Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a vásárlás az tényleg kb ilyen volt
a kiskőrösi áruházban kb lófasz sem volt, ha valamit akartál venni irány pest
pl iskolakezdés előtt felcsattogtunk pestre megvettünk mindent ami kell és vége is lett a napnak
annyira emlékszem hogy az ebéd mindig párizsis zsömle volt valamelyik parkban,
ellenben pénzhiány sosem volt, főleg hogy a gyerek cuccok államilag jóárasítottak voltak és sokkal olcsóbb volt mint a felnőtt
ha nálatok 2 fizetés mellett nyomor volt akkor ott valami nem volt rendben, lehet apuci fizetett 3 helyre gyerektartást, anyuci meg szerette a meggylikőrt
Ki a faszom beszélt gazdasági, politikai, szociális folyamatokról?
Arra viszont igenis emlékszem hogy annak ellenére hogy anyámék mindketten viszonylag normális helyen dolgoztak, kibaszott szarul éltünk, meg amúgy is nyomor volt, órákig bumlizhattál üzletről üzletre mire mondjuk találtál cipőt ami jó is a lábadra meg ki is tudod fizetni (olyanról ami tetszik is meg ne is álmodjál).
az átlag nép a fészbuk nevű oldalt lapozgatja és sír hogy semmire sincs pénze
de most komolyan
sok éve a mávnál (szabadkikötő)dolgoztam és a wabard biztosító(is) volt velünk egy épületben
itt többnyire fiatalok dolgoztak, reggelente jöttek autóval dolgozni mert ugye nem jó a pár ezer forintos támogatott bérlet, akkora kis urak-hölgyek hogy a kocsi fontos jó eséllyel részletes kocsi, de ezt nem tudhattam
szóval megérkeztek akkor elcsattogtak a büfébe kávé fornetti stbstb, egy kis cigi az ajtó előtt(sokszor majd átestem rajtuk)
délelőtt párszor még cigi parti üdítő stbstb
délben meleg kaja a büfében délután még pár cigi party és mentek haza
persze csittivitti hajak ruhák fiúknak-lányoknak
mivel nem ismertem a fizetésük mértékét se azt hogy pontosan mennyit költöttek, de azért az tisztán látszott hogy nagyjából semmit sem tettek azért hogy spóroljanak, aztán pont az ilyenek sírnak hogy mekkora szar ez a világ mert ugye már 30+éves és itt áll egyszál faszban és lakás kellene de esély nincs rá és a nyugaton mennyivel jobb
hát nálunk sem volt gazdagság édesapám édesanyám tanári fizetésből neveltek minket, ami akkor is legendásan szar fizetés volt. (kezeit széttáró) Édesapám néha hétvégente eljárt a konzervgyári vagonokat pakolni ami vitte kifelé az oroszoknak a cuccot. Még is meg volt minden ami kellett persze abban az időben valószínű az igények voltak mások. 2 gyerek mellett össze tudtak spórolni 1 lakásra. Majd szerintem 10 éven belül ezt lecserélni egy családi házra/kádárkocka/ Volt trabant is. aztán minden szoci autónk újonnan lett véve. warthburg, skodilla105 s, dácsia tlx. Midez mellett édesapám horgászott, vadászott és saját kezűleg épített kécskén egy nyaralót. Felesleges lenne megkérdezni ez, hogy volt lehetséges abban az időben szar pénzekből megcsinálni, mert nem tudom rá a választ (kezeit széttáró) De nálunk ez általánosan elfogadott volt mindenki így élt. (kezeit széttáró) Most, hogy valaki 5 évente eladja az autóját és újat vegyen lakását házra cserélje mellette építsen egy nyaralót hétvégente horgászni, vadászni eljárjon plusz 2 gyereket kineveljen szerintem ez már csak a felső 10%-k. Oké értem a ház nem kacsalábon forgó csak egy kádárkocka a nyaraló nem palota egy sima téglaház az autó nem mercédesz csak trabi wartburg stb. a nyaralás nem wellnes hotel hanem egy NDK skif. De még is? Hol van ehhez most az átlag nép?
hát ha végre kitalál a teremből akkor tudja már vezetni nem? 😅
Nem az a baj, hogy oreg es hulye, hanem az, hogy koranak megfelelonel sokkal-sokkal hulyebb.
Volt. A rendőröket nem az iskolai végzettségük alapján verbuválták, hanem a magasságuk a tenyerük mérete és ütőképessége alapján. Nálunk 180-nál alacsonyabb rendőr nem igen volt, női közrendőrt meg egyáltalán nem alkalmaztak(ujjával nemet mutató) És nem a papírtöltögetés volt a lényeg. Nagyon keveset irkáltak igazából néhány nem is nagyon tudott írni de abban a rendszerben nem írni kellett jól tudni hanem ütni. Azt, hogy ez jó volt e vagy nem mindenki eldönti. Minden esetre aki nem bűnözött meg betartotta a szabályokat annak nem volt félnivalója(ujjával nemet mutató) Akinek meg volt félnivalója az jobb ha félt is mert akár véresre is verték a rendőrök minden következmény nélkül. (meghajlós) Nálunk rend volt a városban(meghajlós) Amikor szimóval 2-en motoroztunk azt néha elkaptak elszaladt a füles, meg szelepek ki, azt tolhattad hazáig a vasat. Vagy amikor májusfát loptunk a lányoknak 😅 De nem küldözgettek felesleges feljelentéseket az iskolának ahol tanultál. Az utcán tanítottak a rendre 😆 Édesapám tanárember volt szakmunkás iskolában. Ott volt néhány alja diák akik azért brahiból piaci bódékat törtek fel esténként. Aztán amikor elkapták Őket/ abban az időben mindenkit elkaptak előbb-utóbb/ Akkor mentek raportra a rendőrkapitányságra. édesapám mint osztályfőnök is kísérte a gyerekeket. aztán 2-en bent vannak a kihallgatóba + édesapám + a rendőr. Libasorba állítva a sor végén édesapám. A rendőr feltett egy kérdést a sor elején álló gyereknek, meg sem várta a választ akkora pofont adott neki, hogy az osztálytársa meg még édesapám a sor végéről is beestek a szekrénybe 😂 El lehet hinni, hogy még azokat a bűnöket is bevallották amiket nem is kérdeztek tőlük 😅 Így működött a rendszer és jól működött. A cigányok sem voltak ám akkora urak mint mostanság. Ha volt gond simán bement a cigánytelepre 3-4 rendőr azt az oszlató gumibottal szétverte az egész családot. Ugyan ez volt a kocsmai balhéknál is 3 rendőr kipakolta az egészet. Mai 45 kg-os lányokkal ilyen ez elképzelhetetlen lenne. Rendet csak a büntetés erejével tudnak kicsikarni de aki meg szarik a büntetésre azt nem tudják megfékezni, mert a szabályozás is szar. Feljelentheted a rendőr kamerázhatod az intézkedését még neked állhat feljebb. Így persze nem lehet rendet tartani(kezeit széttáró) Csak a jogkövető állampolgár ijed meg a rendőrtől a bűnöző kiröhögi. (kezeit széttáró) Ha egy kocsma elől eltűnt egy bringa a rendőrök tudták ki az a néhány ember akit meg kell kérdezni. Ez már soxor ráhatás nélkül ment általában sértetlenül elő került az ilyesmi, mert mindenki tudta hol a helye a rendszerben 😅
Tervezhető élet is volt természetesen ez mesterségesen generált. Gyakorlatilag mindenkinek volt munkahelye, mindenkinek kötelező is volt dolgozni, állami dotáció volt szinte mindenen és kamatmentes hitel lakásvásárláshoz. Nyílván ez nem volt fenntartható bár hosszú évtizedekig működött.
Jo resz azsia,de ugyanaz a mohamedan kor,csak ebbe tudsz belekotni?
Tanulj tinó!
1000 év??
Fingod sincs semmiről!!!
Te ostoba gyökér, most mi a faszomnak örülsz?
Hogy a cigányok 200 forintért öregasszonyokat ölnek, erőszakolnak, vagy hogy a buzik felvonulhatnak miniszoknyában a belvárosban?
Annyi eszed sincs, hogy tudd, miről makogsz!!
Érdemben ismét nem sikerült megnyilvánulnod, mert ez már csak így megy ha tényekkel találod szembe magad!
Nyolcvanban születtél, kilencvenben volt a módszerváltás, aminek az előszele nyolcvannyolcban már nagyjából mindenkinek világos volt.
De te, másodikosként simán elemezted a gazdasági, politikai, szociális folyamatokat🤔🤣!?
Tényleg élvezed ezt az erőlködést?
Törökország Afrikában van?
Szar helyen laksz.
A lényeget nem érted
A pórhéphez képest gazdag, de egy nyugatival nem tud versenyre kelni
Hiszen ha itt egy ember 500 valamit készít a 10-20 éves gépekkel akkor a nyugati már 15 ezret csinál
Pl ismerek olyan műanyagost ahol egyesével vágják el és forrasszák az új zsákokat
Van rajta 2 forint haszon, a németnek is ennyi a haszon csak 25x ennyit tud termelni
Persze az is benne van hogy inkább merci kocsit vesz a hasznon nem forgatja vissza
hát én múltkor említettem, hogy úgy is szar idő lesz a hosszú hétvégén, csinálom a pincéből az atombunkert(meghajlós) már 2 méter mély(gondolkodós) Még kidobok belőle fél méternyi földet, veszek 1 raklap babkonzervet leviszem a horgászágyakat meg néhány zsugor ásványvízet meg 3 dinnyét az tőlem pattogtathatják az atomot akár a szomszéd utcában is mi itt 3 dinnyével kibírjuk millió-billió évig(meghajlós)
http://youtu.be/J7B-1mLMpHw
most nem úgy volt ini, hogy aki maszek meg vállalkozó az mind gazdag?
Mintha éveken keresztül ezt hangoztattad volna(gondolkodós) Most meg küzdenek az állammal a konkurenciával, meg támogatni kéne Őket? Tán valami vállalkozásba kezdtél? 😂
ez igaz lehet nekem volt 2 t vartburg kombim a már a padlóváltós turiszt(meghajlós) kíválló pecakocsi. Azon kívül lyukas gatyám volt semmim nem volt és csoda boldog voltam(gondolkodós)
gumis puskával durrantani kell egyet ilyenkor
vagy egy rendes kutyát tartani
Bírom az öreget, darálja levegő vétel nélkül.
Épp most járta körbe a házat és háztömböt egy rövidgatyás papucsos példány többször megállva, benézve az udvarra minden irányból mikor kimentem arrébb sétált, de utána visszajött nézelpődni oszt eloldalgott, gondolkodtam, hogy rendőrséget hívok, de mit mondanék? Joga van közterületen mászkálni........mi meg azon agyalunk vajon hány óra felé jöhet vissza a többiekkel? 😵
ez tény
de ne keverd már össze a cigót egy szírrel vagy egy niggerrel
cigónak csak 3 füles kell és máris tudja hol a helye, az arab meg inkább felrobbant a gecibe
Ezért nem kell tovább tetézni a bajt.
A nemkívánatos entitások sok száz éve velünk vannak. Ja, csak egyre többen....
nem a buzulástól lesz itt baj, bár egy egész jó kiindulási pont a kihalás felé
hanem attól hogy jönnek ide mindenféle nemkívánatos entitások és pátyolgatják őket