de nem is megy a motor maxigázon
3 fázisra kötve előjönne ám a csoda belőle
nekem a körfűrész ilyen, az se tud annyit még hálózatról se mint eredetileg 3 fázisról
2 akkora buzi nagy kondi van rajta mit egy-egy fél literes pohár
nekem 1.1 kW -os 3 fázisú motor van 220 ra kötve indítókondival 3 kW -os inverter a napelemek durván 700 wattot tudnak és viszi plusz a számítógép 24 voltos rendszer 2 db 100 Ah akksi van rajta , az inverter valami 600 wattot ír ki fogyasztásnak
Meddő teljesítmény mérésre nem biztos hogy elég egy lakatfogó.
De amúgy rá van írva a motorra a CosFi. Abból lehet számolni, a hatásos teljesítményt, a látszolagos teljesítményt és a meddőt.
Kb. stimmelni is szokott. https://agisys.hu/hirek/a-cos%...
elindul lazán napelemről ilyenkor kb 1800w a felvett áram
3000w a napelem 2800w simán lejön 11-15 között
csak hallom rajta lassabban teker ráadom a hálózatot lesz 300 meddő és minden fasza
Onnan veszi ahonnan tudja. A napelem ha nem tud akkora látszolagost termelni akkor nem lesz annyi meddö sem amennyi kell. De ez igaz az összes inverterre. A dc teljesitmény csak ohmos terhelésnél kurva jó.
Hát ez bizony ilyen. A motor induktiv terhelés, itt három teljesítmény játszik. Ha egy motor megy róla azt fázisjavito kondival vakamennyire tudod kompenzálni.
a meddőt mindig a hálózatból veszi, állítólag ez vissza is menne gyakorlatilag meg mér az óra
pl szivattyú 1100w
1100w fogyasztás 1100w napelem teljesítmény de 1400 va látszólagos áram felvétel
én vettem 600 forintost, igaz kb 10 éve
kocsikhoz jó volt az mert mindig leesett
volt rá pluszban egy gumis burkolat is
csak sajnos kurva sokszor az amperes dugó állásban lett keresve a feszültség és az végül betett neki
hiába volt benne kiolvadós biztosíték belefáradt 😂
egy 10 ezer alatti voltcraft van helyette az még csak párszor kapott full akkut amper aljzatba....
lakattal meg villanymotorokat akarok mérni mert trükkös a fogyasztásuk
3 fázisra kötve előjönne ám a csoda belőle
nekem a körfűrész ilyen, az se tud annyit még hálózatról se mint eredetileg 3 fázisról
2 akkora buzi nagy kondi van rajta mit egy-egy fél literes pohár