Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kuka gumikkal 4000km?
250es ETZ-vel?
A busa egy új 211GP-n kb 3500 km alatt eltünteti a mintát.....persze ha nem gyengébb a busa mint az én ezresem
Nekem ennyi volt a max amit ezek a superkategóriás gumik bírtak,de most rátaláltam a megoldásra, GP Racer ...és ezt ajánlani is tudom a busára!
Szevasz!
az iróniád miatt nem igazán tudom eldönteni, hogy akkor most melyikre mit mondasz
ki mondta, h én akkora motoros vagyok?! a kóstolgatásodat betudom egy bemutatkozó "sziának"...
Há má kurvára hiányoztál Szobacicus?Mizújs?MIkor látunk?
Szeretnék hozzászólni a gumiválasztáshoz, pártatlanul.
Előzetesben szeretném megjegyezni hogy a fórumon általában mindenki a saját lovát dícséri, ez persze nem rossz dolog, de én kicsit objektívebben közelíteném meg a dolgot.
Kezdeném azzal hogy a D211GP mintás versenygumi. Sokan használják utcán, mivel utcára is homologizált gumiról beszélünk. Azért ne felejtsük el, hogy ezt a gumit versenytempóra tervezték. Üzemi hőmérséklete ezáltal magasabb egy átlag utcai guminál. Ez nyáron nem tűnik fel, hisz nyáron az aszfalt hőmérséklete is magas, éjszaka nem tud úgy lehűlni, stb..
A mostani rosszabb idő beköszöntével megváltozott a helyzet, erre azért figyelmeztetném minden GP211 tulajt.
A motorgyártók nemhiába csinálnak különböző típusú gumikat, egy gumi nem lehet penge utcán és pályán egyaránt, hisz a máshogy használjuk őket. Nem hinném hogy pl egy feleségnek, aki városban feltehetőleg a kressz szabályainak megfelelő tempóban közlekedik egy pályán elit kategóriába tartozó mintás versenygumit kellene használnia. Én utcai tempóra sose tennék fel versenygumit, főleg nem olyan szerettemnek akivel együtt akarom leélni az életem és nem egy árokból akarom kikaparni a testét.
Persze a pályanapokra elcsent motorozási alkalmakra a D211 a legmegfelelőbb gumi..De ez csak sajna az egyik véglet. Ezáltal azt kockáztatod hogy az utcai körülményekre nem a legmegfelelőbb gumit választottad.
Utcára elég sok gumit lehet használni, persze ezek meg pályán nem hozzák a kívánt hatást.
Sok utcai gumis motorost láttam már traileren, amiből megtanultam hogy egy full utcai sportgumit sose javasoljak pályára. Sajnos az utcai gumik hamar túlmelegszenek pályán, és ez nagyon meg tudja bosszulni magát..
Neked a megoldás szerintem a félig pálya/félig utcai gumik lennének.
Márkánként eltérő nevük van, Bridgestone-nál a racing street-ek, dunlopból a gp racerek, stb..
Ezen gumikat a gyártó kifejezetten azért gyártja hogy utcán és pályán is lehessen velük biztonságosan motorozni. Persze mindkét oldalon van ezektől jobb teljesítményűek, de azok a gumik csak egyik terepen jók (utca vagy pálya).
Személy szerint próbálkoztam én is utcán pályagumival, és pályán utcai gumival.
Pályán az utcai gumi szerintem 5 kört bír. A többi az már kockáztatás.
Viszont egy mintás pályagumi se jó reggel munkába indulásra tapasztalatom szerint.
El kell még először dönteni hogy új vagy használt gumit veszel. Ebbe én nem mennék bele, sokan tudják hogy én a használt gumi ellen vagyok, de nagyrészt azért mert én a motorozást próbálom a pályára orientálni, csak ritkán gurulok közúton, ezért nekem fontos hogy szélen minél több hús legyen a gumin.
Szóval ha döntöttél, akkor nézd végig a gumipalettát, mik jöhetnek számításba. Esetleg írhatsz a magyarországi forgalmazóknak, akik szíves örömest segítenek kiválasztani a megfelelő gumit a termékpalettájukból.
Annyit mondom azért tarts szem előtt hogy merőben eltérő felhasználási területre keresel megfelelő gumit. Ez a legnehezebb kategória a gumigyártóknak, mivel nagyon eltérő körülményeknek kell megfelelnie a gumiknak.
Szeretném megjegyezni hogy ez csak az én véleményem. Vannak itt penge motorosok akik versenygumikat használnak utcán, és mást fel se tennének. Hallgasd meg az Ő álláspontjukat is, aztán mérlegelj. Döntened úgyis neked kell.
Ui: Pirellikről nem tudok nyilatkozni, pirelli gumit még nem használtam, ezért nem akarom se cáfolni, se megerősíteni kolléga dragonos ajánlását. Annyit hallottam a gumiról hogy utcán a széle nem szeret nagyon tapadni, kicsit csúszkálós..
Szia,
most mé' mondod ezt? Ha visszateszem az aksit és megyek egy Szfvár Nagykanizsa Debrecen karikát meglehet idén akár a 700 km is.
már megint esik ... :(
Szia!
Használsz...háháháááá... , inkább csak fenn van a felniken... Lassan cserélni kell, mert leöregszik a motorodról..... ,
Pöcshab!
Csá!
Gsxr600 -ra csakis Bridgestone BT014 -et szabad feltenni, zsír állapotút, azzal télen is lehet menni hóban fagyban nyélenlapon mindenhol....és kibír vagy 13.000 km -ert persze akkor, ha nem használod. Ha húzod neki, akkor is kibír vagy 5000 -et.
A dunlop az szar.. nagyon koptatja a lábtartókat.....és balesetveszélyes is, mert gyorsan melegszik, és jól tapad, emiatt mindenhol tudsz vele menni gyorsan, még kopott állapotban is visszajelez, mielőtt kimegy alólad a motor! Emiatt nem ajánlott.....meg különben is a gyártó által preferált gumikat kell használni...nem amit itt, meg máshol ez a sok hülye motoros mond! ,
Különben is minden motoros fasz! Az összes!
Te meg ha akkora motoros lennél, már rég tudnád ezeket a dolgokat, és nem kérdeznél ekkora homályokat..
pirelliből melyik?
Szia,
én egy "elavult" Metzeler rennsportot használok.
tapasztalat: szárazon szereti / bírja ha hajszolják, viszont a nedves körülmények megtréfálják. Kopós ragadós, reális áron beszerezhető gumi. Pályán is megállja a helyét, bár szerény tempóm ellenére a célrarában (Hring) néha elindul a hátulja.
A D211 Gp valóban fain! Meg frankó az is amit leirtál. De bizony ennek is vannak hátrányai. Én mondjuk a pirellire szavaznék, mindkettőt használtam. Az is igaz hogy a dunlopba több a hus.....

DE!

A dunlopnál nem tudod mikor fogy el a guma! Egyszer csak kibaszottmód elkezd csuszni! Na és akkor van az, hogy vagy fogod....vagy hasalsz! Mellesleg a pirellivel jobbban kontrollálható a vas, és mindig érzed mikor mit fog csinálni....
Sztem mindenképpen 2:30 feletti időkhöz.....
De az is élvezhető!
jól hangzik
az nem gond ha kopik, csak fogjon is.

a beszerző helyed publikus? párban mennyiért lehet hozzájutni és az h használt kb milyen állapotot takar, még mire elég?
Hát annyit mondok, hogy a márkakupákon használják ezeket a Dunlopokat! Jómagam egy Yamahás pilótától szerzem be a használt Dunlopokat.
Hogy pályán mennyit bír ki, azt a töbiek majd elmondják... Közúton meg az egyik fórumtársunk a kuka állapotú D211GP-jeikkel 4 000 kilómétereket elmegy.

De örök igazság: Ami tapad, az bizony kopik is!

Még hozzáteszem a többiektől hallott véleményeket is: A Dunlop D211GP azért jobb, mint például a Pirelli Dragon, mert ha a Pirelliről eltűnik a minta, akkor ennyi volt. A D211GP-ben a minta alatt van 2-3 mm hús! Úgyhogy továbbra is tapad! Na, az ilyen kuka állapotú gumákat használja el az előbb megemlített fórumtárs.
Atix, márint XX Milkát?
amúgy a kérdéseim ugyan azok, pálya és közúti futás teljesítménye? pályán milyen tempóig ajánlható?
köszi, azért a nagy dögöt is lehet ide-oda pakolgatni

Dunlop D211GP?! hmm... futásteljesítmény közúton/pályán?
pályán milyen tempóhoz elég?
Sztem Milkát kérdezd!
De sztem Ő is a Conti Road Attacot ajánlaná! Amugy 1-2 Másodpercet simán fogsz még ha a féktávok is okésak lesznek!
Pádre... Maga hogy bírja azt az irgalmatlan csatahajót úgy lefektetni? Minden tiszteletem

Dunlop D211GP Sokan használunk ilyen gumit a fórumban
sziasztok!

a segítségeteket, véleményeteket kérem. egy teljesen gyári k5-ös 600as gixert kellene felgumizni úgy, h multifunkciós legyen

a baj az, h alapvetően utcai motorozásra használná asszonypajti, én csak pályanapok alkalmából nyúlnám le tőle a gépet , szóval utcai és pálya használat mellett (fogalmam sincs, h miket mennék vele, busával most tartok 2:11.6-nál, de itt már a gép korlátaiba ütközök, nem tudom tovább dönteni mert felfekszik stb.) is meg kellen állnia a helyét

javaslatok?

előre is köszi
Lehet nálunk is... Jobban érdekel a verseny, mint az időmérő
Nálam még vagy- vagy, de valószínűbb a vasárnap
Balassagyarmatra megy valaki a hétvégén? Én megyek unokabátyámmal, szombaton.
Szevasz Péter!

Mivel érthető okokból nem tudtál megjelenni a ma esti gólzáporos tornán, elmesélem neked, hogy hogyan küzd a fiatal csapat GixxerPeti nélkül!
Csapatunk morálisan eléggé összeomlott, néma csenddel tettük tiszteletünket az öltözőben, mivel Gyanús Lali unokatesóját tegnap eltemették. Lali elmesélte, hogy a srác hogy nézett ki, ráadásul új eseményeket is mondott az incidensről, hát én majdnem behánytam. Nem a legjobb kedvünkben léptünk pályára, ellenben az öregekkel, akik kicsattantak a jókedvből.
Már a mérkőzés elején lehetett látni, hogy a rutinszerű, kőkemény csata helyett a pályafutásunk legkomolyabb futballháborúja készül kitörni. Csapatunk soraiból Szabolcs hiányzott, helyére egy hónap kihagyás után visszatért a Szomszéd. A másik oldalon Menyus nem jelent meg, viszont helyére egy fiatal srác, Puyol érkezett. Menyus, vagy Puyol... Ha választani kéne, előbbivel csatázok szívesebben. Puyol mellett Roli, Főnök, Jenőbá', és az Öreg lépett pályára, egyikük cserepadon ült, tízpercenként cseréltek.
A mérkőzés első félórája után 0:4-et mutatott a képzeletbeli eredményjelző, ez rá is nyomta a bélyegét az addig lefolytatott játékunkra. Majd kinyitottam a gólcsapot, Gyanús Lali vágott egyet, aztán Szomszéd fél év gólcsend után klasszikus mesterhármast szerzett! A gólok oda-vissza pufogtak, a játék irányítását hol az öregek, hol mi vettük át. Jómagam remekül éreztem magam a pályán, mert simán felvettem a harcot az NB2-es ifiben harcoló Puyollal, és Rolival. Magam is mesterhármast szereztem a meccs végére. A meccs hajrájában óriási dugót ragasztottam Főnök kapujába, körübelül félpályáról, az oldalvonal mellől, az ifistákon ment át a laszti. Ezzel be is állítottuk a 7:7-es döntetlent. Örülök azért a 7:7-nek is, de a győzelem íze jobban esett volna. Egy olyan csapat, amely a mérkőzés eleji romjaiból támadt fel, képes volt kiharcolni a döntetlent, kijátszani az ellenfelet, hajszál híján majdnem megszerezte a vezetést.
Jövő héten ismét pályára lépünk. A csapat nagy része vár vissza téged! Kell egy TANK, aki Szomszéddal együtt szétrobbantja a betonvédelmet, hogy mi, kicsi pöcsök megszórhassuk az ellenfél kapuját!

Zászlónk Kupára beneveztem a csapatot, a jelenlegi fix indulók: Szomszéd, Főnök, Jenőbá, Bomb Iván, és én. Kapust behálózása folyamatban van. Szeptember 26.-ig van időd eldönteni, hogy jössz-e, vagy sem. Mindenesetre szeretnénk a hadrendünkben tudni!
Suzuki FI Tuner Pro AKCIÓ!

- Suzuki FI Tuner Pro készülék
- Beszereléssel
- Komplett fékpadi beállítással (11 gázálláson 500 fordulatonként)
- A végén egy teljesítmény-mérésselt

Akciós ár: 60.000HUF

Suzuki FI Tuner Pro:
- Injektor hangoló
- 11 gázálláson
- 500 fordulatonként
- 3 térkép kezelése (MAP1, MAP2, Zero Map)
- összes injektor vezérlés
- majdnem az összes injektoros suzukiba kompatibilis
- egyszerű beszerelés
- kicsi, kompakt méret
- legjobb ár/érték a piacon
- 5 év garancia a készülékre