Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

busa mostantól marad minden másra (na jó, biztos kiviszem még párszor ringre), pályázni meg gixer.

ma du úgyis intézek vmit, vasárnap a VEM-en már ki akarnám próbálni, szóval majd rögtönzök valamit
Jaja, amúgy is minek kérdezel ilyeneket, és busát se vennék pályára pl :) Na jó gumivásárlást :)
hah, jól felkavartam az álló vízet
akkor most ennyi javaslat után már csak meg kellene találni a tutit
ja-ja.
A lényeg: nekem a mintás pályagumi vált be utcán, és pályán is. Viszont én pályára gumizok, tehát ugyazt a gumit nem használom pályán, és utcán is.
nekem meg lemaradt az eleje, szóval csak szólni akartam hogy a mintás versenygumit állítod a mintás versenygumival szembe, de látom már korrigáltál :)
"azokat amilyen gyorsan lehetett ledobtam"

sorry, nem tudok így reggel fogalmazni...
umival az egyik mondatodban, de értjük a lényeget :) Amit felsoroltál az sima sportgumik amúgy, azokat én nem tenném fel vegyes használatra.. :)
"annál 15 fok felett NEM fog visszahülni ANNYIRA egy mintás pályagumi!"
Nem akarok belevau, de tapadás szempontjából (élettartamot, árat, nem figyelembe véve), tartós 15 foktól a mintás pályagumi (D209, D211, Diablo Supercorsa, stb...) a legjobb utcára. Aki sportosan közlekedik, nem derékszögben fordul, és nem csak 6-7,000-ig forgatja a motort, nem ijed meg ha kicsit mozog a hátulja, annál 15 fok felett NEM fog visszahülni ANNYIRA, mint egy mintás pályagumi! Egy Sportec, Pilot Power, Qualifier, Corsa III, stb... nem tapad úgy. Amik az eddigi spormotorjaimon gyárilag fent volt gumi (új korukban), azokat amilyen gyorsan ledobtam, mert az én stílusom mellett bizonytalannak éreztem őket, és kevésbé tapadtak. Természetesen normális nyomásra fújva, normális keveréket választva. De ez csak én személyes, szubjektív véleményem. Egy kezdőnek, economy motorosnak, lánynak bőven jó egy sportgumi.
A 211GP racer amúgy sokkal jobb mint a 209Gp racer. Azaz én jobbnak éreztem. Kiszámíthatóbb gumi. Persze ezt pályán lehet érezni. Utcán ebből vajmi keveset lehet észrevenni...
szerintem veszélyes életet élsz a vágott gumival, de Te tudod..Én is használtam már vágott slicket, de soha többet. Volt egy elég szép balhém egy "gumissal" aki szépen szövetig vágta a mintát bele, és még neki állt feljebb, hogy dehát az jó, meg megvan az 5mm profilmélység..
elől M, hátul E
Eddig csak a drága penge gumikat mertem feltenni, úgy gondoltam akkor biztonságban vagyok, most először van, hogy lentebb raktam a lécet.
Pályán nem járok,de a kanyargós utakon annál inkább,ott versenyzős a tempó,és az általában két személlyel. Majrécsíkom fél centis, így kb tudod hova tenni a stílust.
Tavaly 13.000.km került a motorba, így elegem lett a 3000 km alatt elfogyott gumikból!
kb 2000 km van eddig a 209 racerekben, éppenhogy látszik kopás,én utcán különbséget nem érzek a jobb gumikhoz viszonyítva, döntögetve is ránthatom neki, teljesen meg vagyok vele elégedve.
Legközelebb a 211 racert akarom kipróbálni...
Pontosan, bár irtam hogy vágva. 3 ezrenként cserélem az igaz. De nincs gumi ami akkora biztonságot adna száraz aszfalton mint pl.ez. Lehet hülyének nézni, meg röhögni rajta...nem Te vagy az első.
Mellesleg megemlitem évi 50 ezret megyek csak ezzel az év 365 napján.....aki ismer tudja. És baromi jóba vagyok a gumisommal.
utcán is megyek azért, ezért kell a kompromisszum. persze hozzáteszem hogy a GP racerrel nem lehet úgy menni mint a sima GP-vel pályán, de valamit valamiért..
Neked meg nem fainak ezek az utca versenysportraceres gumik, mert olyan kis időhajhász vagy.... Sztem pályára csak versenygumát...
tehát ha jól értem, akkor utcára is versenygumit ajánlasz? Hát felőlem nyugodtan..:) Pirelli Superbike Diablo nem slick gumi?
Én fogalmaztam rosszul..sorry! Versenygumiról beszéltem...
Futásteljesítményben nem tudok nyiéatkozni mert mindig eladtam eddig minden gumimat mielőtt teljesen kuka lett, de 4-5 pályanapot mentem velük mielőtt eladtam őket. Racerből M-eset használok.
Ez is egy vélemény :) Csak kevered a sportgumi meg egy mintás versenygumi fogalmát, de sebaj. Utcára sportgumi, egyetértek. Pályára mintás versenygumi. De a kettő nem ugyanaz. :)
Azért ez Te sem gondolod komolyan ugye? ,,főleg nem egy szerettemnek....."
Nyilván sokkal jobb meg rutinosbb motoros vagy nálam. Főleg ha pályán motorozol akkor meg Neked kéne legjobban tudnod, hogy az esőt leszámitva a sportgumánál jobban semmisem tapad. Nyilván nem slick állapoturól beszélek, de utcán sincs gumi ami jobban tapadna mondjuk egy Pirelli Superbike Diablonál. (természetesen mintásra vágva) Legyen +30 fok vagy -10. Sőt jobbat mondok. -5 fokban indulásnál hidegen is jobban tapad, mint a bemelegitett utca bakelitek. Nyilván nem 2,8-ra fujva.....
gp racerből melyiket nyúzod? S, M, E?
mit mész vele és mennyit húz ki?
SPIDI!Tudod mi van holnap?újpest-FRADI!
Super corsa diablo!
Az tuti mindenhol!
Utcán is,pályán is,Kertben is
Fordítom a nyelvet : azt mondja vegyél két garnitúra gumit,egyet utcára,egyet pályára .....vagy GP racert, az jó mindkettőn,de nem a legjobb sem pályán,sem utcán /mondjuk ezt nem értem,utcára miért is nem a legjobb?/
köszi Tutis!
igen, vegyes használatra választani a legnehezebb, mert a gumi vagy erre vagy arra van leginkább kihegyezve.
természetesen a gumi is olyan mint az olaj... mindenkinek más jön be csak gondoltam mégis informálódok egy kicsit itt is.
még nem tudom mi lesz, nyilván nem akarom, h csajom közúton össze vissza csúszkáljon, de nem tudom pályahasználatok alkalmával megoldani az átgumiztatást, szóval marad valami arany középút.
meglátjuk...