Igen csak ugye idén volt más dolgom is, mikor meg mégis jó lett volna már nem volt hely............
ebben semmi lecseszés nincs részemről! De az tény hogy szívesen elmennék veletek.
A kanyargást lehet hogy még ki is hagynám, hisz nem kockáztatom a paripámat:-)))))
A mocihoz kaptam egy ingyenes Hungaroringes oktatást is - gondolom tavasszal szólnak majd........
Oda is elmegyek - hátha, de számomra túlzó dolgokba ott se fogok belemenni.
Bár ugye az itt nyilvánvaló hogy az Én stilusomhoz főlösleges az ilyesfajta "technika".........
esetemben nincs sorrend - azt csinálom amit szeretnék az adott pillanatban - ÉS - lehetőségem van rá!
Megnősültem (de minek?)
Jött a lányka.....
A panelt - kertesre cseréltem.....költözés......
És meghülyültem:-)))) Jött a motorozás 25 évesen...........
Most pl gyüjtök 1000-rel ezért se nagyon pörög a vekker a verdán..............
Mire?
- kellene ugye 2 doboz, hiszen utassal 3 napra már nem megyek el nélküle, hiszen száraz ruha MINDIG kell:-)))) Főleg a velem túrázóknak:-)
- A teraszt szeretném beépiteni.....ez kb 2-300.000-ből valósítható meg......szóval az várhat:-)
- Most épp azon agyalok hogy valami NORMÁLIS garászt kellene varázsolnom, ahol elférek......ez is olyan 100.000ból hozható ki.........
Szóval épp ezért ondtam hogy lehet hogy idén hanyagolom a nyári túrát, mert másra is elmenne a pénz.......és az a "MÁSRA" az ugye megmarad, használom....stb.....
Ergo való igaz, hogy sorrend van - de ezt az ember MAGA alakítja:-)
Te már megint megragadtál egy szónál.....komolyan mondom ilyenkor a 8 éves lányomat is komolyabb embernek nézem:-))))
Vazze:-)
Értsd már meg amit mondani akarok! Most mondom el utoljára - mert ehez most kibaszott fáradt vagyok.
Nem azt mondam hogy Te is ezt csinálod, mint ahogy azt se mondom hogy minden vállalkozó lop, csal, hazudik.......de sajnálatos tény hogy nem a MELÓS embernek van zsetonja, ideje.....
EGY "válalkozó" ugye kiadja a melót a beosztotnak azt hajrá.......
Egy "válalkozó" megfogja a bankártyát és hajrá........
egy melós örül hogy a hónap végén még van mit az asztalra tennie......
egy melósnak évente X nap szabija van (nekem 23db)....vagyis nem mehet el 3x 2 hétre nyaralni, síelni...stb.
Természetesen Te is hajtod a lét.....de azért nálad NYOMA van!
4 éve ismerlek és azóta 3 motort vettél KP-re.....(Persze ugye a 4.-et nem írom, hiszen a 2.-at eladtad és ugy vetted a 3.-at - ott eladtad a Gs-t és úgy vetted a Yamahát).....ergo ez neked benne van X FT-ba............(emlékeim szerint 2,3 milla)
NO!
Most vegyél PL egy általános HD-st! - Hiszen itt se mindegyik magamutogató majom
Nem egy meló sfog venni egy 4-5-6-7-8 MILLIÓS motort......és ráadásul Nem ő fogja szobadísznek használni:-)))))
és a POÉN? Az ár tartalmazza a 14 éjszaka szállást, új Harley Davison motorkerékpárt (a modell választható), korlátlan km használatot, vacsorát a megérkezés és elutazás napján, bukósisakokat, transfereket, angol nyelvű túravezetést, kisbuszt a csomagoknak, sofőrt, tartalék motorkerékpárt, motorkerékpár helyett kabrió autót (ha nincs motoros jogsid, de szeretnél jönni), nemzeti park belépőket, repölőjegyet Budapest - Chicago - Los Angeles - Budapest útvonalon.
Az ár nem tartalmazza az egyéb étkezéseket, benzint, esetleges parkolási díjakat.
Szerintem ezek a gyertyák olyan motorokhoz valók, amelyeknek az égéstere ezekhez van kialakítva. Például az ALFA ROMEO-knál egyes típusokhoz ilyen gyertya dukál... de annak olyan is a hengerfeje. Nagyjából ez lehet a használat korláta.
Viszont, amiért parasztvakítás az én eszem szerint (majd valami elktromos Dawntez megaszondja a tutit), hogy az szikra a legkisebb ellenállásnál húz át. Ha van három elektródád és a gyertyában csak egy szál van középen, szikra csak egynél fog létrejönni... tehát minek a kettő-három?!
Szerintem ez teljesen reális... Egyébként pedig nem karbis motort nem lehet forgalomba helyezni, hanem olyat, amely nem teljesítik a jövőre motorkerékpárokra érvényes környezetvédelmi előírást, magyarul a károsanyagkibocsájtása nagyobb, mint a megengedett. ÉS ezt már nem lehet porlasztóssal teljesíteni, ennyi. Ellenben tudomásom szerint minden motorra az az előírás vonatkozik, ami a gyártási évben volt érvényes, így egy 2004 -es karburátorost, amit pl németországban vettél, simán forgalomba helyezhetsz.
Valami fantázia biztos van benne, gondolok itt az optimális égésre, stb stb. Van 3 elektródás is.
Azért sztem nagy dolgot ne várj tőle: teljesítmény, ilyesmi.
A Daniék már törik a fejüket hogy mi legyen jövőre sok ötlet van majd szelektálunk ha lesz időnk. Valszeg tavasszal lesz egy rászoktató motorozás. Kcsit kisebb akcióval mint az 1. StopMotorosNap volt. A többit még nem tudjuk ill ez se biztos. Ezek csak ilyen belső félhivatalos infok. De amint lesz vmi kaptok értesítőt róla! Még a rend éber őreivel is egyeztetünk ezügyben.
fiúk, lányok! Használt már valki ilyesféle "tuning" gyertyát? Állítólag optimálisabb robbanás hullám keletkezik, több irányban terjed, több elektróda, stb. Ez mókus vakítás vagy van valakinek objektív tapasztalata? (lóerő, fogyasztás, végsebesség, stb. növekedés/csökkenés)
Blue ismered azt a Rolling Stones számot: nem kaphatsz meg mindent amit akarsz, de ha keményen akarod meglesz ami kell- valami ilyesmi. vagyis addig nyujtózkodj.....
Szoval a neked fontossági sorrend szerint költekezz! Neked fontos volt: feleség, gyerekek, ház, motor, turázás stb. Másnak más a sorrend.
Egyébként biztos hogy van vállalkozó akinek nem gond 400 e Ft, de attól hogy a kezében forog 1-2 millió még nem biztos hogy ki is veheti a vállalkozásból.
Hiszen nekem specc SOHA nem volt és nem lesz 1 milkám egyben............
vagyis nem tudok mást csinálni - s SOKAN nem tudnak - mint hogy hitelre veszik meg a gépet.
Mellesleg nem hinném hogy sokkal többet fizetnék így.....hiszen most fizetek 12-13% kamatot - annyit meg romlik a forint is........
A különbség?
Ma felülhetek a motorra - ellentétben azzal, hogy majd 10 év múlva, mikor összejött a pénz.
ebben semmi lecseszés nincs részemről! De az tény hogy szívesen elmennék veletek.
A kanyargást lehet hogy még ki is hagynám, hisz nem kockáztatom a paripámat:-)))))
A mocihoz kaptam egy ingyenes Hungaroringes oktatást is - gondolom tavasszal szólnak majd........
Oda is elmegyek - hátha, de számomra túlzó dolgokba ott se fogok belemenni.
Bár ugye az itt nyilvánvaló hogy az Én stilusomhoz főlösleges az ilyesfajta "technika".........