Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia Pupos,

már a pár nappal ezelőtt írt felhívásodat is sajnálkozva olvastam (bocs de nem reagáltam rá) mert naggyon mennék Szlovákia felé de a hétvégén családi program lesz. Összegyűlik a rokonság, a külföldiek is hazajönnek, kertben sütünk parázson döglött állat húsát meg sör meg ilyenek. Sajnos maradnom kell ugyanis én leszek a házigazda.

Szia KawaBBusa..... l.m.f. (mármint lásd mint fent). Sajnálhattok és pedig irígykedem Rátok. Kívánok sok-sok kanyart és hogy egyik se legyen poros. !
Sajna nekem az messze van, itt vidéken 11.900-ért találtam belőle, a héten megveszem. 3,1l megy bele?
Én egyszer azt hiszem beszéltem vele Kenesén a találkozón,nem szeretnék a nevében írni de ő másképpen áll a balesetekhez mint mi,akik rutinosak vagyunk de számításba vesszük az életnek azt a akárhány %-át amikor nem úgy jön össze a dolog.
És akkor bizony baromi jó látni a nyomokat csizmán pofáraesés után hogy bizony itt most 8 darabba tört volna a bokánk ha nincs rajtunk.
Számára ez a % elfogathatatlan nem létezhet hogy ő elessen mert az halál,a rutinja is megvan hozzá így bevállalja nem lehet hogy megtörténjen és kész.(Ha a mostani pofáraesésemnél nem vagyok beöltözve mint dártvéder akkor oda : a bokám a medencém a kezem,igy csak a kulcscsontom lett oda:)egy ilyen perecet 5évente összehozok én megtanultam a %-ot
Az hogy evvel rossz példát mutat?sajnos van tüdőgyogyász aki dohányzik és végül ugyanúgy rákban hal meg attól ő jó tüdőgyógyász csak a végén meghal rákban
Az ő dolga, aki meg követi az spontán hülye
Üdv mindenkinek:
Először is jobbulást Andry-nak.
fasza lett.mikor gurulunk egyet?hétvégén motorostalálkozó szlovákiában.nincs kedved jönni?
Geza

Nekem uton a zero gravity tura plexi ha gondolod kiprobalhatod amikor megjon jovo szombaton egy gyorsabb menet?
Felszereltem Rá az MRA túraplexit. 200-ig teljesen korrekt. Fölötte viszont semmi különbség a verseny és a túraplexi között.
Valaki írta is itt a fórumon: érezni is kell a sebességet.
Másik hozzászóló meg olyasmit írt hogy nincs az a plexi ami 200 fölött rendesen védene. Neki is igaza volt
100%-ban egyetértek bartokatosz,és Pipás Géza május 10-én megfogalmazott gondolataival.Kicsit olyan:" bort iszok és vizet prédikálok" ez az egész.Ha biztonságról papolsz,akkor neked elvi kötelességed lenne valamilyen szinten példát mutatnod.Amúgy meg sajnos vannak olyan helyzetek amelyeket nem lehet kivédeni,100 év rutinnal és tapasztalattal sem.Az ilyen esetekben pedig életmentő lehet a megfelelő felszerelés.Én tisztelem a kort és a tapasztalatot,de minek kockáztatni ha nem muszáj?
Nagyon egyetértek bartokatosz előző hozzászólásával.
Valami hasonlót próbáltam megfogalmazni máj 10-én írott 83002 hozzászólásomban.
Vártam rá valami visszajelzést a papucsos kollegától de az Andry és Sanza sajnálatos esete elfedte a történetet. Talán majd most.

Sanza, kérlek ne érts félre, ha szívesebben elfelejtenéd a dolgot akkor természetesen ne válaszolj. Mégis meg kell kérdeznem, csak a saját és talán a mások okulása miatt: A balesetnél, mikor már láttad hogy gond van, hogyan reagáltál? megpróbáltad az utolsó pillanatig elkerülni az ütközést és bőszen kormányoztál vagy inkább tudatosan elfektetted a motort hogy minél hamarabb a földön légy és minél kisebbet repülj a levegőben?
Üdv Uraim!Már ne haragudj Kollega de egy pár észrevételt szeretnék tenni veled kapcsolatban.
Balesetügyi,munkavédelmi,igazságügyi meg még mit tudom Én milyen szakértő vagy ha jól tudom,majd 2 millió km-t motoroztál volt 575 motorod,46 éve vezetsz,54 versenyt nyertél stb.....
Mi nem szoktuk itt számadatokkal bombázni a többieket / szerintem a nagytöbbség tudna ilyen csak valamivel kisebb számsort irni magárol/ hogy mennyit toltunk, miota,mekkora tempoval,mennyi idő alatt értünk hazahány km/h-val trafipaxoltak le /Téged ugye 312,280,stb.../,szerintem ezek mind vagánykodásnak hatnak 1 olyan Embertől aki több 100 km-es turára elmegy papucsba polóba holott Ő tudja legjobban hogy nem csak Ő van az uton!
Teeléd is kijöhet valaki amit nem tudsz kivédeni,és utána szerintem életed végéig bánni fogod hogy nem volt rajtad rendes ruha.
Itt ahogy én látom a csapat nagy része már régota vezet,nem az első nem a második motorja a Busa,van már valamennyi rutinja mindenkinek Nem hiszem hogy szükségünk van ezekre a jótanácsokra,ezeket már tudja mindenki,föleg olyan Motorostárstol hangzik rosszul aki saját Magára nem vigyáz egy kicsit sem /Most itt a hiányos öltözékre és a 300-as tempora gondolok/
Ne haragudj hogy leirtam ezeket,de Nekem már kicsit sok volt az okításbol,ha ide irsz kezelj Bennünket egyenrangu társként,nem a tanítványaid vagyunk,és ez nem a tápioszelei motoros club ahol áhitattal hallgatják a sztorijaidat
Én ezt a TÁRSASÁGOT kicsit komolyabb volumenűnek ismertem meg /amit bizonyított a zökkenőmentes turánk is/mint hogy hasraessünk ilyen vagány dumáktol meg okosságoktol,ezek a tanuloiskolákba valok!
Mégegyszer kérem az írásom ne vedd sértőnek csak az Én véleményem irtam meg,remélem nincs harag
Üdv.:bartokatosz
Én 9890 Ft ért veszem Zuglóban az Amerónál. 4litert
Most olvastam vissza a fórumot. A Hayabusa túra alkalmával, hogy pár szót válthattam Andryval, még megrázóbb volt értesülni a történtekről. A motoros balesetben érintetteknek, mi is mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Sziasztok!
Voltam tegnap Menyusnál és nagyon türelmesen, gondosan végignézte a Busámat, amit ezúton is köszönök Neki.

1, Arra jutottunk, hogy le kell cserélnem az első féktárcsákat.
Ha valaki meg tudná mondani pontosan milyen kell vagy adna egy ebay-es linket ami tuti jó 2000-es Hayabusára, azt nagyon megköszönném. Számít,hogy néz ki? Arra gondolok, hogy hullámos vagy sima? Nekem csak normal használatra kell.

2, Megnézte a rangátást is, hogy mitől lehet és talált egy alkatrészt, amin nem igazán tudott jó értékeket mérni, ezért azt is le kellene cserélnem, csak nem tudjuk a pontos nevét és így nehéz lesz rendelni. ELvileg valami váltó fokozat jeladó, aminek az a szerepe, hogy a váltó állapotát továbbítsa a vezérlő egységnek. Ennek esetleg tudja valaki a nevét?

Előre is köszönöm a válaszokat.
Az 5100-ből is van 10w40?
Azt hittem csak 10w50...
Megkérdezem az árát :)
Motul 5100 10w 40
Urak, olajból mit javasoltok egy 19.000km-es 2007-es busába?
Motul 5100 10w50 vagy 7100 10w40?
Pályázás nem várható...
jó a profilod...
Kedves "IceHawk"!

Most néztem fel ide és sajnálattal vagyok a 4.-ei találkozás óta történtek miatt és egyben megköszönöm Neked a jó meglátásod alapján írottakat.

Mint 3000 fölötti baleset vizsgálatán túl lévő szakember és egyben Motoros is, kérném a HAYABUSÁSOKAT is (ha elfogadják), hogy úgy közlekedjenek a közúton mint ha "SENKI MÁS NEM LÁTNA BENNÜNKET", csak "MAGUNKRA SZÁMÍTHATUNK, MERT MINDENKI MÁS NEM TUD KÖZLEKEDNI!"
Az előadásaimból idéztem, de "Andry"-nak is mondtam a Balaton utolsó megállójában egy rövidke történetet, talán el is gondolkodik rajta, mert szerencsére van lehetősége. Nagyon szorítok, hogy felgyógyuljon és Motorosként a HAYABUSÁSOK közt is maradjon!

Sajnos kedden, 7.-én Hetényegyházán lett eltemetve az 55. elhunyt Motorostársam, aki egy HAYABUSÁVAL került át az örök Motoros mezőkre!

Néha-néha jobb lenne Motorok nélkül is elbeszélgetni a MOTOROSOKNAK!

Motorostársi aggodalommal kívánom a balesetesek felgyógyulását és szeretteiknek megnyugvását!

Motorostársi üdvözlettel: a papucsos hayabusás!
Szia Eniko
Termeszetesen megertjuk es betartjuk amit kertel.
Latogatni csak akkor megyunk ha engedelyt kapunk Toletek

Mielobbi gyogyulast Andryxnak es kitartast nektek a tovabbiakban
Estét mindenkinek!
Bár ismeretlenül, de szeretnék jobbulást kívánni mind a két úriembernek! Mielőbbi felépülést!

Üdv! Egy motoros.
A "típusidegen" Hondások nevében is jobbulást kívánunk az érintett motoros társainknak!

Andry! Jövőre ismét megyünk Veletek Balatonra, de nem csak Füredig ám!
Szép jó estét!
"Örömmel" olvasom hogy Andry jobban van és stabil az állapota!
Mi elöbbi gyógyulást neki, Enikő neked meg kitartást!
Sajna mi nem tudunk veletek menni meglátogatni innen zalából, de lélekben ott leszünk, és adjátok át üdvözletünket!
Hayabusa Jahrestreffen 2013

http://youtu.be/ynzJat6pDro