Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy 600as cordura 4 évszakos kabát, alulra protektoros farmer + cipő. Én is 4 évszakos kabátot használok 3-ban kivehető béléses teljes protektorral bár a legtöbb kabátban a gerincnél lévőt ki kell cserélni normálisra a gagyi habszivacs vagy mifene helyett. Ha külön veszel nyári kabátot az jobb, de városban abba is ugyanúgy bele fogsz rohadni. Ha alulra is veszel cordura gatyót abban is van választék mindenféle szellőzős kivehető béléses stb.
de az nem itthon van nem mérges nemet intő smiley
A bőr ruha túràzàshoz nagyszerű, de vàrosban agyon izzadnàd magad benne nyàron. Úgy pedig nem túl jó bemenni bàrhovà is, szóval én azt ki is zàrnàm a helyedben ha a motor többnyire közlekedési és nem sporteszközként funkcionàl.
Üdv Mindenkinek!

A véleményeteket szeretném kérni.
A közeljövőben szeretnék vásárolni motoros ruházatot, és azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, illetve, hogy milyen tapasztalataitok vannak ruhákat illetően.

Ahol a motort szeretném használni:
- városban való hétköznapi közlekedés tavasztól-őszig, viszonylag gyakran (általános dolgok, mint pl.: kisebb bevásárlás, stb.)
- lakott területen kívüli hétköznapi közlekedés tavasztól őszig, rövidebb hosszabb távon egyaránt ( max. 50 km táv)
- kisebb túrák nyáron

Pár helyről már kaptam véleményt, tippet.
Mivel hétköznapi közlekedés, ezért mindenképpen benne van, hogy elkap az eső, rossz időjárás. Vásároltam eddig esőruhát (overál) nem rég.
Eddig néhány boltban kaptam infókat, milyen dzseki, kabát, nadrág létezik, illetve neten olvasgattam cikkeket, tesztvideókat, bemutatókat néztem.

Leginkább textilkabátokat nézegettem eddig, és amit megtudtam, hogy létezik ebből:
- nyári
- átmeneti (vízzáró réteg, és thermo bélés)
- 4 évszakos (vízzáró réteg, thermo bélés, és lenyitható vagy kicipzározható szellőzők, de esetemben ez inkább csak 3 évszak lenne)
anyaguk ugye cordura.

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata 4 évszakos kabáttal kapcsolatban, nyári melegben mennyire használható, vagy pedig érdemesebb külön nyári dzsekit használni, illetve átmenetit?

Textil nadrágokból is láttam szintén rengeteget, nyárit, 4 évszakost, átmenetit.

Azt tudom, hogy a textilkabátok esésnél jóval kevesebbet bírnak, a bőr jobban megvéd.
Bőr ruhákat preferálták biztonság szempontjából, kényelem szempontjából viszont a textilt.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Addig is Üdv!
Es az FC-MOTO?
Nem is nagyon van máshol,nem hogy olcsóbb..
Más bolt ahol olcsóbb a Dainese?
Ja..,s hiába drága még a honlapja is szar
ezzel egyetértek,nem földi halandónak való,vagyis aki bérből fizetésből él..
a világ legdrágább boltja
Köszi! Vélemény róluk? Korrektek? Raktárkészletük kielégítő?
ez sajnos sok motoros honlapon így van...nem értem őket..
igen,ez látszik a honlapon is,amihez gyakorlatilag hozzá se nyúlnak
Nekem a maszk is sokat segít.
fuldugo
Akkor csak nekem volt lehet szerencsém a sráccal aki épp ott volt. Viszont az iridium pleximmel tény, hogy nagyon sokat szarakodtak, ráadásul a 15ezres mondott árból mire elküldte 20.000 lett plusz posta...
Nekem meg pont rossz a tapasztalatom velük. 3 hónap alatt hozták meg a nem épp olcsó(52e) gerincvédőmet, addig hazudoztak össze vissza, egyszer potyára felmentem, mert azt mondták, ma jött a kocsival meg. Persze felpróbálni sem tudtam azt a típust, mert nem volt se a méret, se a típus. Nem reagálnak az e-mail-re, a meghirdetett akciójukat nem tartják be!!! Ha megrendeltem volna az olaszoktól, 10e-el olcsóbb lett volna, és max 2 hét alatt megkaptam volna...
Honda Karasna
Szia Fisi, nekem N85 van de katasztrofálisan szélzajos, kb. az általad is írt tempótól. Újonnan vettem és két szezont használtam, de igazából csak akkor tűnt fel amikor gyári dob került a motoromra. Mondjuk azóta nem is fájdul meg a fejem 2-300km után :)
Ki akarom próbálni egy próbaút erejéig, hogy körberagasztom a plexi szélét szigszalaggal mert azt gyanítom, hogy ott nem zár rendesen. Ha javul a helyzet akkor megpróbálok bele új gumikédert venni, ha nem, akkor próbálkozom a füldugóval. Ettől persze te még nem vagy előbbre...
Euromotornál tény, hogy korrekt a csapat. Mikor vettem a 802r-emet, bementem hozzájuk, mondtam, hogy fc motornál szeretném rendelni, mert 40e az 40e, viszont fel szeretném próbálni náluk, mekkora méret kell, de ha mondjuk 150ért itt is megkapom, akkor megveszem náluk. Persze annyit nem tudtak engedni (135ért jött meg végül fc mototól), de végigpróbálhattam több méretet is. Végül a füst és az iridium plexit náluk vettem meg.
Technikailag igen.
Gyakorlatilag nem er semmit.
Pont mint amit egyszer hallottam.
Egy kisgyerek venne ekszerteknodt,bemennek a helyi jonevu tenyesztohoz hogy hat mennyi az annyi.
-hat pont ket hete bujtak ki a tojasbol mutatja is oket.20e per darab.
-nade ez rablas haborodnak fel a szulok ok lattak neten masik tenyesztonel 5000 ert.
-hivja fel a tenyesztot mondja a helyi hogy van e.
-jon a valasz hogy most per pillanat nincs de felev mulva talan.
-no hat 5000 er adnam en is de nincs mondja a helyi.
jo ez a net,szepen el lehet merulni sokmindenben.Lehet csuda dolgokat talalni.
A mai napig keresik a neten fenn levo 8 eve megszunt es lebontott hasznaltbutorost godollon.
Hali! Hivatalosan kiforgalmaz itthon Daineset?
de továbbra is azt mondom,én csak a kérést teljesítettem..
annak megfelelt amit linkeltem...
SPOOL speed bőr kesztyű 9es méret szép állapot ELADÓ 8000ft