A blokkot szívesen elküldeném a címedre pár forintért cserébe.
A kipuval nincs gond most még kihúz terveim serint pár évet utána leméretezemés csinálok egy újat.
Én ha megyek vásárolni, először megnézem mire van szükségem. Aztán megnézem van e magyar. Ha drágább, akkor is a magyart veszem meg.
1-200 Ft különbség nem vág földhöz, hogy a saját népem termékét fogyasszam!
Tuk-Tuk Race! Ha ez itt megvalósulhatna MO-n ! 1. Súlyadó
2.Biztositás! 3.Jogsi(amilyet csak lehet)AÁBCDEFG::::anyámtyúklya!
3Valamilyen sose volttipusú rendszám! És igy tovább!
Meglehetne oldani de azthittem hogy a kiputeste van gajjravágva.Most csináltunk bent gyakszin olyan ami nagyon oda volt igazán szép lett csak az utolsó hegesztést már nem a hegesztőoktató csinálta és nem is voltam ott és elcsúszott a kúp a dobtól sajna és úgy sokat ront a látványon de használatra tökéletes!
Elmondom mit szoktam: ha új motort veszek karbi légszűrő kipu ezeket tépem le először és tisztogatom el gyönyörűen.Ha nem megy kérjetek segítséget (HOZZÁÉRTŐTŐL ne a falu kikiáltott "nagymesterétől" aki még az életében nem látott nicasilos hengert stb stb.)
Szóval ügyesen kár lenne szétbarmolni nagy kár.
Hát, ehhez szólnék pár dolgot.
Cukor: Az Eu fizet azért, hogy, hogy ne legyen cukorgyárunk.
Valamiért nem említi meg, hogy egyedül a Tibi csokit gyártyák idehaza, a többit külföldön.
Másodszor: Lehet válogatni a minőség, és a pénztárca között. Aki a minőségre hajt, vegyen hazait, mert az jobb. De ha egyszer a több mint 2000 km-t utazott külföldi zöldség és gyümölcs olcsóbb, akkor mit tesz az ember?
Könnyedén maga mögé utasítaná a külfödi árut. EU-ban vagyunk, nincs vámhatár, lehet importálni. Innentől kezdve meg azt importálnak a feldolgozó üzemek, élelmiszer láncok, ami olcsóbb, mert az alacsonyabb áron lehet eladni, tehát az emberek azt veszik.
Nem ördöngősség, hanem gazdaság.
Csökkent a tej termelés. Amióta 170-180 Ft a tej ára, ne csodálkozzon senki, hogy 100 Ftos tartós tejet iszunk, amit itthon nem gyártanak.
Elfejelti megemlíteni, hogy gyümölcslé nagyhatalom vagyunk (SIó, Rauch)
Ja, hogy a sörök egyrésze szintén import? Az lényegtelen.
2:14 Ha a boltoknak megérné, magyart vennének
Miért is termeltünk kevesebb almát? Pár éve volt, hogy a gazdáknak jobban megéri felégetni, és eladni a ribizliföldeket, mint termelni rajtuk. Miért is? Kinek a dolga lett volna, hogy ne így alakuljanak a dolgok?
2:46 A magyar áru mindig tökéletes?
Órák alatt az asztalra kerülhet? Hol? Ha a kertemből szedem ki? Leszedik, ládákba rakják, mire lesz annyi, hogy elvigye egy kamion, az pár óra. Utána szállítás kamionban, elosztóközpont, vagy egyből áruház, utána nem azonnal rakják ki a polcra, és nem közvetlenül előtted rakják ki, hanem egy nappal előtted. Túlzásokba nem kell esni. Tény, hogy hamarabb van ott, de mennyire számít ez az ár/érték arányon?
És egy utolsó kérdés: Mi lenne, ha mindenki saját bort, és saját pezsgőt gyártana, és leszarná mi van nálunk?
Nem ellene akarok lenni a magyar termelésnek, én is jobban szeretem a hazai árut. De amióta beléptünk az EU-ba, nem lehet csak hazaiban gondolkozni, versenypiacon vagyunk, és ha az állam nem áll a gazdák mögé, akkör azok, akik a családjukra is gondolnak, inkább az olcsóbbat veszik meg. Lehet, hogy kicsit rosszabb, de mindenki minden alkalommal svájci csokit vesz? Minőségi német vagy cseh sört? Vagy gondolunk is a pénztárcánkra?
Köszi, hogy elolvastad.
Szoptunk azzal a motorral sokat. Sokallt mint az állat. Pedig már elvettünk minden benzint tőle, fúvóka bizti jó mert gyári és 78-as, tuti a légszűrő van elkoszolódva. Hidegen néha megszólalt, melegen légszűrő nélkül egy adott gázállásra hajlandó volt menni. Na mi a fakk Hát az volt a baja, hogy a főfuvin, valami ökör áttolt egy 1mm körüli fúrót, vagy drótot vagy valamit, kiderült hogy a 78-as gyári fúvóka valahol 95 és 100 között volt
Úgyhogy majd Emzolival dörzsáraztatunk, Dondó szerzett "alapanyagot", aztán szólni fog ez ahogy kell. Kipuval kell még valamit kezdeni mert az gáz.
A kipuval nincs gond most még kihúz terveim serint pár évet utána leméretezemés csinálok egy újat.