Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jól szétkaptad. A héten már én is elkezdem. Néztem, a termosztátháznál kirepedt egy vízcső, úgyhogy rendes szétszerelés lesz
Nem siettem, de két óra alatt sikerült megkopasztani...
Jöhet a rugócsere!

Na ha egy ilyennel megtanulnék pályázni, akkor sok ember lesne csak bután az 5-6 milliós motorján
Itt a géped Janó!

egy ilyet a jelenlegi mellé.

http://www.subito.it/moto-e-sc...
Érdekes is lenne, ha lenne bármi jelentősége, elvégre indításkor szinte csukva vannak a pillangószelepek
Padozás nélkül én se sok mindent vettem észre miután megcsináltam a tuningot.
Annak a csapóajtónak semmi köze a hidegindításhoz. Abban igazad van, hogy nincs rendes szívató a TL-eken, a szívató kar csak a pillangószelepeket nyitja, mintha a gázt húznánk. Az elektronika állítja a hidegüzemet a jeladók a alapján, épp ezért viszonylag szarul is indul a legtöbb hidegen...
A csapóajtó(k) fordulatszám alapján nyílnak. Az a lényege, hogy alacsony fordulaton zárja a levegő útját, ezáltal kevésbé lesz ideges a motor, vagyis felhasználóbarátabb. Ez kisebb teljesítményt jelent, ezért is számít tuningnak, ha kivágja az ember a kukába. Persze padozás nélkül semmit nem ér...
Hidegindításnál dúsít az elektronika a motorhőfok függvényében, annak a csappantyúnak nincs köze hozzá.
Plusz reszterhelesnel nyitja vagy csukja picit! Ez nem csak az inditasnal dolgozik...
Akkor meleg motornál miért is van csukva bizonyos fordulat alatt?
Hidegen miért is ne lenne dúsabb a keverék? Injektor a hőmérséklet heladok értékéből állítja össze a keverék arányát.
Az a csapóajtó a hidegindítást segíti, mivel ezeken a motorokon nem dúsítja a keveréket a szívató, csak kicsit emel az alapjáraton(mintha gázt adnál). Tehát a hideg motoron bezár a csapóajtó elzárja a beáramló levegő útját és így lesz a motornak dúsabb keveréke. Vákum mozgatja, elektronika szabályozza, ami a hőfokjeladóval van szinkronban. Ennyi.
Oszi vagy jesus tudja
Sziasztok! Yoshimura Rs-3 kipuffon hol van az E jelzés??? Vagy sehol?? :-)
Igazi ertelme akkor van ha van hozza rgy nyitott rendszer + padozas! De minimum padozas ha nincs is rendszer
Maradt ;) hetfon kapod! Az ezust resz az aluszalag ragasztó
Ennek a csappantyú eltávolításnak mi az értelme? Érezhető változás?
F@sza lett!
Maradt nekem a cuccból?
Mondjuk biztosamibiztos alapon megrendeltem a 800C°-os hőtükröt is. Az akksidobozra az megy majd.
ki igen! keress rá tls airbox mod
azt már én is néztem... ki lehet iktatni? valami vákum szabályzónak tűnik..
Plusz a belselyebol kiszedtem a lapatot es az aljabol ami mozgatta! Igy nyertem egy kicsivel nagyobb legszurot
A vegeredmeny
Ezzel a hőtükörrel le van választva a blokk hője a légszűrőházról. Ugye annál jobb a hatásfok, minél hidegebb a beszívott levegő. Befecskendezést hozzáállítva hozhat szerintem 1-2 lovat... Nem sok, viszont legolcsóbb mod-ok egyike, rosszabb meg nem lesz...
Plusz 1LE!
Szia,
Kíváncsiskodhatok miért raktad rá ezt a szigetelő anyagot? Nekem egy Raptorom van ugyanezzel a motorral. Aztán még egy kérdésem lenne..
érdemes-e 5w-s olajra váltanom vagy jó a 10w-s is szerinted/tek?
Köszi a válszt!
Èpitkezes! Ezzel szigetelik a fűtès csöveket!
Armaflex