Ezt mondom. Itt a 32 de meddig? Most megveszi? Persze vegye meg ennyi pénzért ajándék. De ha júniusban kell neki új gumi és bigcartman éppen nem tud szállítani akkor te adsz neki a saját készletedből? 32-ért?
Ezt sosem vitattam csak nem tudsz olvasni. Az 1 körre számított költség sokkal magasabb lesz új gumival. Ennyi. És ne a 32000Ft os bigcartman-féle gumival példálózz mert az ritka eset. Ha ThomAce elmegy új gumit venni akkor azt mondják neki 47000Ft +ÁFA.
kevered a szezont a faszommal Nem mondtam sose hogy használt gumival nem lehet jó időket menni, nem értem honnan a rákból keveredik ide. Én azt állítom hogy használt gumival ugyanazon a személy kevesebbet megy el mint újal. Tanulj kicsit fizikát, látom kimaradtál pár óráról ÖSszefoglalva: mindenki azt vesz amit akar
Ezt magyarázd el annak a 30 pályamotoros haveromnak (nem merszesek hanem mondjuk a Bérczi klánnak) akik használt gumival mennek évek óta. (1:57-et nem 2:10-et). De egyébként engem úgy sem fogsz meggyőzni a többiek meg majd eldöntik mit hisznek. Abban biztos vagyok, hogy ha új gumit vennék kevesebbet tudnék pályázni.
látom csak rombolod az imidzsed. Sebaj. Akkor segítek neked mert látom a matek meg a fizika nem megy.
mennek 20 kört az új gumival, kopik x mennyiséget.
X = 1.53-as idő
szerintem én a 2:10-emmel nem x-et koptatok, hanem csak x/2-őt. Tehát amint írtad is, ami a versenyzőnek 20 kör, nekem 40. Az nálam kb 2 pályázás. Namármost 2 pályázásnyi réteg már le is kopott a csodálatos használt gumiból. Tehát míg egy újal mondjuk elmegyek 5 pályanapot, egy használttal csak 3-at tudnék. Elég tetemes a különbség.. Sajnos kedves barátom, ebből nem fogsz kijönni jól sehogy LEhet venni használt gumit, rövidtávon talán még megéri, de hosszabb távon már korántsem..
Akkor elmagyarázom, hogy gyengébbek is megérttsék. A zsír új SC2 jó 1:51-es körre a ringen. 20 kör után már csak 1:53-at lehet vele menni. Na most 1:53-al te az Alpok Adrián nem állsz dobogóra. Ezért a profik eladják. Tutis barátom te hány másodpercre is vagy az 1:53-tól? Egy ilyen használt gumi pontosan 20 körrel bír kevesebbet mint az új. Persze a mi köreinkbe ez lehet, hogy 40. Amúgy meg várd majd ki mindig a 32 000Ft-os új supercorsát. Mondjuk azért megkérdezném előtte, hogy mikori évjárat.
Egyébként meg gumi kérdésben nem rémlik, hogy valaha is lett volna igazad BT16.
persze persze én is hallottam már ilyen mendemondákat hogy a használt gumi pont annyit bír mint egy új De akkor magyarázd meg nekem hogy hogy lehetséges az hogyha vesznek két egyforma gumit és egyikkel mennek 20-30 kört és úgy teszik fel egy másik motorra, a másikat meg újonnan teszik fel a motorra, akkor mindkettő még ugyanannyit megy el.. Mintha a használt az első 20 körben nem is kopna! Pedig ezeket a gumikat általában elég komoly köridővel rendelkező pilóták szedik le! Érdekes nem? Lehet ezek a pilóták úgy tudnak menni a gumival hogy nem is kopik! Érdekes módon mindezek ellenére eladják, mert nekik már nem jó, ki tudja miért, az ok rejtélyes és ismeretlen!
Szerintem itt kéne abbahagyni míg le nem rombolod az imidzsed amit felépítettél.. Ne akard megmagyarázni hogy a használt gumi annyit bír mint az új
A végén még megmondod hányszor cserélek gumit évente. A Bartha Lacitól még nem vettem olyan gumit ami ne bírt volna ki min.4 pályanapot de inkább 5-öt. Tavaly 5 hátsó gumi használtam el a 22 pályanapon. Meg van az első amin nem látszik, hogy használtam.
A középen kopásról nem tudok szólni. Ez így összesen 91 000Ft a gumis munkabérével együtt.
Hááát, akkor azt asztán már nem is tudom......de most nem is írom le mert itt az asszony mellettem és lehet kidobna, ha hasonlókat írnék neked is mint bringának.....
A csajok nem értik meg ezt, hogy A MOTORÉRT BÁRMIT......
Na megyek tényleg aludni, holnap majd megbeszéljük....
Apám, most kurva nagyot tévedsz. De sebaj, néha ez is előfordul... a supercorsa 32 ezer a lenti ár szerint. újonnan. Én egy új gumiba 5 pályanapot tettem, (kb 100 kör) utcai használattal együtt 4ezer km-nél tartok, és még középen van rajta kb 3 mm minta..
Akikkel járok pályázni, 2 pályanap alatt kuka a gumi. Ez átszámolva annyit tesz hogy 2 gumit használ el míg én 1-et. 2 használt hátsó meg legalább annyiba van, sőt többe mint egy új hátsó. Akkor meséld már el drága nagytudású tévedhetetlen barátom, miért is vegyen egy használt gumit az ember? csak hogy többet járjon gumishoz? Más levetett cuccát hordja? Vagy van más indok is?
Sokkal többen vannak mint hinnéd. Meg vannak akiket szponzorálnak. Én mindenesetre 4 éve nem vettem új gumit és jó ideig nem is fogok. Az utolsó új gumimon még 3mm-es minta volt amikor 2 szöget kapott be 1 hét alatt. Nem volt vicces.
A nagy pályamesterek, akiknek telik rá jobban, azok megveszik az új gummákat......majd belecsap 30kört és hogy azért nem menjen kárba odaadja nekünk bagóért.
Neki van pénze elég, tehát nem kenyérre kell neki, viszont azért vissza kap egy kis pénzt.
És aki kibaszottul jól jár, azok mi vagyunk, akiknek jó a használt is!
Márha nem halászná el előlünk az összeset szobabringa, aki szerintem 150.000km-ig rakja tele a gépet 2010 végére....
Bár én most inkább fényezem az seggét és csókolom a lábnyomait a szobabringának, mert ígért nekem egy Dunlop Gummát ocscsóóón...
Ez megér egy pár seggpolírt...
Honnan? Pályáról. Aki 1:55-öt megy a Hungaroringen az nem koptatja szövetig a gumit hanem megy vele 40 kört és adja el mert már nem jó neki. De a még gyorsabbak 20 kört ha mennek vele.
Ezt már rég meg szerettem volna kérdezni.Ki vesz új gumit majd 70-80-90%-osan eladja az eredeti ár töredékéért?
Mert mindenki használtat vesz vagy az újat szövetig koptatja.Akkó honnan a használt?
mennek 20 kört az új gumival, kopik x mennyiséget.
X = 1.53-as idő
szerintem én a 2:10-emmel nem x-et koptatok, hanem csak x/2-őt. Tehát amint írtad is, ami a versenyzőnek 20 kör, nekem 40. Az nálam kb 2 pályázás. Namármost 2 pályázásnyi réteg már le is kopott a csodálatos használt gumiból. Tehát míg egy újal mondjuk elmegyek 5 pályanapot, egy használttal csak 3-at tudnék. Elég tetemes a különbség..
Egyébként meg gumi kérdésben nem rémlik, hogy valaha is lett volna igazad BT16.
Szerintem itt kéne abbahagyni míg le nem rombolod az imidzsed amit felépítettél..
A középen kopásról nem tudok szólni. Ez így összesen 91 000Ft a gumis munkabérével együtt.
A csajok nem értik meg ezt, hogy A MOTORÉRT BÁRMIT......
Na megyek tényleg aludni, holnap majd megbeszéljük....
Akikkel járok pályázni, 2 pályanap alatt kuka a gumi. Ez átszámolva annyit tesz hogy 2 gumit használ el míg én 1-et. 2 használt hátsó meg legalább annyiba van, sőt többe mint egy új hátsó. Akkor meséld már el drága nagytudású tévedhetetlen barátom, miért is vegyen egy használt gumit az ember? csak hogy többet járjon gumishoz? Más levetett cuccát hordja? Vagy van más indok is?
Az már gondolom nem jóóóó....
Na lefekszem.....holnap megint meló.....
Reggel majd leszek....
Jó éjt nektek és további jó fórumozást...
Neki van pénze elég, tehát nem kenyérre kell neki, viszont azért vissza kap egy kis pénzt.
És aki kibaszottul jól jár, azok mi vagyunk, akiknek jó a használt is!
Márha nem halászná el előlünk az összeset szobabringa, aki szerintem 150.000km-ig rakja tele a gépet 2010 végére....
Bár én most inkább fényezem az seggét és csókolom a lábnyomait a szobabringának, mert ígért nekem egy Dunlop Gummát ocscsóóón...
Ez megér egy pár seggpolírt...
Mert mindenki használtat vesz vagy az újat szövetig koptatja.Akkó honnan a használt?
GRATULÁLOK A GYÖNYÖRŰ VAS-hoz, nagyon vigyázz rá, és balesetmentes, kilóméterekban gazdag, olcsó bezzinárral megáldott közlekedést kívánok NEKED!
Irígykedem nagyon a FULL-os ruhádra....nagyon frankó...., én is ilyenre gyüjtögetek
Bármi gondod, kérdésed van, akkor itt azt megválaszolják neked a rutinos rókák, és bárki, aki otthon van az adott témában!
Üdv. a Gixercsaládban Cimbi!