Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azt azért továbbra sem értem, hogy miért éppen néprajz szakra iratkozott be? 😆
Ó te farok 😅 8 évvel vagyok öregebb nálad....anyuci vajas kenyere 😂 mikor te 14 évesen apuka cégében bohóckodtál, (mert olcsóbb voltál neki, mint egy fizetett alkalmazott) kb. akkor indítottam az első vállalkozásom nulla forintból (ez nem igaz, mert 400 eFt hitelt vettem fel, hogy kezdeni tudjak) Az, hogy mi volt, mikor én 14 voltam, azt se irigyeld... nem a menő családi vállalkozásban nőttem fel, hanem apa nélkül, csórón, gyakorlatilag akkor már én voltam otthon a "férfi" - egy kertes házban ez többet jelent, mint egy panelban.
Azt becsülöm, hogy ennyit tanultál, nyilván mert nehéz a felfogásod 😁 nekem szerencsére nem kellett tanulnom soha, hogy a top5-en legyek tanulmányi eredményben.
Ami gyakran zavar, az a kulák szemléleted - pedig a lóvé qrvára nem minden. Az életed meg elmegy, miközben annyi az igényszinted, mint egy hajléktalannak. ☹️
azért volt ott beleszületett jó is
nagyapi afrikai vadásazata és a többi nem említett egyéb dolog
nem akarom az elért érdemeid kisebbíteni de aki előnnyel indulnaz többnyire jobb pozícióban végez
ismerek sok korombelit aki rengeteget dolgozott gyerekként és mégsem ment "semmire" sem
pl öreganyám szomszédjában a fiú (már az általános)iskola után fogta a lovat és ment ekézni szántani mert addigra az apja már matt részeg volt
meg a többi állatok körüli munkát csinálta
nemrég halt meg pár évvel volt idősebb tőlem
A demokrácia jelen formája (nem csak itt, nyugaton is) azt eredményezi, hogy a szavazók többségének az akarata érvényesül, a kisebbség pedig zúgolódhat. Nálunk ennek egy balkánibb formája valósult meg, ez kétségtelen.
Értem, hogy te máshogy látod ideálisnak és ebben nincs közöttünk vita (mint ahogy abban sem, hogy 54% nem egyenlő 68%-kal), de a játékszabályok úgy szólnak, hogy ha azt szeretnéd, hogy a te akaratod érvényesüljön, indítasz valakit, akire több szavazat jön.
Hogy autoriter, nem tagadom. De hogy totális a diktatúra, abban nem értünk egyet.
Hubazmeg,megint a médiára fogjátok? 😂
https://www.szamokadatok.hu/Po...
Sőt,továbbmegyek,kurvajó lehet az hogy félévig nincs kormányzás mint a németeknél mert a 3 párt egyezkedik,esetleg az osztrák nem tud egy ciklust végigvinni mert a kancellár mond valamit ami a németeknek nem tetszik,oszt előhalásznak egy mondvacsinált ügyet.
Jó tudom a kurz náci volt. 😂
szerintem inkább pragmatikus nemzeti,de hát a náci jelképekkel pózoló ukrikat imádjuk,ha másik csak a nemzeti előnyt nézi azt ki kell nyírni.Értemén.
Naszóval a többpárti kormányzás a mostani instabil helyzetekben elég csőd tud lenni.
Elég csak pár képviselőt átkapcsolni és dől az egész.Ki is használja ezt a dolgot a globalista politikai elit szépen.
Nem,a konszenzusos tökörészés az csak egy agónia.
Faszán konszenzusra jutott az ellenzék is már tavaly.Most meg még a maradvány kampánypénzen is veszekednek.
A demokrácia az hogy mindenki leadja a szavazatait a NÉP körében és az aki többet szerez mg ezekből az irányít.
Nem az a hülyeség hogy konszenzus meg ellenpólus meg ilyen blabla.
Vagyis szépen leírtad, hogy ez nem demokrácia. Ha lejt az asztal, ennyire aránytalanul, akkor nem lehet az. Már eleve a kampány sem zajlik tisztán, hisz kb 95-5% arányban kapnak hangsúlyt a pártok a sajtóban.
De a legnagyobb hiány a fejekben van...teljesen függetlenül attól, melyik pártnak adom a szavazatom én nem szeretném azt hogy az én jelöltem 2/3-os többségben legyen, ahogy azt sem hogy két parlamentii ciklusnál többet lehessen kormányfő, söt azt sem szeretném hogy az általam favorizált párt egyedül alapítson kormányt, sokkal egészségesebb, ha már eleve kormányon belül van egy ellenpólus, akivel konszenzusra kell jutni. Ez a demokrácia. nem a demokráciának álcázott totális diktatúra...
Így van. én sem veszek cigánytól semmit meg nem is adok el neki semmit.
Nem is alkalmazom, nem is megyek neki dolgozni sem. Véradásra sem járok, mert a fene tudja, kibe töltik bele.
Ja, tényleg. Aztán ha valami nem tetszik ebben a fene nagy demokráciában mneg eu-ban és ellenkeznék (vétó9, akkor legfeljebb kibasznak vagy leszarják a vétómat.

Hát, kurva jó ide tartozni harminc ezüstért.
"1000 év demokrácia nélküli élet után sok embernek még tanulni kell a demokráciát így 30 év után is."

Leszögezném, hogy nem vagyok a 2010 óta tartó kleptokrácia híve és a rendszerváltás óta eltelt évekkel kapcsolatosan egyetlen kormány munkáját sem díjaznám, hogy finoman fogalmazzak.

Ellenben ezeket háromszor választották meg zsinórban, és nem puccsal ragadták magukhoz a hatalmat - egyetlen egyszer sem.
Igen, a magyar választási rendszerben a rulettasztal meg van mágnesezve, a lapok meg vannak cinkelve, stb. de a szavazatok számát tekintve látható a támogatottság és az elutasítottság mértéke.

A demokráciát az ellenzékieknek IS tanulnia kellene. Legalább annyira, hogy beletörődjön a választások eredményeibe.
Tanulni kell? Elfelejtheted örökre!
Ebben annyira nincs furcsa, hogy még a Németországgal is üzletelt mindenki a 2 Világháború legsötétebb éveiben is.
Furcsa dolog, hogy egy népnek gerince van, már már szokatlan, mi?
Hogy árt nekik azt még azért várd ki. Jelenleg az orosznál több tízszer erösebb EU gazdasághoz tartozni jobb, mint az oroszhoz. Annyi pénzt kapnak megújulóra, amennyit győznek majd felhasználni...értem én hogy ezer éves tradicíó és megvan a romantikája a magyaroknak a vesztes és a gyenge oldalra állni, de nem mindenki ilyen kretén...
visszaélés? a kádár-rendszerben volt visszaélés a rendeleti kormányzás miatt?
2010 óta módszeresen és folyamatosan csökkentik a parlament súlyát és szerepét. jelenleg ott tartunk, hogy kb. semmi jelentősége sincs. hogy egy parlamentáris demokráciában ez neked nem visszás, az csak azt mutatja, hogy 1000 év demokrácia nélküli élet után sok embernek még tanulni kell a demokráciát így 30 év után is.
nem mondtam, hogy nem jó dolog a lehetőség.(kezeit széttáró) Te beleszületett a jóról beszéltél, nagyon nem ugyan az(gondolkodó)Sem kapzsi, sem szarrágó nem vagyok de tény, hogy nézem mire költök. nekem jelen pillanatba többet ér egy pénzhozó befektetés megvétele ami örök pénzt hoz, mint egy csillogó méregdrága teszla vagy bmw(kezeit széttáró) Nem vagyunk egyformák, nem gondolkozunk egyformán talán így is van ez jó(meghajlós)
senki nem utált hangadó voltam, csapatösszetartó központi figura(kezeit széttáró) Akkor még szemüveges sem voltam bár mint kiderült kellett volna csak nem tudtam de az egy másik sztori (kezeit széttáró) Sosem voltam stréber az tény, hogy a hiányos eszemet a szorgalmammal pótoltam(fetrengős) Nem voltam túl okos sosem mint most sem vagyok átlagnál több, viszont képes voltam 4 órát görnyedni egy töri könyv felett ha ezt kívánta az érdekem.(kezeit széttáró) hogy kevesen cserélnének velem gyerek kort én azt nem tudom megítélni(kezeit széttáró) Nekem is meg volt minden csínytevésem legfeljebb csak sokkal kevesebb mint általában a többieknek (kezeit széttáró) Szerintem sose csinálnám másként(gondolkodós) Én tudod kivel nem cserélnék? azzal aki 60 évesen hajnalban kel koszos teherautót vezetni a megélhetésért vagy aki ilyesmi idősen a felesége orvosi vállalkozásában alibi bedolgozó de ha kell az extra pénz még targoncát is szerel vagy aki meglett fejjel még létrára mászik klímát szerelgetni. Aztán öreg korára meg várja a nyugdíját a befizetett adójai után 😆 Azt ha egyáltalán lesz olyan azon kell gondolkozni, kenyér lesz e az asztalon vagy a gyógyszer(kezeit széttáró) Na az ilyenek egész életükben addig dolgoznak amíg a kezüket emelni tudják különben vagy éheznek vagy fáznak (gondolkodós) 47 vagyok. Ha azt mondanám, hogy a mai naptól életemben sem csinálok többet semmit akkor sem nélkülöznék(gondolkodós) Nyílván luxusban nem élnék de ilyen téren semmi változás eddig sem éltem és továbbra sem szándékozom(fetrengős) szóval ez a ki kivel cserélne nem cserélne gyerekkort nem egyszerű kérdés. Van akinek az élsport miatt veszik a komplett gyerekkora de 5 olimpiai arany és 25 évesen mehet nyugdíjba (kezeit széttáró)
Akkor az egész világon senki nem venne senkitől semmit. Elképesztő, hogy utál mindenki mindenkit 😁 Ha már néhány ország egyetértésben össze tud fogni az nagy erőt tud képviselni. Ezért volt jó a V4-ek közép európában összetartott. Most sajnos többnyire bogyó féle libernyák buzeránsok vezetik ezeket az országokat ilyenkor mindig kisebb az összeborulás a lengyelek zsigerbéli orosz gyűlölete meg még tetézi is(gondolkodós) Na min1 ezen országok népei látni fogják, hogy amíg Ők éheznek és fáznak addig jól él a magyar aztán a következő választási ciklusban ismét ésszel gondolkozó jobboldali vezetőt választanak ami ismét felerősíti a v4-es kapcsolatokat. Ez mindig hullámzó volt egyedül nálunk stabil csak a rendszer 12 éve előre láthatólag meg 16 évre de szerintem a végtelenbe és még tovább 😂 Fogalmam sincs, hogy nem tűnt fel egy európai vezetőnek sem, hogy orbánt az idő eddig még mindig igazolta(gondolkodós) Na nem azért mert orbán egy orákulum(ujjával nemet mutató) Egyszerűen csak azért, mert legrosszabb esetben egy józan paraszt ésszel gondolkodik. Egy parasztbácsi is tudja, ha beengedi a gyümölcsösébe számolatlanul a cigányokat dolgozni azok mindent fognak csinál ni csak dolgozni nem(kezeit széttáró) Az a minimum, hogy ledézsmálják a gyümölcsöst aztán ha elfogyott a gyümölcs utána megfenyegetik a parasztbácsit, hogy kenyér is kell.(kezeit széttáró) A migránsválság pont ide vezetett. Az, meg, hogy mi történik bizonyos szankciók bevezetésekor matematikailag előre egzakt módon mérhető tényszerű számok és nem jóslatok(kezeit széttáró)
egy lehetőség már nagyon jó dolog
pl én olyan lehetőséget kaptam hogy 14 évesen már motoros háti permetezővel futkoshattam a szőlőbe....
nem egy nagy lehetőség, de keztem fejleszteni aztán mire elkezdődött bármi is úgy tönkrekúrták a mezőgszdaságot hogy a dvcs pecában több volt a haszon mint a szőlőben
szóval egy jó lehetőség sokat számít kevés embernek van ilyen
neked már sz a bajod hogy egy kapzsi szarrágó lettél, te ezt nem látod, csak rajtad kívül mindenki más
az a fura hogy utálják a lengyelekna ruszkikat mégis üzleteltek velük több tíz évig
ha én utálok valakit akkor mem veszek tőle semmit még akkor se ha olcsóbb vagy kényelmesebb lenne tőle vásárolni
Szerintem.gyerekkorodban is utáltak már az osztálytársaid 😂 kis szemüveges okoskodó stréber lehettél 😂 szerintem kevesen cserélnék el a gyerekkoruk veled 😂
Nem tudom(gondolkodós) Ez a lengyel fura egy nép(kezeit széttáró) ez szerintem inkább megfagy a saját házába(gondolkodós)
Nyilván van is előzménye ennek. Sok rohadékságot elkövettek az oroszok ellenük ezek képtelenek ezen túltenni magukat. A legkisebb lehetőséget is megragadták mindig, hogy valamilyen módon betartsanak a ruszkiknak(gondolkodós) Ez az európai szankciózgatás nekik egy nagyon magas labda volt amire azonnal lecsaptak(kezeit széttáró) Ők is úgy járnak mint a többi nyugati ország. Szó szerint éhen fognak fagyni. Őket talán kicsit sajnálom is a sok közös történelmi múlt miatt meg úgy egyáltalán jó ügynökeink voltak kár értük(kezeit széttáró)
Nagyon de nagyon remélem hogy jön az ősz és ott fognak könyörögni az oroszoknak,az már csak hab volna a tortán ha ők meg nem adnának nekik.
nahát nem is gondolták volna,hogy ez lesz 😅
Azért én ezt borítékoltam volna(fetrengős)
ezek az idióta lengyelek pont olyanok mint bogyó. Annyira utálják az oroszokat, hogy képesek mindent megtenni ami árt nekik.
Nem nagyon tudok sakkozni de ilyennel bármikor leülnék szívesen aki 1 kibaszott lépést nem lát előre (szemeit körbeforgató) leüt egy gyalogot büszkén majd azonnal adja érte a királynőjét 😂
Ez elég tág,hogy bele született a jóba(kezeit széttáró) Én a lehetőségbe születtem bele amit meg is fogtam(kezeit széttáró) Számtalan korombelinek meg volt ez a lehetősége nem kívántak vele élni. Csak lejmolták apukát hordták a pénzt el aztán amikor az öregjük belefáradt nem volt aki a vállalkozást továbbvigye, így a vállalkozás is elfáradt(kezeit széttáró) Számtalan esetet saját magam ismerek, hogy azok a nagypengék akiknek apuci megvett mindent zéró elvárásért cserébe 15-25 éve majd hogy nem az utcán kéregetnek(kezeit széttáró) Nem kellett a munka, nem kellett a lehetőség amikor volt pénz bőséggel szórták aztán az lett a vége, hogy ott sem tartanak mint bogyó pedig ott nincs túl magasan a léc(kezeit széttáró) Nálunk sosem volt pénz szórás és herdálás. Még is meg van minden(kezeit széttáró) Élhetnék fényes palotában járhatnék lexusszal vagy bármilyen arcpirítóan drága autóval (gondolkodós) Mehetnék nyaralni a világ végére is hajóval hónapokra(kezeit széttáró) Nincs ilyenre igény. Ezek a pénzek inkább befektetésre kerülnek és jobb szeretem ha hoznak mint visznek.(kezeit széttáró) 2010-14 környékén baxtam el nem figyeltem oda most minden vágyam az lenne, hogy csak 1 hónapra vissza mehessek abba az időbe az akkori anyagi erőforrásaimmal (gondolkodós) Csak elaltatott a gazdaság lendülete(kezeit széttáró Jött a pénz számolatlanul 0%-os inflációnál a bank a megtakarításokra éves 6%-ot adott, ki a franc akart ingatlanokkal kínlódni amikor csak a banki kamat vígan eltartott volna ha 1 percet sem dolgozok(kérdőjeles) 2,5 millió Ft -volt egy lepukkant 4-ik emeleti panel, 6 misiért szépen felújított földszinti téglát kaptál. (gondolkodós) ezek most 25 ért mennének ha lenne belőle eladó de nincs(kezeit széttáró) kb. 1 óra alatt tudnék eladni egy ilyet sok nekem felébe sincs csak mit vennék helyette(fetrengős)
ja 3-4 évig építettük a céget, 2 cégben napi 12-14 órát dolgoztam nem egyszer beszaladt 17 óra is egy nap. Hétvégén meg fősulira jártam. azért volt jó néhány turbulens év(szemeit körbeforgató) Aztán nagy sokára beindult a gúnyás cég is, volt egy gondatlan 5-6 év ami nem jelentette azt, hogy nem kellett dolgozni + vittem a családi vállalkozást, de csináltam mert csörgött a kassza rendesen minden irányból(dollárjeles) (meghajlós) Az erdészettel nem nagyon kellett foglalkozni azt unalmában csinálta édesapám (gondolkodós) Az hamarosan rajtam lesz de már van időm elbíbelődni vele (óranézegetős) 14 évesen amikor még neked anyuci kente a vajaskenyeret én délután 4-re mire a busszal hazaértem az iskolából dolgoztam a vállalkozásba minden este 8-ig. Majd ziz haza fürdés, tanulás éjfélig reggel 6-kor kellés 7-re a buszon ültem az iskola felé(puszit küldő) Biztos van még ilyen mint én de kevesen mondhatják el, hogy kölyök koruk óta húzzák az igát(gondolkodós) Amíg mások a nyáriszünetben rugták a bőrt, vagy a klórtól kifehéredett vízű strandokra jártak én dolgoztam, mint a felnőttek a munkahelyükön. Biztos, hogy nehéz lehet ezt megérteni de megküzdöttem mindenért. Nyílván nem a nulláról indultam eleve már az, hogy egyáltalán volt mit csinálni (kezeit széttáró)