Napszemüveg esetleg? Egy próbát megér sztem. Nekem is voltak füstös plexik HJC-hez meg Marushin 777-hez is, de rá kellett jönnöm hogy értelmetlen. Nagy rajság hogy nem látnak be, de ha épp nem tűz a nap, vagy árnyékos útszakaszra tévedek, akkor kilátni sem igazán lehet. Út közben cserélgetni meg elég macerás.
Tavasszal vettem egy bringás napszemüveget, kényelmes, rugalmas műanyag keret, UV szűrős, teli lencsés, nem torzít (Aldi, 990 Ft). A sisak alá simán befér (Raid II). Ha elbújik a napocs, vagy árnyékos szerpentinre tévedek, leveszem. Elfér az oldaltáskában, nem úgy mint a csere plexi. Szóval nekem bejött.
Eddig csak marushin sisakra való plexit láttam.Így egy 777-es lett a nyerő.
Alapból picit sárgásabb a víztisztánál.És sötétedik.De ne várj full fekete hatást.
Inkább csak azt hogy jó menni nem vakít semmi.Észre sem veszi az ember.
De utána fel a simát akkor már érezhető.
Pont a kellemetlen részét szűri ki a napnak.
Nekem van ilyen fényre sötétedő plexire rakható "izém", ami nagyon fasza lenne, de:
- Ha belülre rakod (ahova elvileg kell) a plexi UV szűrője miatt nem sötétedik
- Ha kívülre rakod, akkor ultragányolás (ragasztó, szigszalag, stb.), másrészt esőben szó szerint nem látsz semmit, kb 30-40-el lehet menni, utána mögé megy a víz és foltosan szárad.
- Alapból sötét kicsit, ami szürkületkor nem éppen jó.
Röviden: jó ötlet, szar konstrukció. Mondjuk 2000Ft-ot megért.
Viszont a sötétedése elég jó, mert gyors és pont elég sötét ahhoz, hogy ne kelljen szemüveg.
Most egy olyan opciót tervezek kipróbálni, hogy kívül lesz és tépőzár lesz a szélén és sötétben vagy esőben le tudom kapni. Meglátjuk. De egy sötétedős plexi mindenképp jobb lenne, de azt hittem, hogy az aranyárban van. Bár mondjuk 2000Ft-hoz képest minden aranyár.
Link esetleg?
ez elég jó Neki....mikor kijön az alagútból pár perc és be is sötétedik mikor bemegy pont addigra lát át rajta mikor kijön.......komoly adrenalin növelő hatása van!
Nekem amúgy 5000 Ft-os noname átbeszélőm van, kábé 80-ig normálisan használható (de erősen motor-, és szélfüggő), afölött már csak üvöltve és 1 szavas mondatokban, például "nézd!" vagy "állj!".
1-2 óra után nyomja a fülem, de akkor átteszem a másikba és kész.
Viszont múltkor 2 napig be volt kapcsolva éjjel is és nem merítette le az elemet.
Nekem is esett már le a motorról na-ná hogy a plexire jó karcos is lett de igazából engem nem zavar, mondjuk már nagyon cserére érett a bukó de sajna most nincs rá keret
Ja.Melyikre gondolsz?
Az első menetben sikerült murva mintavételt megelytenem az 577-esen.Ott a bal oldal karcos lett az orromig a fotocromatikus bazidrága pleximnek.
Jo akciós volt 12e nem nagy píz.
Be is újítottam egy simát füstszínűt 8e ért.
Na azt most sikeresen fejet ugrattam a garázslejáróba gurult egy jó 5-6 métert és plexivel vette le az ajtót.
Na innen az ötlet hogy nem kéne plexire költeni egy falu költségvetését.
Hogy sikerült sok mély karcot ejteni a plexin, leejtetted, vagy az eséskor történt? Ha nem zavar a kilátásban, én inkább így hagynám, egy erősebb polír hihetően hazavágná a plexi felületkezelését.
Elég mély a sok karc.Paszta nem hiszem hogy kihozza.Valami erősebb kellene először de lehet avval meg kárt okoznék akkor meg kár erölködni vele.Érdemes lenne olyanra bízni aki ért is hozzá.Bár azoknak meg derogál ahogy látom egy ilyen apró meló.
A plexi KB 16e lenne most.Akcióban vettem 12e-ért.Ha 4-5-6e be megoldaná valaki akkor már megérte.Pláne hogy nem kéne vennem másikat.
Hát szerintem a polírozás nem túl jó megoldás mert a plexinek és a lámpának is be van vonva valami karcálló anyaggal a felülete ami egyébként tudtommal UV szűrő is, tehát ha azt lepolírozod róla jobban fog karcolódni és be is sárgul majd a naptól
Tavasszal vettem egy bringás napszemüveget, kényelmes, rugalmas műanyag keret, UV szűrős, teli lencsés, nem torzít (Aldi, 990 Ft). A sisak alá simán befér (Raid II). Ha elbújik a napocs, vagy árnyékos szerpentinre tévedek, leveszem. Elfér az oldaltáskában, nem úgy mint a csere plexi. Szóval nekem bejött.