Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Felőlem te úgy fogadod el a buzikat ahogy akarod,én sosem fogom.
A mórok egesz jol eljutottak spanyolorszagban,a torokok is sokaig itt rohadtak. 🤔
Azért joggal felmerülhet a kérdés ha egy teremből nem talál ki egyedül akkor mit keres egy ország élén?Ha egy teremből nem talál ki akkor hogy tud vezetni egy országot
:))) az észak afrikaiak soha nem hódították meg európát. az európaiak viszont meghódították észak afrikát, sőt.... a melegség elfogadása pedig civilizációs ugrás lesz. az én életem se rosszabb se jobb nem lesz attól, hogy a melegeket elfogadjuk. viszont az ő életük sokkal jobb lesz a mi elfogadásunktól...
Szerinted a szabad vilag legnagyobb katonai es gazdasagi hatalmanak az eles eszu penge reakcioju felkeszült agilis vezetojenek tunik? 🤔
Mert ha azt mondod akkor megnyugodtam.Jo kezekben van vilag.
ez sem egyértelmű
amikor európában még sárból tapasztott kis kunyhókban tengődtek afrikában már piramisok épültek
és még ezen kívül egy csomó fejlett civilizációt fel lehet sorolni, mi meg itt barbároskodtunk európában
de ez tény hogy európa egy ideig egész fejlett volt, de ennek hamarosan vége, ez a végletekig elbuzult libsi szemlélet mindet tönkrekúr
"mit most mi nyugatnak hívunk mindig valakit kizsákmányolt"
ez azt jelenti, hogy magasabb szinten volt, mint a többi civilizáció.
mondj egy jól működő feketék által lakott és irányított államot!
tetszik, nem tetszik, az európai civilizáció jutott el arra a szintre, hogy meghódítsa a világot.
pár mp-ig nem tudta, hogy balra vagy jobbra menjen. ennyi a sztori. egy fasiszta államban ilyesmi nem történhetne meg, nemigaz?
ez egy vén bohóc,szerintem már szarni nem tud egyedül,illetve pont hogy igen csak az a gatyába megy.
amit most mi nyugatnak hívunk mindig valakit kizsákmányolt
teljesen mindegy hogy az indiaiakat afrikaiakat, vagy épp a "volt" kelet európaiakat
mivel volt sok fölös pénz, így tudtak fejleszteni
nálunk nincs felesleges pénz, az összes maszek küzd az állammal küzd egymással, mindennel küzd hogy fenn tudjon valahogy maradni és nincs pénz érdemi fejlesztésre
lenne a államnak úgymond aranybányája - ömlesztené a gyarmat a zsetont, egyből tudna adni mindenféle akciókat-támogatásokat a maszeknak amiből tudna fejleszteni korszerűsíteni, végül saját maga is tudna annyit termelni hogy már életképes lenne világviszonylatban is

a kommunizmus mint eszme teljesen fasza, de sajnos nem életképes, ellenben a fenntartható jövőnek sokkal jobb lenne mint a kapitalizmus
"amúgy még mindig nem válaszoltál arra ha pl egy hamburgerrel jól laksz, akkor miért lennél boldogabb ha az elemózsiás táskádban 10 hamburger van?"
azért, mert nem erről van szó. ausztriában egy kurz le tud mondani, nálunk se egy gyurcsány, se orbán nem tud lemondani, akármekkora ügyről van szó. itt semminek sincs következménye. a kommunista múlt elszámoltatása nem történt meg. a jobbik/lmp kezdeményezéseken kívül csak a csönd van. a magyar átlagember az osztrák nyomában sincs, emiatt tehetik meg a politikusaink, amit tesznek. ha mi elzavartuk volna gyurcsányt 2006-ban, akkor nem itt tartanánk, de nem tettük. ha 1998 után elindult volna egy nagyon komoly polgárosodás, ami sajnos nem történt meg, akkor nem itt tartanánk... akkor arra vártunk, hogy az mszp-s törzsszavazók kihaljanak... meg is történt, de a fidesz átvette az mszp szerepét és a panelprolik tömegeit megszólítva elérték az 53 százalékot... az ő szempontjukból siker, magyarország progressziójának szempontjából katasztrófa.
Hogyne, de Tito mindig nyitottabb volt a nyugat felé, komolyabb iparuk volt, mint nekünk és exportáltak is belőle. A csehek is jobban jöttek ki a buliból.
Nálunk a gengszterváltáskor nagyon el lett csűrve sokminden, elég csak a spontán privatizációra gondolni.
Biden joska megint eltevedt.

https://mobile.twitter.com/bed...
Szerintem most sem CSAK azért élnek jól mert mi nem (valamennyire azért IS, ez igaz).
De hogy amíg nálunk komenizmus volt, a mi életminőségünknek köze nem volt az övékhez, az kurvaisten - lásd a szintén komcsi (csak kicsit kevésbé) jugók mennyivel előrébb jártak a gengszterváltáskor mint mi.
Jó az úgy fater! Úgyse a km számít.
ezt értem, de az arány nem lett jobb, és SOSEM lesz jobb
a geci osztrák meg a német csak azért él jól mert mi nem

érdekességképp
1988-ban 2 hétig lengyelországban voltunk 1 hét tarnow és egy hét krakkó
a 2 hét alatt egy kürtszót nem hallottam, ha kiléptél egy kocsi elé satufék, alig tudott megállni de vigyorogva integetett hogy menj át
szóval a szoci blokk se volt mindenhol geci....
amúgy a nyugati azért is szabálykövető mert bazinagy bírságok vannak.....

amúgy még mindig nem válaszoltál arra ha pl egy hamburgerrel jól laksz, akkor miért lennél boldogabb ha az elemózsiás táskádban 10 hamburger van?
menj el átlagos magyar meg egy átlagos osztrák faluba és meglátod a különbséget, nem kell hozzá eurostat, sem ksh.
amikor gyerekkoromban átléptük az osztrák határt, már gyerekként is egyértelmű volt a különbség. rendezett települések, normális utak, kevés vagy semmi szemét. és a zebránál az autósok megadták az elsőbbséget a gyalogosoknak. a rendőrlámpa sárga jelzésénél a magyar gázt ad, az osztrák a fékbe lép.
szerintem az életszínvonal nem emelkedett, ha a nyugathoz nézzük ugyanúgy az alja nép vagyunk
persze a 80as évekhez képest lett sok (többnyire felesleges) kacatunk, minden is nagyobb lett(tv autó stb)
ezzel szemben kb 10 emberből 9 idegbeteg, ennyi antidepresszáns, nyugtató, kedélyállapotjavító sosem fogyott
ha ez az az életszínvonal emelkedés hát én inkább veszek egy 2t wartburgot és szarok mindenre a csatorna parton.....
amúgy ha megvan mindened, miért éreznéd magad attól jobban ha ezt megszorzod kettővel? vagy tizenkettővel?
a sírba úgy se viheted se a mercit se a milliárdos bankszámlát
végülis ha úgy nézzük, hogy az 1000 év magyar államiságából mindössze 30-40 évet volt demokrácia.... van mit tanulnunk és behoznunk. azért az 1000 év alatt a konformizmus és a szervilizmus elég komoly tényezők lettek.... a lázadozók, nagyhangúak ki lettek szelektálva....
Ezt sajnos én is tudom.... :-(
a fasisztáknak ez is túl sok.
"Ami most, a nagy demokráciában nem igazán van!"

Az Orbán-rendszert nem szokták fene nagy demokráciának hívni.
" the sinking of Moskva is thus far the most expensive single loss for the Russian military during the war, with a cost of approximately $750 million." Az a fránya vihar :)))
https://en.wikipedia.org/wiki/...
"Volt létbiztonság, közbiztonság, kiszámítható, tervezhető élet!" észak-koreában most is ez van. mikor indulsz?