A simsonosok csináltak egy nagyon fasza, időkersztmetszettel dolgozó kis progit, már mutattam, elérhető Gecsei István oldalán,(nutria.uw.hu) és a szocimotoroson.
Ennek van értelme, másodpercben számolgatni meg nincs.
(mertugye mi van a szélességgel?)
A Wild ben ne számíts ennél értelmesebb megszólalásokra, ha nem kéthegeres szirszarokról van szó:
"a lökéshullám közel hangsebességel terjed a csőben"
Ez így konkrétan sík hülyeség:)
HA minimális esze is lenne a jóembernek aki ezt leírta, és minimálisan értene ahhoz, hogy a rezóvan mi történik, akkor nem írn aiylen marhaságot, de nyilván a vasváz elnehezítéshez jobban ért.(monnyuk akkor nem tom mér nem azzal foglalkozik:)
Szóval mérések alapján, egy rezóban a hullám terjedési sebessége 280-540 m/s között van valahol, kialakítástól függően, ráadásul ez az érték a fordulatszámmal folyamatosan változik.
Arról nem is beszélve, hogy a hengeren a nyílásokat vagy főtengelyelfordulási fokban, és furat% ban szoktuk érteni, vagy időkeresztmetszetben, de véletlenül sem nyitvatartási időben másodpercben:)
Ennek nem is volna nagyon sok értelme, mert ezredmásodpercekkel kellene számolni, ráadásul így a szélesség nincs is a képletben:)
Az ablakok keresztmetszetének a megadásához a leg értelmesebb a specifikus időkereztmetszet.
(egységnyi idő alatt, az adott keresztmetszeten mennyi gáz haladhat át)
JA bocs ehez vedd hozzá a forró, nyomásalatt lévő gáz terjedési szbességét a kipufogóban (340-370 m/s) és hatáérozd meg hogy az adott ablaknyitvalevési időkeresztemetszethez milyan hosszú csú kell mekkora végátmérővel?
Akkor légyszíves számold ki nekem hogy egy Kb 39-es lökethosszú motornak 7-10 ezresz fordulat tartományban hány sec.ig van nyitva a Kb 17 20 mm-es kipufogóablakja?
A simsonosok csináltak egy nagyon fasza, időkersztmetszettel dolgozó kis progit, már mutattam, elérhető Gecsei István oldalán,(nutria.uw.hu) és a szocimotoroson.
Ennek van értelme, másodpercben számolgatni meg nincs.
(mertugye mi van a szélességgel?)