Ma szerelgettem kicsit jóidővolt!
Lassan felkészítgetem a nyárra a DS 50-t!
MEgvolt a henger dugócsere (használt) szorulós dugót a hengerebe minden használt de valahogy nagyon összejött!
Most jöhet a benzincsap, viágítás, hátsókerék (remélem nem defekt), gyertyakábelcsere.
Gyári keverése lenne 1:25 höz na én kb. 1:15 höz hevertem be és tettem bele FIMOL molibdén diszulfidos kenésjavítót!
NAgyon pöpec hangja volt alapjárat minden!
Tegnap elkészült az alurezóm is szóval feldobtamrá hát nagyon hárlis hangja volt tőle!
MOst tettem a puch-ba váltóolajat....
De! Ahol beöntöm az olajat felül azon a csavaron van rajta egy nívópálca szerűség , a blokkon pedig egy olajszint csavar...
Most akkor melyiket nézzem?
Logikailag a szintezőt szerintem de akkor mi az a nívós dolog a csavaron?
Első indításnál kicsit leblokkoltam amikor a képen látható módon indították a futamot jól rá is vágtam 6 ezernél a kuplungot eredmény kb 3-4 méter egy keréken:D
Látszik azért hogy a kicsit tuningolt robogót lerajtolta de ezt inkább csak a poén kedvéért próbáltuk. Anno próbáltuk nyomatékból is hogy melyik a jobb. 70 nél egy nyélgáz és még akkor is a Cobra elhúzott.
Volt 1-2 50 es motorom eddig és szerintem ebben a kategóriában még mindíg a Cobra a legjobb. (Igen próbáltam már RS50 Apriliát, RG80 Suzukit is, 2003 mas TZR50 et, volt Derbi Savannam, Rigák Vehovinák Simsonok meg amit csak el tudtam adni.) A második helyen a Derbi áll mert az kényelmes is volt és akár milyen terepen elvitt. Cobran még az útfekvésre sem lehet panasz a gyári(!) Semperit gumi van hátul elől egy Pirelli Mandrake és még esőben is körforgalomban lehet dönteni rendesen. Szárazon bal irányba lábtartóig jobbra, ameddig a kipufogó engedi vagy néha kicsit tovább is:) 2 Személyre sem lehet panasz az elindulásnál észre lehet venni a 2. személyt de tovább már épp hogy lefogja a motort amikor 6 ezernél megindul nem nagyon "foglalkozik" azzal hogy ott van. Amúgy egy gyorsulási versenyen volt ez mert nagyok voltak a távok ott közlekedtem a motorral, de gyorsultam is:) Gyorsan keresek róla képet.
Én amondó vagyok hogy a motorokat nem a gyorsulás alapján kell megítélni... Fontos szerintem a precizitás és az élmény megteremtése...
De most ne vittázzunk...
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
nálam nem az a döntö,hogy az egyik egy picit jobban gyorsul mint a másik,ezen már rég tul vagyok--30éves motoros multal a hátam mögött---hanem a motorozhatoság,stabilitás,a hang ami kijön a gépből,sokkal fontosabb számomra. de hidd el ,hogy az emelkedőt kivéve 1 hajszálnyival jobban gurul a zundapp,de a többi tulajdonsága sokkal szimpatikusabb cobrával szemben
szintén kellemes karácsonyt! de ne az órát nézd,mert az nem jo,de oda is irtuk!egyébként félig cobrás vagyok,de ezt sem olvastad gondolom régebben.csak azért irtam le,hogy van összehasonlitási alapom,hogy milyen a zundapp,és milyen a cobra...
Na én csak beugrottam Boldog Karácsonyt kíváni.
Nem leszek valami aktívan pár napig.
A 365 ből legalább 4 napot nem a gépekkel akarok foglalkozni.
Ja és karácsonykor ugye nincs veszekedés?!
A nívót betekerem és kitekerés után nézzem vagy csak kézzel bele és ki után?
Lassan felkészítgetem a nyárra a DS 50-t!
MEgvolt a henger dugócsere (használt) szorulós dugót a hengerebe minden használt de valahogy nagyon összejött!
Most jöhet a benzincsap, viágítás, hátsókerék (remélem nem defekt), gyertyakábelcsere.
Gyári keverése lenne 1:25 höz na én kb. 1:15 höz hevertem be és tettem bele FIMOL molibdén diszulfidos kenésjavítót!
NAgyon pöpec hangja volt alapjárat minden!
Tegnap elkészült az alurezóm is szóval feldobtamrá hát nagyon hárlis hangja volt tőle!
De! Ahol beöntöm az olajat felül azon a csavaron van rajta egy nívópálca szerűség , a blokkon pedig egy olajszint csavar...
Most akkor melyiket nézzem?
Logikailag a szintezőt szerintem de akkor mi az a nívós dolog a csavaron?
De most ne vittázzunk...
Nem kötekedésképpen a KM óra álló helyzetben mutat 25 öt.
De azért Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Nem leszek valami aktívan pár napig.
A 365 ből legalább 4 napot nem a gépekkel akarok foglalkozni.
Ja és karácsonykor ugye nincs veszekedés?!