indexeltem e vagy sem 😅
Nem egészen, a stop tábla állj elsőbbségadás kötelező tehát a vonalnál meg kell állni míg a macisajt az csak elsőbbségadás kötelező, de nem kell megállni hanem ha a védett úton nem jön senki egyik irányból sem akkor megállás nélkül behajthat.
Hülye haverom elmélete: az "Elsőbbségadás kötelező" táblánál meg kell állni, és addig várni, amíg nem jön valaki, akinek elsőbbséget tudsz adni...
Így eleget tettél a táblának! 🤣
20 év kellett hozzá, mire a jónép megszokta itthon a körforgalmakat (itt igazat adok Blédnek, a mai napig is a legtöbb megáll, akkor is, ha épp nem jön a körforgóban senki) viszont most kiegészítették bicikli sávval a legtöbbet - ettől a barom biciklis azt hiszi, mehet, mint a vaklégy. Táblákat nem néznek...
nem életszerű(gondolkodós) Legalább is az esetemben biztos nem kockáztatnám meg, hogy kijön elém a kisívben kanyarodó azt belemenjek az Ő táblájától függetlenül(kezeit széttáró) Bármit mond erről a nagy törvénykönyv tuti adnám neki az elsőbbséget a logika elvei alapján(kezeit széttáró)
Ügyvéd kérdése. Simán ki lehet mosni egy ilyenből, mert nem közúti jármű, és nem volt világítása.
De én bringával is óvatosan forgok a körben, és nem számítok elsőbbségre ilyen helyzetekben, mert azt sem szokták észrevenni, lámpával sem.
ott ilyen piros körben egy 30-as szám szokott lenni nem? Tudom mert mindig ezzel szívok(gondolkodós) Mire 30 kört megteszek a tábla utasításai alapján úgy elszédülök, hogy soxor nem is azon a kijárón megyek ki amelyiken szerettem volna(kezeit széttáró)