Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szerintem őt akarják vinni!( nem csodálom)
Nem hiszem!
Nekem is ez volt az első gondolatom! De akkor lehet mind a ketten szemetek vagyunk?
hát nem is az, hogy mikor tanulta...
én a kérdést sem nagyon értem... 17 éves csajszi 1000es motoron utast akar vinni....?
Most én vagyok a szemét?
Ez meg itt maga a törvény
46. § (1) Személyt szállítani csak a járműnek e célra kialakított álló- vagy ülőhely részén szabad. Álló utast csak autóbuszon, trolibuszon és villamoson szabad szállítani.

(2) Gépjárművel, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel - a (4) és (5) bekezdésben említett esetet kivéve - legfeljebb a jármű hatósági engedélyében feltüntetett számú személyt szabad szállítani. A szállítható személyek számának meghatározásánál a vezetőt is figyelembe kell venni. Két 10 éven aluli gyermeket - ha az általuk elfoglalt ülésen a gyermekbiztonsági rendszer használata a 48. §-ban foglaltak alapján nem kötelező - egy személynek kell tekinteni.

(3) Motorkerékpár pótülésén csak egy, a saját biztonságára ügyelni képes személyt szabad szállítani, akinek a lába a lábtartót eléri. A gépkocsi első ülésén csak egy személy szállítható.

(4) Tehergépkocsin - az (5) bekezdésben foglaltak kivételével - abban az esetben szabad a hatósági engedélyben feltüntetett személyek számánál többet szállítani, ha

a) a tehergépkocsi megengedett legnagyobb össztömege 3500 kg-ot meghaladja,

b) a szállított személyek számára megfelelően rögzített és biztonságos ülőhely van,

c) a rakomány a szállított személyeket nem veszélyezteti,

d) a tehergépkocsi össztömege - a rakfelületen szállított személyek súlyát személyenként 68 kg-mal számolva - a tehergépkocsi megengedett legnagyobb össztömegét nem haladja meg,

e) a tehergépkocsi rakfelülete nem billenthető.

(5) A fegyveres erők, a rendvédelmi szervek által üzemeltetett, valamint közveszély, elemi csapás vagy a vasútüzem biztonságát veszélyeztető akadály elhárításánál használt tehergépkocsin - a (4) bekezdés b)-e) pontjaiban foglalt rendelkezések megtartásával - a hatósági engedélybe bejegyzett személyek számánál több személyt abban az esetben is szabad szállítani, ha a tehergépkocsi megengedett legnagyobb össztömege a 3500 kg-ot nem haladja meg.

(6) Pótkocsin személyt szállítani tilos, kivéve

a) a járműszerelvény biztonságos közlekedése érdekében szükséges - a pótkocsi hatósági engedélyében meghatározott számú - személy szállítását;

b) a mezőgazdasági vontató első, nem billenő rakfelületű pótkocsiján - a (4) bekezdés rendelkezéseinek értelemszerű alkalmazásával - történő személyszállítást.

Teherszállítás
Hát aki nem ebben a században tanulta, annak megengedjük a kisebb felejtést!
Már a 125-ös topicban válaszoltam neki, de biztos nagyon érdekli!
Csak akkor minek kérdezi?
Valami olyasmi van meghatározva, hogy le kell érjen a lába a lábtartóra és biztonsággal tudjon kapaszkodni( nem szó szerint, de valami hasonló)
Nyilván el kellene olvasnom nekem is a KRESZ ide vonatkozó részét!
Megvan határozva hogy az utasnak hány évesnek kell lennie? egy 1000 motoron szeretnék utast szállítani. van valami hogy elmuljo valahány éves valahány cm?
De biztos nem olyan korán mint nekem! .
Sok sikert hozzá
Nekem is korán fog kezdődni a holnapi nap. Úgy néz ki, hogy most egy darabig távol leszünk egymástól. Megyek Germániába sofőrködni, majd megpróbálok kapcsolatban maradni veletek. Üdv mindenkinek.
Ne is mond

De vasárnap
Ripsz-ropsz vége a mai napnak, folytatás holnap reggel 5-kor
Sziasztok!
Szép Jóóóó napot Mindenkinek!
Na a ma délutáni gurulás veszélybe került, holmi sötét felhők miatt itt Tiszaújváros környékén
ZoliCBR!

Már csak az hiányzott volna hozzá, hogy még kapsz egy durrdefektet és rádesik egy orosz műhold :-)

Én kaptam el kulcscsonttal 160-nál egy nagy fekete madarat (rigóféleségnek titulálnám) három éve. Elég kemény volt, csak mentem a motorral, előre koncentráltam, mikor a perifériám szélén megvillant valami feketeség, aztán csatt a kulcscsontomon. Érzésre nagyobbat ütött, mintha egy jókondiban lévő ember ököllel izomból odacsapna. Azt hittem el is törött. Megálltam, megmozgattam, működött, nincs eltörve...ok... de a legrosszabb az az volt, hogy a madár belei, testnedvei rámfröcsögtek, a nyakamra, arcomra, egy benzinkúton fél óráig mosakodtam/mostam a cuccaimat. Estére szép nagy véraláfutás lett a kulcscsontom környékén. És ez csak egy rigó volt, mi van ha fácánt, galambot, griffmadarat kapsz telibe?!
Szép jó reggelt kívánok mindenkinek.