A rendszámmal rendelkező gépjármű után fizetendő teljesítményadó (régebben ez volt a "súlyadó") 2010-től mindenki számára nő.
Nem olvasol figyelmesen megint!
megnéztem a www.magyarorszag.hu-n a hatályos vagyonadó törvény szövegét, és abban továbbra sem szerepel, hogy motorkerékpár után fizetni kellene. Az összes idei közlönyt átnéztem, egyikben sem találtam ilyen kihirdetett változást, márpedig a törvényt nem bírálhatja felül semmilyen egyéb jogszabály. Mr. Hayabusa ha tudod, juttasd már el hozzám a határozatot, amiben tájékoztatnak az adókötelezettségről!
az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról1
A Magyar Köztársaság Országgyűlése a vagyonarányos közteherviselés elvének fokozottabb érvényre juttatása érdekében a következő törvényt alkotja:
I. fejezet
ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
1. § (1) Adóköteles az e törvény szerinti lakóingatlan, vízi jármű, légi jármű, nagy teljesítményű személygépkocsi.
.
.
.
2. § E törvény alkalmazásában:
.
.
.
13. személygépkocsi: a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény (a továbbiakban: Gjt.) 18. §-ának 3. pontja szerinti személygépkocsi;
(gépjárműadó törvény 18.§-ának 3. pontja szerint:
3. személygépkocsi: személyszállítás céljára készült olyan gépkocsi, amelyben - a vezető ülését is beleértve - legfeljebb kilenc állandó ülőhely van, ide nem értve az e törvény szerinti autóbuszt, valamint motorkerékpárt,)
és végül az V. fejezet:
V. fejezet
A NAGY TELJESÍTMÉNYŰ SZEMÉLYGÉPKOCSIK ADÓJA
Az adó tárgya, alanya, az adókötelezettség
29. § Adóköteles a 125 kilowatt teljesítményt elérő hajtómotorral rendelkező személygépkocsi, az OT betűjelű rendszámtáblával ellátott személygépkocsi kivételével.
Ezt az irományt nyomtasd ki és nyugodtan told a pofájába annak, aki azt mondta, hogy kell vagyonadót fizetni a motorkerékpárokra!
Kedves Barátaim ,Ismerőseim!
Senkinek sem akarom elrontani ezt a napfénytől tündöklő napját,amikor Rabló-Pandúrt lehet játszani az M0-áson/akár 2 napon kersztül is . . /
De..................sajnos érvényes a teljesítmény adó a motorra is!
!
Ez 50pénz egy évben! KOMOLY!
A teljesítmény adó nem újdonság... Csak most még pöccintettek a tételeken...