Ha saját példámból indulnék ki akkor azt mondanám hogy MZ 250 vagy 251 :D persze ez 2T és jóval többet kell vele foglalkozni mint egy 4T vel. De ha elmész vele 30e km-t utána nyugodtabb szívvel lehet átülni nagyobbra. Amúgy még az sem lenne rossz ötlet ha szánna rá 20-30e Ft-ot és beiratkozna egy vezetéstechnikai tréningre.
Én inkább az N-s változatát ajánlanám először. Vagy ha még fokozatosabb akarsz lenni akkor egy 250-400ccm es motor, majd utána az SV-t vagy nagyobbat. Hidd el a legrégebbi leggyengébb SV is 70-72LE. Ami nem épp kevés a 160-170kg-hoz.
Egen,ha alacsony fokozatban vagy meglephet a motorfék de könnyen tanulható és igen jó bugi faktor a riszálás.
Én kezdőként a csutkakormányt szivatósabbnak éreztem mint a motorféket.
Sziasztok,
lassan 16 éve minden évben gombóc van a torkomban mikor meghallom a tavasz első hangjait. Idén végre elhatározásra jutottam, kell egy motor. Volt sajnos nem egy motoros baleset, és sajnos halálos motorbaleset is a családban. Őszinte leszek, ismerve magam: nem voltam eddig rá elég érett. 16 éve motorozok, de csak 50-125ccm kategóriában. Ez most talán megváltozik, és kezdő motort keresek. A választás eddig úgy tűnik hogy az SV650S-re esik. Viszont lenne róla pár kérdésem. Remélem Ti tudtok segíteni.
Próbálok racionálisan választani. Olyan gép kell, ami viszonylag emberi áron megkapható. A nagy teljesítmény nem cél, lévén kezdő motor lesz. Próbálom követni a fokozatosság elvét. Ahogy nézem elég sok ilyen gép szaladgál, szóval elképzelésem szerint az alkatrészellátás, és a szervízháttér is elég jó lehet. Javítsatok ki ha tévedek.
Itt ott és teszteket olvasgatva egyetlen egy dolgon akadtam fenn. Kéthengeres lévén állítólag elég nagy a motorfék. Hallottam olyat is hogy gáz elengedésre simán lassul 30-40-et.
Ez így fedi a valóságot? Illetve mekkora meglepetést tud okozni egy kezdő motorosnak? Hátrány tanulásnál?
És Ti akik használjátok, ajánlanátok egy kezdő motorosnak? Köszönöm előre is :)
Voltam vele szervízben, jeladókat cseréltek benne, mert nem volt alapjárat ott állították a benzint is elvileg elvették az összes benzint tőle de még mindig benzinszaga van illetve az alapjárat sem az igazi.
Szerintem nincs előírás rá. Ha hallani a hangját talán akkor ajánlott? Igaz előtte érdemes megnézni a láncfeszítőket mert az első hengernél típushiba hogy beragad és ettől zajosabb lesz a lánc. De ez csak az első hengerre igaz.
Sv650S mkp-t keresek! A2 jogosítvánnyal vezethetőt. :)
Én kezdőként a csutkakormányt szivatósabbnak éreztem mint a motorféket.
lassan 16 éve minden évben gombóc van a torkomban mikor meghallom a tavasz első hangjait. Idén végre elhatározásra jutottam, kell egy motor. Volt sajnos nem egy motoros baleset, és sajnos halálos motorbaleset is a családban. Őszinte leszek, ismerve magam: nem voltam eddig rá elég érett. 16 éve motorozok, de csak 50-125ccm kategóriában. Ez most talán megváltozik, és kezdő motort keresek. A választás eddig úgy tűnik hogy az SV650S-re esik. Viszont lenne róla pár kérdésem. Remélem Ti tudtok segíteni.
Próbálok racionálisan választani. Olyan gép kell, ami viszonylag emberi áron megkapható. A nagy teljesítmény nem cél, lévén kezdő motor lesz. Próbálom követni a fokozatosság elvét. Ahogy nézem elég sok ilyen gép szaladgál, szóval elképzelésem szerint az alkatrészellátás, és a szervízháttér is elég jó lehet. Javítsatok ki ha tévedek.
Itt ott és teszteket olvasgatva egyetlen egy dolgon akadtam fenn. Kéthengeres lévén állítólag elég nagy a motorfék. Hallottam olyat is hogy gáz elengedésre simán lassul 30-40-et.
Ez így fedi a valóságot? Illetve mekkora meglepetést tud okozni egy kezdő motorosnak? Hátrány tanulásnál?
És Ti akik használjátok, ajánlanátok egy kezdő motorosnak? Köszönöm előre is :)
SV-k bontòdnak!
650s 1999
650N 2001
Alkatrèszeikèrt telòn... 70/6321-829
Tudnátok ajánlani valakit aki, be tudná állítani a motor üzemanyag befecskendezését. Sv1000s 2007-es.
Valakit esetleg érdekel vadi új bontatlan első fékbetét szett(FERODO) ?Nekem már sajna nincs meg a moci.
https://www.jofogas.hu/fejer/Ferodo_Suzuki_SV650_elso_fekbetet_par_elado_51611410.htm?first=1
Zoli, ezt az útvonalat rögzítsd a készülékedbe, ha egyszer lesz!
https://goo.gl/maps/8Qwy2xBCG2o