Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igazad van!
A teljesítmény adó nem újdonság... Csak most még pöccintettek a tételeken...
ez az, amit két részletben fizetsz az önkormányzatnak:
ennek a díjtételei:

7. § (1) Az adó mértéke a 6. § (1) bekezdése szerinti adóalap után a gépjármű

- gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 345 Ft/kilowatt,

- gyártási évet követő 4-7. naptári évben 300 Ft/kilowatt,

- gyártási évet követő 8-11. naptári évben 230 Ft/kilowatt,

- gyártási évet követő 12-15. naptári évben 185 Ft/kilowatt,

- gyártási évet követő 16. naptári évben és az azt követő naptári években 140 Ft/kilowatt.

még jó, hogy gyenge és ócska motorom van...
feket663 (kuk.c)freemail(ponty)hu
A rendszámmal rendelkező gépjármű után fizetendő teljesítményadó (régebben ez volt a "súlyadó") 2010-től mindenki számára nő.
Nem olvasol figyelmesen megint!
Azon az oldalon is így kezdődik:

A 2009. évi LXXVIII. törvény kivonata:

A NAGY TELJESÍTMÉNYŰ SZEMÉLYGÉPKOCSIK ADÓJA....

Hol van itt szó motorkerékpárról?
Okés holnap átfaxolom!
Kérnék egy címet,vagy e-mailt,mert csak bentről tudom.Az itthoni NASA technikához sajnos nem értek,pedig megvan mindenem!
ez az oldal egy baromság, összekeverik a szezont a f@szommal.
megnéztem a www.magyarorszag.hu-n a hatályos vagyonadó törvény szövegét, és abban továbbra sem szerepel, hogy motorkerékpár után fizetni kellene. Az összes idei közlönyt átnéztem, egyikben sem találtam ilyen kihirdetett változást, márpedig a törvényt nem bírálhatja felül semmilyen egyéb jogszabály. Mr. Hayabusa ha tudod, juttasd már el hozzám a határozatot, amiben tájékoztatnak az adókötelezettségről!
Teljesítmény adót kell fizetni, eddig is kellett csak most emelték egy kicsit, de vagyonadót azt nem.
Aki kapott ilyen csekket,vagy felszólítást,az írja fel ide a fórumra!
Teljesítmény adóról beszélek!
Benne van a motorkerékpár is!én hinnék neked,de van egy kiegészítő cikkely is!Én is az általad leírtakkal érveltem...............
de várjál, mert teljesítményadót az önkormányzatnak fizetni kell, mint ahogy tavaly is, nehogy összekeverd azzal a vagyonadót. . .
volt már ilyen, aztán elnézést kértek a delikvenstől! ! !
2009. évi LXXVIII. törvény

az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról1

A Magyar Köztársaság Országgyűlése a vagyonarányos közteherviselés elvének fokozottabb érvényre juttatása érdekében a következő törvényt alkotja:

I. fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. § (1) Adóköteles az e törvény szerinti lakóingatlan, vízi jármű, légi jármű, nagy teljesítményű személygépkocsi.
.
.
.
2. § E törvény alkalmazásában:
.
.
.
13. személygépkocsi: a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény (a továbbiakban: Gjt.) 18. §-ának 3. pontja szerinti személygépkocsi;
(gépjárműadó törvény 18.§-ának 3. pontja szerint:
3. személygépkocsi: személyszállítás céljára készült olyan gépkocsi, amelyben - a vezető ülését is beleértve - legfeljebb kilenc állandó ülőhely van, ide nem értve az e törvény szerinti autóbuszt, valamint motorkerékpárt,)

és végül az V. fejezet:

V. fejezet

A NAGY TELJESÍTMÉNYŰ SZEMÉLYGÉPKOCSIK ADÓJA

Az adó tárgya, alanya, az adókötelezettség

29. § Adóköteles a 125 kilowatt teljesítményt elérő hajtómotorral rendelkező személygépkocsi, az OT betűjelű rendszámtáblával ellátott személygépkocsi kivételével.

Ezt az irományt nyomtasd ki és nyugodtan told a pofájába annak, aki azt mondta, hogy kell vagyonadót fizetni a motorkerékpárokra!
Csekkem is van!Most beszéltem velük!Minden típusú gépjárműre vonatkozik!
rosszul tudja, aki mondta/írta neked
Gratulálok!
Büszkék vagyunk rád!
Kedves Barátaim ,Ismerőseim!
Senkinek sem akarom elrontani ezt a napfénytől tündöklő napját,amikor Rabló-Pandúrt lehet játszani az M0-áson/akár 2 napon kersztül is . . /
De..................sajnos érvényes a teljesítmény adó a motorra is!
!
Ez 50pénz egy évben! KOMOLY!
Micsoda skótok!
megvolt az eslő guma csere a kékholdnál.
valóban gyorsak, ügyesek, korrektek!
köszi az ajánlást!
Egy akril kupát kap a nyertes... Az s1000rr meg marad az ábrándozás szintjén
Tényleg,mivel jár az első helyezés?