nincs olyan támogatás ami futná egy rendes rendszerre
egyrészt mind a tetőre van
az 50% is valami 3 milla maximum
és az nem is biztos hogy megkapod mert előre kell kifizetni aztán bírálják el
haver megnyerte a 100% támogatást, de a villanyszámla felére fog elég lenni mert nem tehet fel nagyobbat
és ha valamikor megszűnik a szaldó jó ha a negyedére futja
persze ha ingyen van a rendszer és napi 100 ft hoz már akkor is megéri mert talált pénz, de evvel senki sem lesz előrébb
és ha köteleznek 20-25 év betáplálásra egy inverter csere máris viszi a hasznot
Én eddig is értettem, csak nem figyeltél… 😂
Nem annak nevezem, ez az… de hat van akinek ez kell (ők vannak többen) és vannak akiknek nem kell az ellenzék (ők kevesebben), így amíg ez az ellenzék van, a Főni addig uralkodik, ameddig akar
Tök mindegy minek nevezed, az nem működik és nem kérnek belőle az emberek már 4 ciklus óta, ez működik O1G vel és Lölövel is.
Ez neked és Bogyófélének egy kis felvilágosító anyag, hogy megértsétek 😆 http://youtu.be/yqCG23rzJNw
Van támogatás, akkus, hőszivattyús, napelemes rendszerre is, de mindegy. Persze főleg a családokat támogatják ilyesmikkel.
A megtérülés meg rögtön meglenne, ha piaci áron kapnád az áramot.
Németeknél elterjedt ez a hibrid rendszer, mert ott nincs szaldó, és simán pénzt tudnak keresni azzal, hogy visszatáplálnak amikor drága az áram, és tölti az akkut hálózatról amikor olcsó.
Nálunk persze ez sem működik, mert 10forintot kapsz a kWh-ért bármikor töltöd be, és 42 forintért veheted vissza, ezért mindenki szaldósan használja a napelemet. A szolgáltatónak igazából ez jó, mert szerencsére a napelemek csúcsfogyasztási időszakban termelnek, így a szolgáltató keresi a pénzt az én napelemeimmel, de ez a rendszer nem ösztönöz nagyobb rendszer kiépítésére, annál mint amit el is használsz, meg saját akkus tároló sem éri meg, pedig hálózati szinten jobb lenne a német rendszer a decentralizált, de összekötött áramtermelő hálózattal.
nekem árnyéknak kell a fa
a tetőn van egy kiugró ami árnyékolná azt a részt ahová lehetne tenni
ha sima sátor tetős lenne akkor nem lenne gond
kérdeztem ácsot mennyibe fájna a kiugró eltüntetése de ilyen 500+ ezer baráti áron mivel osztálytársam volt
ha annyi lesz mint nyugaton akkor igen
de annyi itt sosem lesz, mert mi magyarok vagyunk és még a döglött macskát is eltüzelnénk 😂
szóval még mindig azt mondom egy rendes rendszer sosem térül meg csak a zöldek lelkét nyugtatja
ha lenne rendes 50% támogatás akkor már akár holnap jöhetnének
de legyen földi telepítés 10 kw és hibrid rendszer akku+ visszatáplálás
na de erre nincs támogatás mert ez érne is valamit
Én a CSOK meg az egyéb családtámogatási dolgok végére vártam, hogy normáis áron menjen az építőipar, meg a munkaerő. Ebből a szempontból jobb lett volna MZP, mert tuti beborítja a gazdaságot, és akkor nem lett volna itt ilyen lelkes építkezés 😆
Amúgy csomó ismerősöm van akik konkrétan azért kapkodtak ezzel, mert ha bukik a fidesz akkor esélyt sem láttak hogy saját házuk legyen.
Azért ez el is mondja, miért bukott a baloldal. Úgy tűnik a prolik is szeretnének előrébb jutni, ami Jakab krumplijából és parízeréből nem láttak garantáltnak.
Igazából a 40 fokos eltérés még elég jól termel. Enyém is hasonló. Keleti tájolással kifejezetten jó, mert délelőtt termeli a csúcsot amikor még hideg a napelem és jelentősen jobb ettől a hatékonysága.
Fákat meg simán ki lehet vágni és ültetni helyére másikat oda ahol nincs útban.
Az öreg fák úgy sem termelnek már annyi oxigént. Azt a fiatal fák teszik növekedés közben. Az öreg fából meg csinálsz tűzifát és betárazod akkorra amikor nem süt a nap és fázol. Teljesen jó, mert az is bio.
támogatott most sem kell, még az ingyenes sem
egyrészt a tető tájolása nem az igazi kb 40 fok eltérés a déli iránytól
plusz még bekavar kicsit a tető jellege is hiába néz kicsit keletre 9 előtt nem süt a nap rá
de a legfőbb indok hogy ki kellene vágni az udvarban a fákat mivel árnyékolnak
aztán megbassza a fene azt a zöld beruházást ami miatt fákat kell kivágni
2 éven keresztül hajtogattad,hogy neked nem kell napelem már a végén odáig is eljutottunk, hogy az 100%-os állami támogatású napelem sem éri meg neked most meg ifaszámra vásárolnád, hogy van ez? 😁
most döntsék el gyorsan mi lesz a paks2 projekttel mert ha nem lesz itthonra is veszek pár napelem táblát
aztán ha drága lesz a villany majd polgárpukkasztásként reflektorozok egész éjjel a sok felesleges áramból 😂
Az most bukarestet vedi boszen es tovabb kunyeral fegyvereket meg lovet.
Ahogy nezem barmi lesz oda a vilag penze is keves lesz mint egy feneketlen fekete verem,es moral miatt europa boszen,hajoszam fogja onteni.
Az usakok par ev mulva huznak egy vonalat mint az afganoknal hogy sokba van most leirjuk,es szevasztok.
Akkor putyin visszamegy egy rajuk rugja ujra a budit,mint a taalibok kabulban.
szétlőtték a netet és a tele kommunikácót(kezeit széttáró) a postagalamb még sanszos lehet, ha meg nem eszik az ukrik amíg leszáll inni(kezeit széttáró)
egyrészt mind a tetőre van
az 50% is valami 3 milla maximum
és az nem is biztos hogy megkapod mert előre kell kifizetni aztán bírálják el
haver megnyerte a 100% támogatást, de a villanyszámla felére fog elég lenni mert nem tehet fel nagyobbat
és ha valamikor megszűnik a szaldó jó ha a negyedére futja
persze ha ingyen van a rendszer és napi 100 ft hoz már akkor is megéri mert talált pénz, de evvel senki sem lesz előrébb
és ha köteleznek 20-25 év betáplálásra egy inverter csere máris viszi a hasznot