Ott hibás a gondolatmenet, ha egyszerre érnek oda (ez ugye az alap feltétel) akkor a háromszögesnek is meg kell állni, mivel látnia kell, hogy van ott valaki, akinek elsőbbsége van vele szemben.
KRESZ nem úgy van, hogy az megy, aki gyorsabb 😃 - csak ha BMW 🤣
>a gyakorlatba biztos nem így zajlik.<
De, így zajlik....
Tanácstalanság, nézegetés, hogy most mi van....
Blackiex jól írta, nincs a tábláknál (ebben az esetben) alá-fölé rendeltség.
Azonban, ha egyszerre érnek oda, valóban (a rutinosabb) a macisajtos lendületből már fordul is. Mivel a stoppos áll.
Mert a körforgóban haladónak elsőbbsége van, akkor is ha bicikli, vagy ez esetben roller. Azt nem tudom, volt-e táblája - nekem ugye volt, mint minden körforgó előtt.
Én meg azon a vonalon mentem,hogy stop táblánál meg kell állni,ha egyszerre érnek oda mivel a másik autónak nincs keresztező járműve így ő megállás nélkül haladhat, tehát előbb kezdi meg a kanyarodás innentől meg már mivel megkezdte a manővert(kihajtott a keresztező útra)a másiknak kell elsőbbséget adni.a gyakorlatba biztos nem így zajlik.
azt sem tudom ez így önmagában lehetséges e? Vagy mindkét kereszteződésben stop vagy elsőbbségadás tábla kellene, hogy legyen(gondolkodós) De tételezzük fel, hogy létezik ilyen bár nem logikus(kezeit széttáró) Mind a két tábla az elsőbbség megadására kötelez annyi a különbség, hogy a stoptáblánál meg is kell állni. Logikailag szerintem a védett úton haladó elmegy egyszerre a kis ívben forduló stoptáblással, majd a nagy ívben forduló elsőbbségadás táblás. Szerintem(kezeit széttáró)
KRESZ nem úgy van, hogy az megy, aki gyorsabb 😃 - csak ha BMW 🤣